Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky maminy,
mám dotaz. Dnes jsem byla na kontrole u doktorky. Jsem ve 30tt a dr. zjistila dle ultrazvuku, že má Kačenka zatím jen 1200g a že oproti hlavičce je bříško moc malinké,že se pravděpodobně špatně vyživuje. Také se zjistilo, že je stále koncem pánevním. Na monitoru, který mi pro jistotu také udělala, je srdíčko v pořádku a v plné síle, ale kdyby se přesto za těch 14 dní zjistilo, že se špatně miminko vyživuje, nezbude mi nic jiného než ukončení těhotenství. Docela mě to vzalo, a tak se chci zeptat, jaká je normální váha plodu ve 30tt.? A do kdy se může mimi otočit? Moc děkuji za vaše rady. Kačka ![]()
PRUMERNA vaha je cca 1300 g, takze ve vaze asi nebude problem, ne?
Jak je to s tim vyvojem to neporadim, ale myslim, ze i nase mala mela neumerne velkou hlavicku k brisku snad az do 34 tydne!
Já si teda nepamatuju, kolik měly moje holky v tomhle týdnu váhu, ale na netu jsem našla, že váha plodu v 30. tt. je zhruba 1300 g.
Takže mi to nepřijde málo. Navíc měření ultrazvukem nejsou přesná. A s tou polohou bych si zatím starosti nedělala, zatím má tam dost místa na otáčení, většina dětí se otočí klidně až kolem 36.-38.tt., někdy se stane, že se otočí těsně před porodem. Nevím, co se tvé doktorce nezdálo, myslím že tě vystresovala zbytečně
Ale věřím, že tě to vyděsilo. Tak přeju ať je to dobré. ![]()
Děkuji moc, za mírné uklidnění. Docela mě to co mi dnes dr.řekla vyděsilo a málem jsem jela s pláčem domů, tak uvidím z 14 dní… snad se to zlepší
Zdravim, koukni na www.naseporodnice.cz a tam máš těhu týden po týdnu
Na kontrola minulý týden ve 30tt naše malá měla 40 cm a 1800 gramů
Jo a otočit se může klidně až před porodem ![]()
Váha je ještě celkem v normě, mě malej vážil ve 31tt 1640g… a otočení miminka je ještě tak trochu mimo téma.. vždyť se tam točí libovolně, a může se otočit hlavičkou dolů až třeba týden před porodem… ![]()
Tak já koukám do chytré knížky a tam dokonce píší, že průměrná váha na konci 30tt je okolo 1100g. Tak nevím ![]()
Myslím, že tak do toho 35tt je šance, že se miminko ještě otočí. Záleží jak bude veliké a kolik bude mít místa.
Jinak my jsme hlavounci. údaje u hlavičky vždycky ukazovaly „starší“ mimčo oproti hrudníčku nebo stehení kosti.
Presne tak, vypocet vubec neni presny, mi pri prijmu v porodnici doktorka rekla, ze mala ma cca 3950 g! Byla jsem zpocena i na prdeli jak to protlacim ven
no a nakonec mela tak tak 3500 g
a 400 g rozdil je jak vidis v techto situacich docela dost!
Takze nestresuj, to mimi urcite nepomuze! Myslim, ze doktorka zbytecne plasi! ![]()
jestli tě to uklidní ve stejný den mně mudři dělali 2 ruzní ulz a mimi mělo dokonce o pul kg navrch
tak ted babo rad kdo z nich se trefil
ale v nemocnici si stojí za svým že má prostě 1815 gramů a že prostě nemá 1350 gramů jak tvrdí můj mudr ![]()
mě to právě ukazuje oproti hlavičce i o týden mladší miminko.Tak já vážně nevím, ukáže se za 14 dní…
souměrné mamá vše kromě nohy ale u nás je to takový těžký měřit když je málo vody odhad váhy se dělá špatně nebot mimčo nemá potřebnou polohu pro to měření co je potřeba
ale prostě to měřili 2 ruzní mudři v nemocnici a vyšlo jím číslo o pul kg vyšší a můj mudr mně už nechce a oni si mně vzali už do péče na porodním sále mně teda nechtěli no ![]()
jestli ti to pomůže ve 29+2 to dítko mělo 1300gramů
já v tom sice mám zmatek furt -3 dny ale je to takto ![]()
otočit se může až do porodu, ve 30tt není poloha koncem pánevním žádná katastrofa, oba moji mrňousové tak ve 30tt byli, starší se normálně otočil hlavou dolů, u druhýho zatím nevím, ale minulej tejden jsem byla na kontrole (35tt) a sice už byl hlavou dolů, ale doktorka říkala, že tam má pořád hodně místa a klidně se ještě může točit sem - tam
(což teda taky prcek dělá
)
S váhou neporadím, já mám děti obříky… ![]()
kelli18 píše:
mě to právě ukazuje oproti hlavičce i o týden mladší miminko.Tak já vážně nevím, ukáže se za 14 dní…
Neboj, týden rozdílu nic není. Ty hodnoty jsou průměrné, ale děti jsou různé, každý prostě není stejný.