Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@bořková píše: …tak tam zkus být s ní… pro tvůj pocit, prostě, že tam s ní jsi a nemá se čeho bát… ale jsou to nervy to poslouchat
Jako měla by pochopit v tomhle věku, že se jde spát a šmitec… a že k tomu není třeba ničeho, že stači lehnout, zavřít oči a hotovo
některý děti se bojí a nechtějí být samy, no… řekla bych, že nárok mají, jsou to malé děti
Právě,že jsem s ní při usínání,dokud neusne
původně sem chtěla napsat, že u nás zabral přesun z ppostele do postýlky, jakmile zjistil, že odtud neuteče a nic jinýho nevymyslí, po pár dench usíná sám jako dudek..ale tohle bude asi tvrdší oříšek…
ahoj, nečetla jsem reakce,
dceři bude 11měs., taky spinkáme bez bočnice, nejlépe a nejrychleji usne, když ji po vykoupání „mechanicky“ obleču, moc na ni nemluvim, dám do postýlky, natáhnu kolotoc, podržím lahvičku, ona se začne samozřejmě kroutit, otáčet, vztekat..já ji jen vezmu a uložím znovu,řeknu haji a tak dokola..když kolotoč dozní monotónně zpívám, než dopije mlíčko tak usne.
Takhle usne nejrychleji. Kdysi měla v postýlce plenu na mazlení i usínáčka, ale to ji ještě víc rozrušovalo. Nebo když zapomenu zavřít dveře od ložnice tak má tendenci se v postýlce postavovat a volá tátu
Nejhůř usíná když máme večer na návštěvě tchýni, tak to usínání s řevem trvá i 2 hod ![]()
Takže moje rada zní, po vykoupání na prcka moc nemluvit, nehrát si, uložit, než vypije láhev zpívat/říkat pohádku, neřešit tu nervozitu, položit zpátky..tak pevné nervy ![]()
@Pajoš píše:
Spí dvakrát,dopoledne tak kolem desáté,někdy k 11,tak hodinu někdy dyl a pak mezi třetí a čtvrtou max do pěti,pak ji budim. Většinou spí venku v kočáre,a když doma tak na rukach:-(
no tak to docela jde
holt ti nezbude nic jiného než vydržet
prvního jsem uspávala na rukách do roka, pak se to zlomilo a usínal sám, další dva položím, odcházím.Občas je den kdy nemůže nejmladší zabrat, po obědě, třeba dneska, tak jsem ho vzala do naší postele, a za boje donutila ležet, nakonec usnul, ale je to vyjímečné za celý jeho život se to stalo asi 5×
večer je v pohodě, po obědě spí dost dlouho.
Já myslím, že všechny děti přijdou na svět stejné(jsou samozřejmě výjimky) a jak si je naučíme, takový to je.Ono u dalšího to budeš brát taky jinak ![]()
Tak to je diskuze akorát pro mě
Malý do roka krásně spal sám..pak jsme hodně jezdili k babičce a tam jsem si s ním lehala..na chatě to stejné..a pak byl nemocný..mezitím si na to tak zvyknul,že v červenci bude mít 2 roky a večer ho musím uspávat
když se vzbudí v noci,tak mu dám napít a usne,nebo řve a vezmem si ho k sobě-ale to nám nevadí.Spíše mě štve to uspávání.Někdy nemůže zabrat,tak s ním ležím i půl hodiny a to samozřejmě vytuhnu i já i když nechcu! Myslíte,že jde odnaučit i takhle velké dítě?
Ahoj,
u nás se osvědčil přesun do vlastního pokojíku, nejprve jsme ho odnaučili nočnímu kojení, jen jsme ho nosili a houpali…pak jsme přešli na uspávání v postýlce hlazením…a nakonec jsme mu připravili pokojíček a přestěhovali ho slavnostně do svého, kolem 9M. Od té doby spinká mnohem lépe, bude mu rok. Při usínání tedy ještě někdy pláče, ale minimálně, většinou si tam jen brebentí…ale první dny byly hrozné, vydržel křičet i 45 minut, chodili jsme za ním a dělali vše podle knihy „Každé dítě může dobře spát“…ale uznávám, že to je asi ještě slabý odvar. Trvalo to asi tak 14 dní…a naučil se opravdu hezky spinkat, hlavně celou noc… ![]()
Držím palce, ať něco vyjde. Mám kolem sebe většinou samé chronické nespavce, je to boj! Kdo nezná, nepochopí ![]()
Děkuji za reakce. Taky jsme ještě přemýšleli nad spaním v jiné místnosti než s náma. Třeba se to o něco zlepší. Nechat vyřvát jsme taky zkoušeli.ale začne tak moc brečet až se zajika,a já mám strach aby se snad i nezadusila. A já to ani tak dlouho nevydrzim. Snad se to usínání aspoň trošku zlepší