Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
holky už nevím co dělat, mládě nějak blbne, úderem 3 měsíce se začlo v noci budit co 2 hodinky na krmení, myslela jsem že je to spurt ale houby.. už to trvá měsíc.. zdá se mi to divné že by měl hlad, mám mlíka víc než dost a téměř po každém krmení blindí.. taky je asi 14dni pěkně opruděnej.. nepomáhá nic! dokonce i mastička na předpis od doktora, chudáček je pořád nervózní a uplakanej kvůli tomu.. taky se posledni dobou snazi porad sedat, chytne se me za prsty a sedne si, kdyz ho polozim tak place..
ani nevim jestli to vůbec můžu s ním dělat, abych mu nějak neublížila.. chjo, jsem nějaká poslední dobou bezradná.. do 3m to byla pohádka teď je to už měsíc pěkný peklo.. myslela jsem ze první 3 měsíce jsou nejhorší, měli jste to taky tak nějak naopak?
Ahoj.můžou to být i zuby.mates měl pořád červený zadeček.trvalo to snad 3týdny:(nic na to nepomáhá,jen vydržet.na zuby pak calgel.
Napadly mě zuby, sice je celkem brzo, ale můžou se jenom posouvat. Na to by seděl opruzený zadeček a časté pití, i když pak blindí- podle mě se jen chce uklidnit u prsa, protože zoubky bolí, no to něco, co spolyká pak jde ven, protože je plný.
Snaha o sedání je normální, to chtějí dřív nebo později všechny děti. Posazovat bys neměla, na druhou stranu chápu, že pokud jinak nezavře pusu, svádí to k posazení, aby byl aspoň chvíli klid
Dávala bych víc na bříško, aby výhled z bříška konkuroval výhledu ze sedu. A můžeš koupit gel na zoubky, zjistíš, jestli se po něm zklidní. Pokud ne, tak jako tak ho časem využiješ.
no vidíte ty zoubky mě vůbec nenapadly… Myslela jsem že bolí až to prořezávání na povrch, v papulce zatím nic nemá.. na bříšku je hodně často, líbí se mu tak, jenže hodně blinká..
v noci by jsme si podle něj mohli řídit hodinky.. pulnoc, 2, 4, 6, 8… s tym posazováním to je hodně blbý no, když třeba sedím a mám ho na klíně tak se sám úplně předklání a hrbí ![]()
Muzemu vadit mleko, treba nemas dost „vyzivne“ muze to byt jen to predni a pak ma hlad a je vzteklina, na zadek to chce co nejcasteji prebalovat a nejlepe nechat vetrat, coz ovsem v zime neni tak realne. Posazovat ne, vadi to zadum a dost. Jinak u nas zabrala elektricka houpacka, jedno dvojce melo rvaci obdobi a jak se dal do houpacky byl klid ![]()
nam na zadek zabral pytiol, ma hnus barvu a smrdi, ale fungoval i na tu nejhorsi opruzeninu
Přímo proříznutí prý nebolí, ale nevim, mám zatím jenom žužlátora
Větrání prdelky je supr, nevím,jak máš udělané topení, my máme krbovky, tak dám deku před ně a větráme a větráme a zima není.
jizvíková- ten pytiol je bez předpisu?
Taky mě napadly zuby, u obou našich dětí se první dva prořezaly ve 4 měs. No jinak to časté kojení bych viděla klidně jen jako potřebu kontaktu s tebou, prostě se chce mazlit
Spí sám v postýlce nebo u tebe? Nebo takový kompromis – postýlka bez bočnice přiražená z tvé strany postele (pokud nesedí výška matrace, šikovný manžel to jistě zvládne napravit
. Nevýživnosti mlíka bych se určitě nebála, účelem kojení není jen nasycení, ale i ten fyzický kontakt. Mě se v některých obdobích syn budil na kojení klidně po hodině, pak zas spal dýl. Ale nevím, někdy si ráno nejsem jistá, kolikrát jsem vlastně kojila, protože spí se mnou v posteli a sotva zamrčí, hned mu strčím prso a spím dál
Výsledkem je spokojené dítě a vyspaná matka
Teď momentálně jsme tak na dvou kojeních za noc (a 0 přes den, na to už jaksi nemá čas
).
