30tt a problémy s váhou a polohou

4
28.6.11 21:12

3Ott a problémy s váhou a polohou

Ahojky maminy,

mám dotaz. Dnes jsem byla na kontrole u doktorky. Jsem ve 30tt a dr. zjistila dle ultrazvuku, že má Kačenka zatím jen 1200g a že oproti hlavičce je bříško moc malinké,že se pravděpodobně špatně vyživuje. Také se zjistilo, že je stále koncem pánevním. Na monitoru, který mi pro jistotu také udělala, je srdíčko v pořádku a v plné síle, ale kdyby se přesto za těch 14 dní zjistilo, že se špatně miminko vyživuje, nezbude mi nic jiného než ukončení těhotenství. Docela mě to vzalo, a tak se chci zeptat, jaká je normální váha plodu ve 30tt.? A do kdy se může mimi otočit? Moc děkuji za vaše rady. Kačka :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9649
28.6.11 21:22

PRUMERNA vaha je cca 1300 g, takze ve vaze asi nebude problem, ne? :nevim: Jak je to s tim vyvojem to neporadim, ale myslim, ze i nase mala mela neumerne velkou hlavicku k brisku snad az do 34 tydne!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
28.6.11 21:23
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
642
28.6.11 21:24

Já si teda nepamatuju, kolik měly moje holky v tomhle týdnu váhu, ale na netu jsem našla, že váha plodu v 30. tt. je zhruba 1300 g. :think: Takže mi to nepřijde málo. Navíc měření ultrazvukem nejsou přesná. A s tou polohou bych si zatím starosti nedělala, zatím má tam dost místa na otáčení, většina dětí se otočí klidně až kolem 36.-38.tt., někdy se stane, že se otočí těsně před porodem. Nevím, co se tvé doktorce nezdálo, myslím že tě vystresovala zbytečně :nevim: Ale věřím, že tě to vyděsilo. Tak přeju ať je to dobré. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
28.6.11 21:24

Děkuji moc, za mírné uklidnění. Docela mě to co mi dnes dr.řekla vyděsilo a málem jsem jela s pláčem domů, tak uvidím z 14 dní… snad se to zlepší

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1469
28.6.11 21:25

Zdravim, koukni na www.naseporodnice.cz a tam máš těhu týden po týdnu :-) Na kontrola minulý týden ve 30tt naše malá měla 40 cm a 1800 gramů :lol: Jo a otočit se může klidně až před porodem :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
28.6.11 21:29

Váha je ještě celkem v normě, mě malej vážil ve 31tt 1640g… a otočení miminka je ještě tak trochu mimo téma.. vždyť se tam točí libovolně, a může se otočit hlavičkou dolů až třeba týden před porodem… :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5394
28.6.11 21:29

Tak já koukám do chytré knížky a tam dokonce píší, že průměrná váha na konci 30tt je okolo 1100g. Tak nevím :nevim:
Myslím, že tak do toho 35tt je šance, že se miminko ještě otočí. Záleží jak bude veliké a kolik bude mít místa.
Jinak my jsme hlavounci. údaje u hlavičky vždycky ukazovaly „starší“ mimčo oproti hrudníčku nebo stehení kosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
28.6.11 21:30

Presne tak, vypocet vubec neni presny, mi pri prijmu v porodnici doktorka rekla, ze mala ma cca 3950 g! Byla jsem zpocena i na prdeli jak to protlacim ven :mrgreen: no a nakonec mela tak tak 3500 g :wink: a 400 g rozdil je jak vidis v techto situacich docela dost!
Takze nestresuj, to mimi urcite nepomuze! Myslim, ze doktorka zbytecne plasi! :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Marry11
28.6.11 21:35

jestli tě to uklidní ve stejný den mně mudři dělali 2 ruzní ulz a mimi mělo dokonce o pul kg navrch 8-o tak ted babo rad kdo z nich se trefil :lol: ale v nemocnici si stojí za svým že má prostě 1815 gramů a že prostě nemá 1350 gramů jak tvrdí můj mudr :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
4
28.6.11 21:35

mě to právě ukazuje oproti hlavičce i o týden mladší miminko.Tak já vážně nevím, ukáže se za 14 dní…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Marry11
28.6.11 21:37

souměrné mamá vše kromě nohy ale u nás je to takový těžký měřit když je málo vody odhad váhy se dělá špatně nebot mimčo nemá potřebnou polohu pro to měření co je potřeba :mrgreen: ale prostě to měřili 2 ruzní mudři v nemocnici a vyšlo jím číslo o pul kg vyšší a můj mudr mně už nechce a oni si mně vzali už do péče na porodním sále mně teda nechtěli no :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Marry11
28.6.11 21:44

jestli ti to pomůže ve 29+2 to dítko mělo 1300gramů :wink: já v tom sice mám zmatek furt -3 dny ale je to takto :lol:

• Citovat
  • Upravit
26093
28.6.11 21:49

otočit se může až do porodu, ve 30tt není poloha koncem pánevním žádná katastrofa, oba moji mrňousové tak ve 30tt byli, starší se normálně otočil hlavou dolů, u druhýho zatím nevím, ale minulej tejden jsem byla na kontrole (35tt) a sice už byl hlavou dolů, ale doktorka říkala, že tam má pořád hodně místa a klidně se ještě může točit sem - tam :-) (což teda taky prcek dělá :-D )

S váhou neporadím, já mám děti obříky… :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1772
28.6.11 21:54
kelli18 píše:
mě to právě ukazuje oproti hlavičce i o týden mladší miminko.Tak já vážně nevím, ukáže se za 14 dní…

Neboj, týden rozdílu nic není. Ty hodnoty jsou průměrné, ale děti jsou různé, každý prostě není stejný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí