Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zdravím všechny maminky ![]()
Chtěla bych se jenom zeptat ostatních maminek co mají čerstvě narozená miminka jak to s nimi a se spánkem mají. Já osobně mám 6-ti týdenního chlapečka a krom 2.-3.h přes den co probdí a co ho během dne kojím mi pořád spinká. Já vím, že každé miminko je jiné .. i přes to mě zajímá jak spí vaše miminka. Někdo řekne, že v 6-ti nedělí to tak obyčejně bývá, že miminka pořád jenom papají a spinkají, ale mám i kamarádku co má o týden staršího chlapečka a naopak .. neustále si „vzdychá“, že jí malej celej den cca 10.-12.h probdí a v noci krom kojení spí .. a někdy ani to ne ..
Takže se pochlubte maminky, která máte „hodné spící miminka“ a která máte „aktivní ďáblíky“ už v tak nízkém věku ![]()
DAliborko taha na 5. tyzden a zatial vkuse haja, a co bol hore, to len papal, kakal a zas papal.. alebo sme ho kupali.
Starsi syncek bol taky spachtos do 8 tyzdnov..
Zdravím ![]()
zulok píše:
DAliborko taha na 5. tyzden a zatial vkuse haja, a co bol hore, to len papal, kakal a zas papal.. alebo sme ho kupali.
Starsi syncek bol taky spachtos do 8 tyzdnov..
Tak moje holky zacly behem sestinedeli spat 7 hodin, ja teda hledela a bylo mi to divny,kamosky mi kazily radost ,ze to brzo prejde a ejhle, ted jim budou 3 mesice a spi 8-9 hodin
A to jsem v tehotenstvi taky ponocovala ![]()
Taky mi kamarádky kazily a neustále kazí iluze o tom, že teď je sice malej andílek, ale že se to v nejbližší době změní. Ale když porovnám oba dva moje kluky jako miminka, tak první byl opravdu čipera a tenhle je andílek takovej, že si ho nemůžu vynachválit a opravdu někdy ani nevím, že ho mám .. Je fakt, že se to změnit může .. ale zatím si opravdu nemůžu stěžovat : )) On už i v bříšku byl od 8. měsíce velikej spáč a na ozvičkách mi museli neustále šťouchat do břicha, aby ho aspoň drobet probrali a stejně se vždycky zavrtěl a spal dál : )) do tý doby byl čipera a skákal v bříšku jako kozlík .. né málo jsem si „užila“ těch kopanců ale jak když luskne ..
Ty máš dvojčátka ?? Mě to vždycky zajímalo jak se to dá asi zvládat s dvěma dětma najednou .. ale určitě to jde .. což ??Zaira píše:
Tak moje holky zacly behem sestinedeli spat 7 hodin, ja teda hledela a bylo mi to divny,kamosky mi kazily radost ,ze to brzo prejde a ejhle, ted jim budou 3 mesice a spi 8-9 hodinA to jsem v tehotenstvi taky ponocovala
Magdalenka jako malinká taky pořád spala…
A dneska v šest hulákala z postýlky - Už nebuduuu pinkááát!!! ![]()
tak to u nás to bylo jinak, v šestinedělí malá skoro nespala, v noci slušně ale přes den jen v náručí a to tak 3 krát půl hodinky za celý den:) teď jí budou tři měsíce a krásně spinká v noci i přes den se to zlepšilo ![]()
já jen k této diskuzi dodám že : ZÁVIDÍM!
to asi mluví za vše
![]()
Ahojík holky.....
tak Mates byl spací miminko…
až jsem se doma nudila ![]()
ještě pak v roce spinkal 3 krát denně…
Ted ve 20ti měsících jd krásně po obědě spinakt a pak v půl 8 večer posbírá plyšáky a jde taky.
Sice vstává brzy,ale to už je jiná věc ![]()
Já mám hodné spící miminko:))jsou mu 3 a půl měsíce a pořád hodně spinká i kdžy je to tak pár dní co začal být vzhůru jinak se přebalil najedl a spal:))Akorát na koupání se budil když byla jeho chvilka ![]()
Naše malá prospala první měsíc i na jídlo jsem jí musela budit.Teď už to tak slavný není ![]()
Nemela zloutenku? To je pak pochopitelny, to jsem budila taky ![]()
Lusiellla píše:
Zdravím všechny maminky![]()
Chtěla bych se jenom zeptat ostatních maminek co mají čerstvě narozená miminka jak to s nimi a se spánkem mají. Já osobně mám 6-ti týdenního chlapečka a krom 2.-3.h přes den co probdí a co ho během dne kojím mi pořád spinká. Já vím, že každé miminko je jiné .. i přes to mě zajímá jak spí vaše miminka. Někdo řekne, že v 6-ti nedělí to tak obyčejně bývá, že miminka pořád jenom papají a spinkají, ale mám i kamarádku co má o týden staršího chlapečka a naopak .. neustále si „vzdychá“, že jí malej celej den cca 10.-12.h probdí a v noci krom kojení spí .. a někdy ani to ne ..
Takže se pochlubte maminky, která máte „hodné spící miminka“ a která máte „aktivní ďáblíky“ už v tak nízkém věku
My už jsme starší /6m/,ale nespíme od narození! Už v porodnici to bylo na nic
Malá byla ďábel už v břiše a já to tušila, že nebude takové to celodenněspinkací mimi
Nevíme s manžou, co je to spát v kuse třeba 2 hoďky
Buď ráda,že malý krásně spinká.A užívej si to,dokud to tak je
Kdo má raráška,jako my,tak ví,o čem mluvím ![]()
Ja mam 4,5 mesicniho chlapecka, prvni 2 tydny prospinkal, nejtezsi to bylo s kojenim, spal a bylo tezke ho probudit a ze zacatku nepribiral… V 6 tydnch pres den spaval tak 4 hodiny. Nastesti to nebyl zadny „aktivni dablik“. ![]()
Já mám chlapečka 2m, v prvních týdnech spal pořád, v kuse 4-5 hodin (v prvních dnech i dýl). Asi od 4 týdnů se to pořád zkracovalo, teď už sám nespí, musím ho nosit v šátku nebo spí u prsa nebo u mně na hrudníku (ráno v posteli). V noci spí celkem dobře, i sám usne, ale pomalinku se to taky začíná horšit (ráno už se začne budit po hodině, takže musí ke mně na hruď
). Vzhůru skoro nevydrží, max hodinu, ale musí se něco dít - přebalovat, koupat, oblékat… Čekám, kdy se to zase začne upravovat, ale zatím nic.