ahojky, jojo prebaluju co 2 hodinky, prdelku vetrame mam u prebalovaku hned topeni a doma 24stupnu takze je tu prijemne, pityol jsme taky zkousely, vlastne zkousely jsme uz vsechno i jenom vodu, pityol je bez predpisu ja ho pouzivam na akne..
jinak prcek spinka sam v postylce asi 3m ode me. Přitel nechce aby s náma spinkal protoze by se nevyspal, mel by strach aby ho nejak nebouchl a ja bych se asi taky nevyspala. s tim kojenim je to divny, pred den se ozve tak jednou za 4hodiny a kdyz ho chci nakrmit driv tak se odtahuje, vcera jsem ho nakonec uspala v kocarku kde spal az do 2hod do rána a pak po krmeni jsem ho soupla do postylky..
No podle mých zkušeností by se teda vyspal manžel o dost hůř, kdybych měla O. někde v postýlce, protože by trvalo mnohem dýl, než bych se k němu dostala. Navíc teda já bych se vyspala mnohem hůř, furt někam chodit, tam v sedě kojit… Zbytečně bych pak nebyla schopna plnit potřeby dítěte, protože by mě to obtěžovalo, takhle mi to nijak nevadí. A manžel by Ondru klidně v noci ve spánku třeba praštil rukou, takže ho mám vždycky na té straně od něj, mám tam přiraženou postýlku, takže nemá kam spadnout.
jj to más pravdu, jenze on ma monitor dechu v postylce tak jsem klidnejsi. pri tom kojeni, on kdyz se vzbudi tak si brouka potichounku takze ja si ho vemu, prebalim nakrmim a hned spinka, v leze kojit neumim
zkousela jsem to ale nepohodlny, neumim najit spravnou polohu.. nejhorsi na tom je ze spim jenom tak 5hod denne, mam problemy usnout
snad se to brzy spravy.. doktor radi prikrmovat na noc ale to se mi moc nechce do UM ![]()
No to chce trošku natrénovat. Já kojím v poloze na boku, dobré je, že můžeš z horního i spodního prsa, takže se nemusíš přetáčet. Tady je to docela pěkně vidět – http://www.kojeni.net/vleze.php. Podle mě je hlavní si dobře nacpat polštář pod hlavu, abys ji nemusela nijak držet, ale prostě uvolněně ležet.
Do UM bych určitě nešla, hlady podle mě netrpí, když se přes den kojí míň často, jak jsi psala. Spíš bych to fakt viděla na ty psychické důvody ![]()
Pokud si jen brouká a povídá,tak bych ho nechala být.oni se totiz občas v noci probudí a pak zase sami v klidu usnou.vzala bych ho jen kdyby brečel.kluci to tak měli taky,ted ale v noci brečí a chce maminku:-)takže od prvního probuzení spinká se mnou,ale to už sem nepatří…
kacabus píše:
Pokud si jen brouká a povídá,tak bych ho nechala být.oni se totiz občas v noci probudí a pak zase sami v klidu usnou.vzala bych ho jen kdyby brečel.kluci to tak měli taky,ted ale v noci brečí a chce maminku:-)takže od prvního probuzení spinká se mnou,ale to už sem nepatří…
No ono po tom broukani nasleduje plac, ale tomu se posledni noci snazim uz predejit… to vis ze ze zacatku jsem to zkousela jestli neusne..
ale neusnul
me to ani tak nevai ze se nevyspim, spis to ze si nejsem jista jestli je spokojeny…
Memu chlapeckovi jsou 4,5 mesice a budi se take kazde 2 hodiny nebo i casteji, uklidni ho jenom kojeni nebo prisati a obcas i dudlik. Zacalo to tak pred mesicem…Zase ale vydrzi spat az do 10 do rana, takze se i vyspim…Pocitam, ze to bude na dlouho, asi dokud budu kojit.
Chlapecka jsem take davala brzy do sedu, lezet ho nebavilo…libilo se mu v autosedacce, mela jsem ji doma pripevnenou na kanapi…:-)