Strašně brzo vstává :(

344
9.6.12 20:45

strašně brzo vstává :(

Poraďte mi…dcerka mi začala strašně brzo vstávat. Má 8 měsíců. Chodí spát kolem 19:30-20:00. Ve čtvrtek se probudila na kojení ve 3:30 a pak už nechtěla usnout :( usla až o 5:30 a to s kraválem protože už se vztekala, že se asi v posteli nudila…tak sice usla ale 6:14 už byla zase vzhůru… v pátek vstavala 5:15 a dneska 4:30. Přes den spí 3×, z toho 2× po 1,5 hod a jednou 30 min. Jinak většinou kojím v noci jen jednou a to kolem 2 - 3 hod. Doufám, že je to jen přechodné období, i když normálně vstává tak kolem 6 tak taky žádná sláva ale pořád lepší než všechno před pátou :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9066
9.6.12 20:48

Taky jsme meli takove obdobi, presne kolem 8 mesicu :lol: Vstavala kolem 5 hodiny, nekdy i drive. A pres den 3 spanky, presne ja pises - jeden rano kolem 7 dospavaci, pak pred polednem a odpoledne. Srovnalo se to behem par mesicu, kdy presla na 2 spanky a zacala vstavat o neco pozdeji. Ted ma ve 2,5 letech 1 spanek po obede a rano vstava kolem 6:20-6:30, coz uz jde ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24379
9.6.12 20:52

Taky to ted mame a ma 7 mes.misto v 7 ted uz tyden je cila pred sestou,des.snad to brzo prejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
344
9.6.12 20:52

tak myslíš, že bych ji měla stáhnout na 2 spaní přes den? že bych ji dala prostě dopoledne spát později a pak ji nechala až do odpoledního?? pár měsíců čekat je dlouhá doba :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
344
9.6.12 20:53

@wildcherry no ona taky stupňuje… kdysi spávala do 7…pak začala kolem 6… a teď kolem 5.. :( bych nevěřila, že budu štastná jak uvidím na hodninách asponň 5:30

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.6.12 20:54

Ahoj, sama bych potřebovala radu. Malej dneska vstával v 4.50 a je to u něj celkem běžně…kolem šesté považujeme za úspěch…a to buď ráda, že se Ti budí v noci jednou, u nás poslední dny to je v noci cca po hodině až hodině a půl…popravdě už jsem fyzicky i psychicky na dně :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3400

V knížce Každé dítě může dobře spát se toto reší. Dá se sehnat i na netu. Myslím, že tam je něco v tom smyslu, že par dní ji ráno musíš udržet a nedat jí ten dospávací spánek a natahnout to až min. do půl desáté ráno a posunout třeba o hodinu ukládání. Za pár dní by to mělo být v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7042

zkus to tak udělat — dcera měla tohle období taky … vstávala v 5 a já byh vraždila :cert: pak si samozřejmě kolem 8 usnula jako by se nechumelilo :mrgreen:

ona teda spala přes den dvakrát a jak začala spát jednou, už to bylo lepší

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5502
9.6.12 20:55

Za mě teda jsou ve třech měsících tři spaní hodně…ale je to o dítěti,sama musíš poznat jestli když dáš jen dvakrát tak bude unavená… Mi malý v té době už dokonce začínal spávat jen jednou… Ale i tak myslím,že je to přechodné. My to míváme furt - jedno období vstává v šest,pak má zas období kdy vstává v osm…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594

@tinuszka já bych zkusila stáhnout spánek a zároveň si s nevstáváním trvat na svým. Řekla bych, že je to přechodné období a měla by vědět, že takhle byste neradi. Pár dnů bych vydržela, jestli to zabere, maximálně budeš mít nerudný dítě, že nebude moct dospávat brzo ráno a nebude se vstávat ve 4.
Mě by to zabilo… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

dle mé zkušenosti, spávat míň přes den absolutně nezabírá…ba právě naopak, když se hodně a hezky vyspinká přes den, má Ty noci klidnější a ráno vstává později…je to takové to pravidlo, že dítko je pak už přetažené, když nespí podle své potřeby…aspoň u nás to tak funguje…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
573
9.6.12 20:58

Chjo chjo, se spanim je to problem, ktery se dle me zkusenosti neustale meni, stejne jako se meni zvyky ditete v prvnim (a mozna i dalsim) roce. Mne mrnous nejdriv spal docela dobre, kojila jsem 2-3× za noc, pak uz jen 1×, spal asi od 19-20h do ca 7h, ale ted (8-9.mesic) mu zacinaji (konecne) rust zoubky a najednou se budi treba 3-4× za noc a mel manii, ze vstaval v 5h :( , sedne si v postylce a zira a kvika, nekdy se necha uchlacholit cinkanim ukolebavek z chuvicky, ale je to boj…Snazim se prso nenabizet a kojit jen jednou kolem 3h,snad se to zlomi, posledni 2 dny spal zase o neco dele… Je to neustala zmena, slovo FLEXIBILNI dostava novy vyznam :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
344
9.6.12 20:58

teď čtu někde v diskuzi, že na brzké vstávání pomáhá nedat ráno dospat ale nechat dítě vytrpět až do 10. a pak ho dát spát zase až kolem 3 odpoledne. tak to asi zkusím…že si pak rozmyslí, jestli mu to ranní vstávání za to stojí :D no jsem zvědavá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5164
9.6.12 20:59

U nás je to to samé. Malá vstává kolem 5h, dopoledne spí jednou asi půl hodiny, odpoledne přestala spát uplně a usně kolem 5h asi na 20 minut. Co s tím taky nevím :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.6.12 21:01

tak já to zkusím, jak tu radíte…ale poslední týdny chodí rán spávat až kolem desáté, i když vstává v pět…tak nevím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí