Strašně brzo vstává :(

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9.6.12 21:41

Dobrý večer, zatím se tu rozhlížím, ale toto téma mě zaujalo.
Spaní je boj - mě pomohly dvě věci - za prvé: odstěhovat se od dcery z pokoje :,( Už to byl děs, budila se od půlnoci po hodině, chtěla buď kojit nebo si vykládat, řechtala se, mlátila rukama, mrčela, psycho!
Byla jsem už jak zombie. Takže po třech uřvaných večerkách spává od osmi měsíců sama. A je klid.
A za druhé: vyspat do šesti mě nechala až ve chvíli, kdy jsem přestala kojit. Asi ji to mlíčko večer už nestačilo, proto se běžně probudila už 4.30 a dožadovala se kojení, pak už samozřejmě nešla spát a dospávala až kome deváté. Když jsme nasadili večer Sunar - chrupčí až do šesti!
Je jí teď rok a jsme obě dvě nadmíru spokojené. :potlesk:
Dcerka se vyspí a já si zachovám své psychické zdraví. Teda doufám!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81480
9.6.12 21:41

Přes den spí dost, ale každé dítě to má jinak. Mě dcera spí někdy jednou, někdy 3×. Ale dohromady to nedá nikdy víc, než 2 hodiny.
Se synem jsem měla to samé. V létě klidně v 5.
S dcerou je to lepší. Nevím, zda jsem se o to zasloužila. Ale zařekla jsem se, že před půl sedmou nevstanu ikdyby se na hlavu stavěla.
Jakmile se probudí moc brzo, vezmu jí do postele. Žádné hraní. Zlehnu, dudlík a dělám mrtvého brouka. Někdy se vzteká, ale většinou nudou do 20 min. usne.

Ale ještě před pár měsíci jsem zas měla problém s nočními mejdany - okolo druhé až třetí se probudila a po kojení plná energie si povídala, hejkala a výskala. Nepomáhalo na to nic. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1816
9.6.12 21:42
@Bella29 píše:
@slonikova to zní sice hezky,ale když máš spavé dítě,tak se režim dělá raz dva.
Ubrat se dá vždycky,ale jak donutit dítě spát na víc,to teda netuším,mlíko mi nepije,zkoušela jsem jí dát do postýlky i hračky,aby nás aspoň nechala spát,ale nic nefunguje,ještě tak když jí vezmu k nám,sice žvaní a dloube do nás,ale aspoň ještě ležíme,ale spát jí prostě nedonutím :nevim:

spavá je až ted,protože je utahaná,unavená,celý dny jsme venku,do jejich 7-mi měsíců byla vzhůru co dvě hodiny a ne a ne usnout :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
344
9.6.12 21:48

já jsem myslela že čím víc dítě spí pres den tak pak lépe spí v noci. Tak proto šíleně se snažím to její spaní dodržovat i kdyz někdy až na sílu protože se bojím že by mohlo byt ještě hůř :) ale dám na vaše rady a snížím ji to na dvě spaní

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
344
9.6.12 21:51

SLONÍKOVA.No já kojim tak nevím jak bych ji to prso dostala do pusy jak je v postýlce :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
87
9.6.12 21:53

Ahojky musím taky přispět…náš čtyřměsíčńák spal od třetího měsíce celou noc..pak se to zlomilo a chodil spát se světlem a probouzel se ráno se světlem cca 4:30..pořídili jsme roletu z Ikei -černou a paráda..zatáhneme -už teď tam má tmu jak v pytli a ráno vstává nejdříve o půl 7 ..dnes až o půl 9 jak bylo škaredě a bylo hodně tmavo v pokoji..takže za mě ROLETA :-) papa :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
344
9.6.12 21:55

jinak večer dostane kaši a ještě vypije hodně mléka tak hladem to asi nebude. Poprvé se budí kolem 3. Většinou kdyz se probudí dřív tak k ní neústavam a nechám ji ať ještě Usne. Většinou se to povede a pak dám až kol 3. Pak se ale už probudí tak brzo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
344
9.6.12 21:56
@Nikinkiri píše:
Ahojky musím taky přispět…náš čtyřměsíčńák spal od třetího měsíce celou noc..pak se to zlomilo a chodil spát se světlem a probouzel se ráno se světlem cca 4:30..pořídili jsme roletu z Ikei -černou a paráda..zatáhneme -už teď tam má tmu jak v pytli a ráno vstává nejdříve o půl 7 ..dnes až o půl 9 jak bylo škaredě a bylo hodně tmavo v pokoji..takže za mě ROLETA :-) papa :mavam:

rolety mame tmavě fialové :) tma je dost. Dokonce raději v noci i zavírám okno ať ji nebudí ptáci :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
195
9.6.12 22:35

ahoj, souhlasím s domecekPJVS, náš malý je také ranní ptáče, vstává kolem 5 - 5:30. Do půl 7 spal snad jen jednou a to je mu 11 měsíců. Zvykla jsem si a vůbec nepomáhalo natahovat nespaní dopoledne nebo nedat vůbec spát. To byl schopný druhý den vstát ve 4. Ale skusila bych vypustit ten 30 minutový spánek. I když si myslím, že to stejně nepomůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7499
10.6.12 12:00

Já zkouším i posunovat večerní usínání(to mi radí všichni :roll: )ale efekt to taky nemá,spíš naopak,jen se s ní večer déle „otravuji“,protože je unavená a ráno vstane klidně ještě dřív než obvykle,už třetí týden jí dávám spát o hodinu později a efekt žádnej,spíš horší :roll: ale po tom sirupu se už aspoň nebudí v noci :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1816
10.6.12 12:33
@tinuszka píše:
SLONÍKOVA.No já kojim tak nevím jak bych ji to prso dostala do pusy jak je v postýlce :)

no tak to je jasný,ale většinou už v pozdějším věku,okolo toho roku se ti mrnousci budí spíše ze zvyku,než že by měli hlad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5502
10.6.12 17:09

Pozdější uložení do postele nemá absolutně význam - z vlastní zkušenosti mám mnohokrát ověřeno…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
344
10.6.12 18:51
taky jsem měla tu zkušenost, že čím později šla spát, tím dřív nebo stejně se budila takže se snažím dávat spát spíše dřív…když už vstává tak brzo tak ať se aspoň pořádně vyspí
@Bella29 píše:
Já zkouším i posunovat večerní usínání(to mi radí všichni :roll: )ale efekt to taky nemá,spíš naopak,jen se s ní večer déle „otravuji“,protože je unavená a ráno vstane klidně ještě dřív než obvykle,už třetí týden jí dávám spát o hodinu později a efekt žádnej,spíš horší :roll: ale po tom sirupu se už aspoň nebudí v noci :andel:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.6.12 10:37

souhlas, pozdější dávání spát nemá fekt…akorát jsme z něho dýl unavení…tkhle aspoň v osm zalehne a my máme chvilku oddech…ale dneska slavíme úspěch, spal až do 7!!!! Probul se jen o půl třetí na dudlíka, pak teda ještě se nějak vrtěl, ale to bylo pořád v tu půl třetí…pak se probudil na dudlíka o půl šesté, to dal manžel a nakonec spal až do 7!!! A já si čím dál víc myslím, že u nás jsou to zuby…protože tenhle týden jsem našla dva nové…a spí líp, jak vylezly…tak holky vydržte… :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7499
11.6.12 11:34

@domecekPJVS Asi nějaký dobrý erupce na Slunci,my jsme taky spali do sedmi :dance: :dance: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí