Jak naučit usínat?

1272
6.6.12 21:44

pomoc,jak naučit usínát

Ahoj, určitě se tady najde maminka,co má trápení s usínáním jako u nás a třeba poradí?:-/
Verča má 14 měsíců,usínání už od malá byla kapitola sama o sobě,ale stále jsem doufala,že se to zlepší. Večer to u nás probiha asi tak: koupání,večeře,chvilka hraní nebo dvě pohádky a do hajan,tak kolem deváté,to si da ještě v postýlce mléko. A pak to začne,už pri pití mléka se pořád vrtí,kroutí,prostě není v klidu,ležím vedle ní,začne se šplhát po mě,házet sebou a nakonec řev,tak ji položím a zase na novo. Někdy usne,a někdy řve a řve. Je to večer co večer. Postýlku máme u naší postele,ale bez bočníce. Dřív spala s námi,nemohli jsme ji to odnaučit,tak jsme to vyřešili tak. Samotnou ji tam nechat nemůžu. Nevím,co vyzkoušet,zkusili jsme snad všecho. A v noci se samozřejmě několikrát budí,ale na to jsme si už tak nějak zvykli. Poradíte jak jste to vyřešili u vás? Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
medvidek
6.6.12 21:51

Ahojik,naše teď téměř 20m dcerka spí bez problémů od cca roka,ale :! kvůli nedostatku prostoru v postýlce sem tam v noci zakníká.Mít možnost tak jí dám s fleku na velkou postel.Možná by toto pomohlo u vás.A nebo ať uspává tatínek :P .

• Citovat
  • Upravit
14046
6.6.12 21:56

Proč by měla vadit postýlka? všichni moji kluci spinkají v dětských postýlkách a v poho.
Nejlepší je udělat rituál a řídit se tím, u nás se prostě v posteli vyčistí zuby a jde se spát, vědí to a neustupujeme. Funguje to, v 20 jsou v pelechu a za pět minut chrní. Hlavně vytrvej ty

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10709
6.6.12 21:56

Ahojda, u nás usínání dlouho taky šílenost, dnes už to večer jde, v noci kolikrát stále chuťovky :roll:

nechávat jí tam samotnou u nás taky nehrozí, to jsou hysteráky, že se bouří celý panelák :cert:
Chvíli zabíralo to, jindy ono… už jsme měly časy, že stačilo chvíli hladit a povídat pohádku a za chvíli byl klid, ale to se před pár týdny nějak zvrhlo a holky by se mezi šprušlemi pomalu protáhla, jak chtěla hladit tu, během vteřiny zas tam a jinde… pořád někam šmátrala, dělala kotouly, lezla a skákala po celý postýlce, neschopná se uklidnit…
te´d sedávám u její postýlky, ale dělám, že tam nejsem… koukám do zdi, jenom když stojí, tak jí položíma řeknu hají… no, první dny řev jako prase, až se uklidnila, rezinace a spánek… během týdne usíná bez řevu, chvíli se vrtí, ale za chvíli usne…

plánuju se postupem času vzdalovat od postýlky, sedět zády a jednou snad i úplně tam nebýt :nevim: , ale to asi až za dlouho :lol: I tohle je u nás mega úspěch :potlesk:

uprostřed noci to bývá horší, když béčí dlouho, bereme ji do postele… někdyto pomůže, jindy ne :nevim: ale je to zoubky, trápí jí hodně, odjakživa, tak si říkm, že má nárok… jednou to přejde :)

přeju štěstí a pevný nervy :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hodaka
6.6.12 21:58

Zkusila bych změnit postup večerního rituálu, přijde mi chyba po večeři a koupání si hrát :think:

Večeře, koupání, mléko a spát :nevim:

Já nevypravuji žádné pohádky, nezpívám atd. malé dítě to akorát rozptyluje, až bude větší a bude s ním domluva tak ano, teď mi to přijde jen splnění si mateřského kreditu :nevim:

