Špatný spánek kojence

21
12.6.12 14:27

Špatný spánek kojence

Ahoj maminky, už jsem prosila o rady všude možně. Mám nyní 4 (ukončené) měsíční holčičku. Bohužel od začátku druhého měsíce špatně spinká a to jak přes den, tak v noci. Pořád zkoumám čím to může být, prdíky (teďuž se tak hezký hýbe, že myslím, že to nebude ono),hlad, špatné sny, špatné prostředí, teplo, zima…nevím. Po každé máme problém s usnutím, začne mrčet, tak vím, že chce spinkat, klíží očička, ale ne a ne zaspat až to vyustí v pláč, alehladová být nemůže, zkouším jí vždy dát čajík neo UM mlíčko (nekojím) a nechce, tak po dlouhe době usne, někdy s pláčem, někdy ji ušudlám plinkou :). Ale za 10 minut je opět vzhůru, ale tak na půl, zavřené očička a mrčí, tak ji pohladím nebo otočím na bok, pokaždé zkouším co mě napadne. Někdy usne, někdy se rozpláče a je vzhůru. A když usne, tak se to za půl hodinky někdy za hodinku opakuje znova. A to jak ve dne tak v noci, já už nevím co s tím, já jsem nevyspaná a už to psychicky nezvládám. Malá mi přijde vyspaná, ona u toho má zavřené očička. Když zkouším ji nechat, že to dělá třeba ve spánku a nic nepotřebuje, tak za 5 minut ohromně pláče a je vzhůru. A ještě když jí během spaní vypdne dudlík, tak se vzbudí a pláče, takže jí ho musím dávat zpátky. No zvykám si spát půl hodinky až hodinku, ale je to oničem, přes den to ani neusnu av noci naštěstí rychle usínám, taže aspoň něco :? Zkuste mi poradit, zkoušela jsem jí přestěhovat postýlku, dát jí k sobě do postele, nic nepomohlo. Za noc jí 3 mlíčko, hlad mít nemůže, to ona si o něho řekne. Máte zkušenost? Jak jst to vyřešili? Já nevím, nemyslím si, že je to bodobí a že brzy skončí, když tak spí od 2 měsíce. Nemůže to být mlíčkem? Mám zkusit změnit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8911
12.6.12 14:33
@lenbar píše:
Ahoj maminky, už jsem prosila o rady všude možně…

Počkej, prosila jsi o radu všude možně a přitom nic nepíšeš o pevném zavinutí, bílém šumu atd.? Zkoušela jsi to? Praktikovat metody z knížky „Nejšťastnější miminko v okolí“ od Karpa? Stručný výcuc tady: http://i-vet.blog.cz/…inko-v-okoli

Pokud všechno z toho zkusíš a nic nepomůže, tak pak to bude oříšek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
12.6.12 14:57
@Wiolla píše:
Počkej, prosila jsi o radu všude možně a přitom nic nepíšeš o pevném zavinutí, bílém šumu atd.? Zkoušela jsi to? Praktikovat metody z knížky „Nejšťastnější miminko v okolí“ od Karpa? Stručný výcuc tady: http://i-vet.blog.cz/…inko-v-okoliPokud všechno z toho zkusíš a nic nepomůže, tak pak to bude oříšek.

já mám toto vyzkoušené, pomáhá „zásada šššššššš“ ale jen někdy a nachvíli. A omlouvám se asi jsem to někde zazdila. Zavinutí pomohlo jednu noc, pak zase řvala :( Dudlíka drží ohromně, ale když usne tak povolí a ejhle hned to pozná a chce ho zpátky atd. děkuji moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
12.6.12 15:00

A poštím hudbu, taky nic, mmám toho tolik stáhnutého z netu :( vysavač platí přes den, večer pláče, to ji vysavač nezjímá, no ale když ho i přes den vypnu, tak kuk a je vzhůru a to vysavač jede třba 40 minut :D ale každý den je jiný, takže pořád zkouším vše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
12.6.12 15:05

Kolikrát denně jí? Nemůže jí bolet bříško? Ve skupině máme chlapečka, co ho bříško trápilo více jak do půl roku, taky nespali…
Jak ti spí v kočárku? Nepomohla by procházka?
Zkoušela jsi hacku? Ta prý hodně pomáhá.

• Citovat
  • Upravit
8911
12.6.12 20:12
@lenbar píše:… ale každý den je jiný, takže pořád zkouším vše.

V Karpovi platí zásada, že když to nepomáhá, máš toho zkusit co nejvíc zaráz. Takže já jsem najedené dítě:

1. zavinula
  2. položila na bok do kolíbky
  3. dala dudel
  4. před dudel namuchlanou plínu pokapanou mateřským mlékem (2 funce - vůně mámy, plus přidržování dudlíku)
  5. pustila šum (z youtube vodopád)

6)…pokud toto dohromady nepomohlo, tak jsem přidala ještě kolébání.

A dělat to pořád stejně, naučit na režim.

Ale ještě je potřeba vyloučit bolení bříška. Takže dávat probiotika (BioGaia, Lactobacilky apod.), nahřívat bříško polštářkem s peckama třešní atd. Myslím, že časem poznáš, jestli má prdíky, bolení, reflux a nebo je dráždivá. A podle toho se zařídíš…

Tak ať je brzy líp. Přinejhorším to přejde s příkrmy… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
12.6.12 20:16

@Wiolla není na karpa ve 4 měsících pozdě? Nám v té době přestal fungovat :nevim: A od zavedení příkrmů spí hůř, tím nechci zakladatelku strašit, ale každé dítě je jiné…

• Citovat
  • Upravit
8911
12.6.12 22:32

No, zkusila bych to. Já u obou synů zavinovala cca do 7 měsíců. U druhorozeného ihned od narození, u prvorozeného si to nevybavuji (nevím kdy jsem tu knihu četla), ale asi to bylo v prvních 3 měsících.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
13.6.12 09:42

Já jsem malou zavinovala od narození, pak mi řekla pediatrička ať ji nechám volně, že se musí naučit hýbat :( no a pak už v zavince nechtěla být, to plakala a vztekala se, tak nevím, jestli to mám vydržet a naučit ji na zavinutí? Myslíte, že se to ještě naučí? Holky moc děkuji, jste super, máte zkušenosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
13.6.12 10:13
@Wiolla píše:
V Karpovi platí zásada, že když to nepomáhá, máš toho zkusit co nejvíc zaráz. Takže já jsem najedené dítě:
  1. zavinula
  2. položila na bok do kolíbky
  3. dala dudel
  4. před dudel namuchlanou plínu pokapanou mateřským mlékem (2 funce - vůně mámy, plus přidržování dudlíku)
  5. pustila šum (z youtube vodopád)

6)…pokud toto dohromady nepomohlo, tak jsem přidala ještě kolébání.

A dělat to pořád stejně, naučit na režim.

Ale ještě je potřeba vyloučit bolení bříška. Takže dávat probiotika (BioGaia, Lactobacilky apod.), nahřívat bříško polštářkem s peckama třešní atd. Myslím, že časem poznáš, jestli má prdíky, bolení, reflux a nebo je dráždivá. A podle toho se zařídíš…

Tak ať je brzy líp. Přinejhorším to přejde s příkrmy… ;)

Můžeš mi prosím zkusit poslat nějaký odkaz na nějaký šum? Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
13.6.12 10:16

@lenbar řekla bych, že už se to nenaučí. U nás byl kritický právě ten 4. měsíc, kdy jeden den ano a druhý den nechtěl. Ale já odnaučovala od 2. měsíce tak, že v ní spal jen v noci…

• Citovat
  • Upravit
Billi
13.6.12 10:24

@lenbar bílý šum, ale jestli nebyla zvyklá, tak podle mě už nepomůže :nevim: Ale za zkoušku nic nedáš.

• Citovat
  • Upravit
8911
13.6.12 13:48
@lenbar píše:
Můžeš mi prosím zkusit poslat nějaký odkaz na nějaký šum? Děkuji

Já jsem používala (velmi úspěšně) tento: http://www.youtube.com/watch?…

Edit: pouštěla jsem to přímo z youtube, dala si to do oblíbených a nastavila opakování. Takže ač to má jen 10minut, tak to šumělo tak dlouho, dokud jsem to nepřišla vypnout (třeba od 19h, kdy šlo spát dítě, až do 24h, kdy jsem šla spát do ložnice já…).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
13.6.12 21:48

Děkuji za šum, já to vyzkouším. Nevím co se stalo, malá přestává ve dne spinkat. Včera a dnes spala pouze 2 hodiny dohromady přes den, a to ráno vstala v 6 a usla až v 9 :( uvidím zítra.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
29.8.12 09:50

Na Karpa nedám dopustit! Moje 5ti týdenní holčička přes den vůbec nespala, max. 2 hodiny a to po kouscích..vždy jen třeba 10 min atd..nestihla jsem nic udělat, pořád jsem ji musela nosit, buď v šátku nebo v náručí. O tom, že by sama usnula v postýlce jsem si nechala zdát. Jen jsemji tam položila ( jak večer po koupání a papání, tak i přes den) začala vřískat na celé kolo, :zed: jen jsem ji odtamtud vzala do náruče a byl okamžitě klid. Až jsem narazila na bílý šum a pevné zavinování. Vyzkoušela jsem a nevěřila jsem vlastním očím!!! Hotový zázrak :-) Malá je teď nejhodnější mimčo..chrní v kuse i 6, 7 hodin v noci a přes den tak po hodince..Bílý šum jsem si stáhla do mobilu a pouštím jí ho i v kočárku, dost v něm křičela, když jsem jí tam položila. A teď? Jen si brouká a pak usne :-) Takže za mě - miliónová rada. :pankac:.konečně se i já můžu řadit mezi šťastné maminky :-))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí