Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Taky mi jedna holka spi lip. V utery jim budou 3 tydny a ja mam pocit, ze uz nemuzu.
asi jsem spatna mama.
@axlpol Tak to obdivuji ty Vaše denní dlouhé procházky. My jdeme jak to vyjde…Jinak přes to teplejší období jsme byly od rána do večera venku a u toho i zůstaneme. Už se těším
Jinak holky taky třeba 3krát za nic se vzbudí dam dudana a spí. Ale už je to pomalu lepší… ![]()
@Katty1203 Jak byli malinkatí, tak nebyli naučení na houpání a chtěli jsme pro ně na spaní klid. Takže jsem začla běhat/chodit po „hladké“ cyklostezce, kde jsem si v polovině(na splavu) dala kafe z termosky a celkem mě to odrelaxuje ![]()
Jak už tolik nespali až dotěď tak hledám místa kde je vypustit.Ve městě se bojím, zkusila jsem a byla to divočina. Takže je vždycky někde dotlačím-k lesu, k zahrádkám apod. a tam je vypustím. Sice už se naučili tlačit kočárek a moc neutíkat mimo směr, ale pořád utíkají kde nemají a na takových místech je bezpečně doběhnu a hlavně tam není tolik vajglů, psích hoven a jiných věcí co rádi sbírají
jeden něco najde, schová to do ruky a prchá přede mnou.No a druhý toho využije a utíká většinou opačně
Proto to udělá tolik km, ty denní vycházky a hlavně chci aby se utahali, tak se denně hecnu a chodíme na takové odlehlejší místa. Rádi chodí, bohužel hřiště je nebaví, tak musím hledat cesty, kde si odšlapou co potřebují. Když nebyla zima bylo super třeba i dopravní hřiště, kde jsme chodili do kolečka a neměli kam utéct.
@axlpol Jo to moje holky taky seberou kdeco. Spíš teď řeším uspavani a to večerní. Vždycky polozime do postylek, pustime uspavaci melodie a odejdeme-s tatkou. No a včera mi malá vylezla.Oni vždycky pláčou chvilku.Byly zvyklé spat dlouho u nás…No a asi jak by chtěla být s námi tak prostě vyleze či co… ![]()
@Katty1203 Tak naši jsou v klasických postýlkách, přes šprušle se ven nedostanou, ale manžel už navrhl, ať jim ty dvě vyndavací šprušle vytáhnem ať si večer můžou zalézt sami nebo jeden k druhému si dojde do postýlky si ještě hrát…ale zavrhla jsem to. Večer než usnou to je jediný čas kdy v klidu uklidím, vytřu, vysaju…atd. takže jsem ráda, že jsou za"mřížema"
a jen na mě hledí a halekají.
@axlpol Tak to mám stejně. Večer mám tak trochu klid.No my měli taky klasický postýlky, ale holky dost cestujou…Měla jsem strach, aby jim tam nezůstala blbě noha nebo ruka…Tak jsme vyměnili za cestovní…Jenže není to řešení na pořád. No včera jsem si lehla s nimi a čekala až usnou. Bylo to v půl 11.
Ale nevylezly…
Tady zakladatelka. U nas nastala zmena. Misto broukani mame rev. Presne jako @axlpol musim nekokikrat za noc vyskocit, nasadit dudel a pohoupat. Pak se spi dal. Hlavne tedy jedna z holek. Ta druha je mnooohem vetsi spac.