Příspěvek upraven 06.06.12 v 22:00

• Citovat
  • Upravit
10709
6.6.12 21:58
@jizvíková píše:
Proč by měla vadit postýlka? všichni moji kluci spinkají v dětských postýlkách a v poho.
Nejlepší je udělat rituál a řídit se tím, u nás se prostě v posteli vyčistí zuby a jde se spát, vědí to a neustupujeme. Funguje to, v 20 jsou v pelechu a za pět minut chrní. Hlavně vytrvej ty

ono právě každé dítě je jiné a s některými je to složitější… takže jestli to u vás funguje, tak super :palec:
u nás máme pevné rituály bez ústupků pěkných 16 měsíců a stejně byly tak akorát na prdek :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14046
6.6.12 22:01
@bořková píše:
ono právě každé dítě je jiné a s některými je to složitější… takže jestli to u vás funguje, tak super :palec:
u nás máme pevné rituály bez ústupků pěkných 16 měsíců a stejně byly tak akorát na prdek :lol:

kluci to také zkoušeli, ale prostě já jsem rodič, já velím :) dětí mám moc, nemůžu nějak extra uspávat
jo a super je promítací želva, koukají na to a uklidňuje to

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10709
6.6.12 22:03

@jizvíková
takže tobě taky vydržely řvát celou noc až do půl 6 do rána? 8o několik dní po sobě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1272
6.6.12 22:08
@jizvíková píše:
kluci to také zoušeli, ale prostě já jsem rodič, já velím :) dětí mám moc, nemůžu nějak extra uspávat
jo a super je promítací želva, koukají na to a uklidňuje to
Želvu máme taky,chvíli kouká a nic. Pouze první noc s ní usnula na břiše.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1272
6.6.12 22:11
@Hodaka píše:
Zkusila bych změnit postup večerního rituálu, přijde mi chyba po večeři a koupání si hrát :think:

Večeře, koupání, mléko a spát :nevim:

Já nevypravuji žádné pohádky, nezpívám atd. malé dítě to akorát rozptyluje, až bude větší a bude s ním domluva tak ano, teď mi to přijde jen splnění si mateřského kreditu :nevim:

Příspěvek upraven 06.06.12 v 22:00

To jsme taky zkoušela a ještě horší. A zase ji koupat kolem půl deváté mě připadá pozdě. Ráno vstává kolem šesté. Tak že brzo,na to u kolik usíná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14552
6.6.12 22:12

U nás od malička jsme se snažili zavést postup: jídlo, chvíle hraní, koupání, kojení a spát. Fungovalo to cirka jeste 14 dní zpátky, ted mívá večer problém sama usnout. Dokáže docela dlouho řvát, ne teda do rána, ale i tak je to pro nás dost a nejsme na to zvyklí :lol: I když se to dle chytrých knih nemá, zabírá to, že ji z postýlky vezmu do obýváku a zkusím ji uložit znovu cirka za půl hodiny a je to bez problémů. Usínání sama mám na mysli, dáme do postýlky, rozloučíme se a já odcházím z pokoje - spí ve svém pokojíčku od narození. Snad se nám vrátí zase samousínací dítě. Jinak jsem zkoušela i nechat vyřvat, ale to mocnezabralo…takna pár dní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10709
6.6.12 22:14
@Pajoš píše: Želvu máme taky,chvíli kouká a nic. Pouze první noc s ní usnula na břiše.

některý děti jsou prostě tvrdší oříšek… bože, co my všechno vyzkoušeli!!! A všechno samozřejmě zaručeně fungující :lol: a kolikrát jsme se vraceli k metodě nechat, ať si řve, když chce… každý, že jí to vydrží pár nocí, max. týden a pak to zvdá! haha :lol:
no, po několika týdnec jsme zjistili, že to nikam nevede a že se trápíme všichni…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hodaka
6.6.12 22:17
@Pajoš píše:
To jsme taky zkoušela a ještě horší. A zase ji koupat kolem půl deváté mě připadá pozdě. Ráno vstává kolem šesté. Tak že brzo,na to u kolik usíná.

a jak spinká přes den? může být třeba unavená, přetažená, a pak chuděrka neví co se sebou :nevim:

• Citovat
  • Upravit
10709
6.6.12 22:18

…tak tam zkus být s ní… pro tvůj pocit, prostě, že tam s ní jsi a nemá se čeho bát… ale jsou to nervy to poslouchat :nevim:
Jako měla by pochopit v tomhle věku, že se jde spát a šmitec… a že k tomu není třeba ničeho, že stači lehnout, zavřít oči a hotovo :think:
některý děti se bojí a nechtějí být samy, no… řekla bych, že nárok mají, jsou to malé děti :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1272
6.6.12 22:23
@Hodaka píše:
a jak spinká přes dren? může být třeba unavená, přetažená, a pak chuděrka neví co se sebou :nevim:

Spí dvakrát,dopoledne tak kolem desáté,někdy k 11,tak hodinu někdy dyl a pak mezi třetí a čtvrtou max do pěti,pak ji budim. Většinou spí venku v kočáre,a když doma tak na rukach:-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí