Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Manzel mel podobne vysledky, nekolik let se nedarilo, absolvovali jsme ivf a diky tomu mame syna. Po porodu mi gynekolog rekl, ze s manzelovym spermiogramem nejakou antikoncepci moc resit nemusim, ze staci si davat pozor do doby, kdy az budeme chtit resit pripadne druhe dite, pak si “muzeme uzivat nechraneneho sexu” - presne jeho slova. Tak jsme si jednoho dne s manzelem rekli, ze si teda zacneme uzivat, kdyz vime, ze kde nic tu nic. A za mesic jsem mela pozitivni test a deti uz mame dve. Takze ano, i se spatnym spermiogramem se vam to muze podarit.
@Anonymní píše:
Je tady nějaký pár, kterému se zadařilo i přes velmi špatný spermiogram? Přítel má koncentrace : 9mil, celkový počet něco kolem 15 mil., patologie 92%, motilita 44%. Šanci prý máme hodně sníženou, ale ne nemožnou. Nasadili jsme oba léky na podporu.Najdu tady někoho komu se zadarilo přirozenou cestou i se špatným spg?
Nevěšte hlavu, i se špatným SPG se to může zadařit. Já SPG absolvoval několikrát a výsledek vždy katastrofální. Po konzultaci a vyplnění papíru v centru reprodukce jsme zjistili že jsme v očekávání, druhé dítě bylo taky přirozeně. Na to, že mi dávali nulovou šanci na oplodnění se to docela vydařilo
Dodnes je otázkou co pomohlo, psychika, mix kopice vitamínů, lepší stravování bez piva a kávy, kdo ví.
Ano, spg nevychazel dobre. Probehlo x pokusu iui, pak ze to nema uz smysl (ze strany lekare) s timto vysledkem. Dali jsme si pauzu dva mesice pak melo byt ivf. Nedoslo na nej.
Něco takového se tak krásně, přesně tohle jsem potrebovala slyšet. Ze všech stran se na mě hrnou informace jak máme skoro nulovou šanci, jak možná bude problém i IVF. Potřebovala jsem slyšet přesně co jste napsali. U nás je ještě že já mám funkční jen jeden vejcovod, takže v podstatě shaha ob měsíc a už tenhle fakt mě nervuje, že máme za rok o polovinu méně pokusů, než normalni, zdraví pár v našem věku.
Ahojky, docetla jsem se hodně příběhů, že se nakonec zadarilo, někomu to šlo dřív, jiní si počkali
nam se čekat nechce, tak si pro první miminko jdeme přes IVF ![]()
@leylen jeee tak to vám moc držím palce
i my mame 2 měsíce do první konzultace v Caru. Rekli jsme si že to stejně budeme zkoušet a třeba se do té doby postesti přirozeně a kdyz ne přirozeně tak se postesti pres IVF
Tak či onak, mimi prostě bude, jiná varianta nepřichází v úvahu
![]()
Ahoj holky, tak jsme se s mužem domluvili, že naše snažení budem řešit. Dnes byl muž na spermiogramu, má 2 špatné hodnoty - počet spermií místo 15mil/ml jen půl milionu a druhá hodnota ( nevím která, ale myslím, že pohyblivost) místo 35% jen 1,5 % 😕 jinak ostatní v normě. Toto bylo sděleno po telefonu, na e-mail zatím čekáme, budu posílat svému gynekologovi a uvidíme co nám poví. Mate některá zkušenost, že se i tak povedlo přirozeně? Či jestli na to mohou pomoci nějaké vitaminy? Jsem smutná a vlastně ještě poradně nevíme na čem jsme. Děkuji
Je tady nějaký pár, kterému se zadařilo i přes velmi špatný spermiogram? Přítel má koncentrace : 9mil, celkový počet něco kolem 15 mil., patologie 92%, motilita 44%. Šanci prý máme hodně sníženou, ale ne nemožnou. Nasadili jsme oba léky na podporu.
Najdu tady někoho komu se zadarilo přirozenou cestou i se špatným spg?