Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
no já taky ráno vůbec nefunguju…jediné co udělám je, že ji vezmu k sobě do postele a další minimálně hodinu jen ležím a po očku hlídám a ona si hraje s něcím…ale po hodině už začně většinou řvát protže ji to tam přestane bavit…ale já ležím dál aspoň další půl hodinu…
1@Gladys píše:
@tinuszka já bych zkusila stáhnout spánek a zároveň si s nevstáváním trvat na svým. Řekla bych, že je to přechodné období a měla by vědět, že takhle byste neradi. Pár dnů bych vydržela, jestli to zabere, maximálně budeš mít nerudný dítě, že nebude moct dospávat brzo ráno a nebude se vstávat ve 4.
Mě by to zabilo…
@tinuszka píše:
teď čtu někde v diskuzi, že na brzké vstávání pomáhá nedat ráno dospat ale nechat dítě vytrpět až do 10. a pak ho dát spát zase až kolem 3 odpoledne. tak to asi zkusím…že si pak rozmyslí, jestli mu to ranní vstávání za to stojíno jsem zvědavá…
Poslala jsem ti SZ. Píše se to v té knížce Každé dítě může dobře spát. Nám úžasně pomohla. Nebo ti ji mohu poslat emailem, když mi ho napíšeš.
Jo a se spanim pres den - ja jsem rada, kdyz spi v noci svych trhanych 8hodinek + pres den 3× (je mu skoro 9 mesicu) cca po pul hodine az hodce, v mezicase radi jak cerna ruka, takze si nedovedu moc dobre predstavit ho budit/nenechat pres den vyspat, to by byl pretazenej ![]()
Náš měl kolem 8 měsíců asi dva týdny to samé, dokonce jsem zakládala diskuzi. Nakonec to byly první dva zuby, co ho zlobilo. Jakmile vylezly, tak začal zase spát normálně.
@domecekPJVS u nás to platí s tím, že spí hř, když se přes den nevyspí, ale ten první dospávací spánek nevadil, dělal to jeden čas s tím, že ale vstával „až“ v 7, v 9 byl grogy. Pak jsme párkrát jeli brzo na nákup, on mi pak v kočáru nespí, protože při nakupování pižle rohlík a tím se odboural ten ranní dospávací spánek a začal spát opravdu déle.
Ale teda neudělala jsem to cíleně, spíš to nějak vyplynulo a až teď zpětně si to uvědomuju, protože starší stejně vstává též v 7, tak bylo fuk, zda mladší spí či je vzhůru.
@Lishaa píše:
Náš měl kolem 8 měsíců asi dva týdny to samé, dokonce jsem zakládala diskuzi. Nakonec to byly první dva zuby, co ho zlobilo. Jakmile vylezly, tak začal zase spát normálně.
Mě to malá taky začala dělat, tak jsem ji před den nechala spát vždycky max. hodinu a budila ji. Ale mám štěstí, že jí to nevadilo. Pak se to srovnalo.
Je to asi 14 dní, co jsme řešila to samý..malá vstávala před 5.
pak jí vylezly 2 spodní zoubky a zas je to lepší..vstává „až“ v 6, ale to považuju celkem za úspěch ![]()
přes den se u nás spí, jak kdy, když má spánky kratší, tak spí i 4× za den po 20ti minutách a když spí dýl, tak 3× ![]()
Jen dodám, že má spání tak jako tak na nic - v noci je vzhůru tak 4×, z toho ale třeba jen jednou kojím. A vstává v 6 někdy i o půl 6. Ale už jsem si tak nějak zvykla … doufám, že bude jenom líp ![]()
no nic, diky za rady…zkusim to s temi dvemi spanky pres den… a ted jdu radeji spat, protoze kdo vi v kolik budu mit zase budicek…doufam, ze to nebude aspon pred patou…
@tinuszka tak to bude asi tím jménem
Moje nejmladší je taky Sára a posledních pár týdnů už jsem z ní na odpis,protože máme dvě varianty nocí - buď se vzbudí kolem půlnoci a tak do tří čtyř otravuje,pak usne a spí AŽ do šesti,nebo spí celo noc a vstává ve čtyři.spí už jen jednou denně,po obědě někdy 1 hodinu,někdy i tři(vyjímečně),ale když spí ty tři,bývá i noc pak lepší.Ze zoufalství už jsem zkoušela homeopatický sirup Sedalia a teď zkoušíme bylinný Pediakid - ten bych řekla,že trochu zabírá,nebudí se už aspoň každou hodinu.Zkoušela jsem nechat uřvat,ale vzhledem k tomu,že máme dvojčata to moc nejde,vzbudí i Robina a ječí pak dva.Je takhle rozhozená od změny na letní čas,prostě jí nemůžu zaboha srovnat zpátky.ale už se začínám smiřovat s tím,že má prostě malou spánkovou potřebu ![]()
tak asi vás lehce naštvu
Moje dcera jde večer spát kolem půl osmé,spinká celou noc,vstávala kolem 6,ale přišli jsme na jeden fígl,ráno,kolem půl šesté,když se začne mírně probouzet jí hned udělám mlíčko,to si sama v polospánku vypije,flašku vyhodí z postýlky a spinká dál,dneska do půl 9
pak jde spinkat po obědě mezi půl 12 a 12,to si dáchne tak 2 až tři hodinky,dle toho,jak je unavená a pak jde spinkat zase kolem půl osmé večer,usne ještě u mlíčka,dám jí odbrknout a přenesu do postýlky,ani to s ní nehne a spinká
hlavně si myslím,že spánek kolem 12hodiny se jí bude hodit,jelikož tak chodí děti lehat ve školce a jsem ráda,že jsme bez problémů udělali takovýto režim ![]()
Teda mě příjde, že spí hodně přes den.. Ta moje usne přes den 4× na půl hodiny, občas se zapomene a spí třeba hodinu.. Večer usíná kolem 21hod a budí se kolem 7.. Mezitím ještě nekolikrát kojím - rostou jí zuby, taky na ně svádím vše ![]()
@slonikova to zní sice hezky,ale když máš spavé dítě,tak se režim dělá raz dva.
Ubrat se dá vždycky,ale jak donutit dítě spát na víc,to teda netuším,mlíko mi nepije,zkoušela jsem jí dát do postýlky i hračky,aby nás aspoň nechala spát,ale nic nefunguje,ještě tak když jí vezmu k nám,sice žvaní a dloube do nás,ale aspoň ještě ležíme,ale spát jí prostě nedonutím ![]()