Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Já mám chlapečka 2m, v prvních týdnech spal pořád, v kuse 4-5 hodin (v prvních dnech i dýl). Asi od 4 týdnů se to pořád zkracovalo, teď už sám nespí, musím ho nosit v šátku nebo spí u prsa nebo u mně na hrudníku (ráno v posteli). V noci spí celkem dobře, i sám usne, ale pomalinku se to taky začíná horšit (ráno už se začne budit po hodině, takže musí ke mně na hruď
). Vzhůru skoro nevydrží, max hodinu, ale musí se něco dít - přebalovat, koupat, oblékat… Čekám, kdy se to zase začne upravovat, ale zatím nic.
Taky si myslím, že když je zdravej a nic mu nechybí, tak proč by si nedopřál spánek, když je zdravý
Ale abych řekla pravdu, tak čekám každým dnem, kdy se to změní a bude více živej .. Včera jsme byli na sonu a na poradně a to byl teda vzhůru potom doma docela i dloho ( něco kolem 4.h ) ale v noci zase hezky spinkal .. Asi bude po mamince .. ta taky ráda spí
![]()
AnastazieB píše:
Já mám chlapečka 2m, v prvních týdnech spal pořád, v kuse 4-5 hodin (v prvních dnech i dýl). Asi od 4 týdnů se to pořád zkracovalo, teď už sám nespí, musím ho nosit v šátku nebo spí u prsa nebo u mně na hrudníku (ráno v posteli). V noci spí celkem dobře, i sám usne, ale pomalinku se to taky začíná horšit (ráno už se začne budit po hodině, takže musí ke mně na hruď). Vzhůru skoro nevydrží, max hodinu, ale musí se něco dít - přebalovat, koupat, oblékat… Čekám, kdy se to zase začne upravovat, ale zatím nic.
Že se nepřidaly maminky ďáblíků ?! ![]()
Závidím maminkách spících miminek.
Náš první kluk do třech měsíců téměř nespal !!!!! Prdíky. Hrůza, bez babiček…
Druhý kluk do třech a půl měsíců téměř nespal !!!!
Opět prdíky. To si asi nedovedete představit to vyčerpání, tu bezmoc a neustálý pláč… Je to na Bohnice ![]()
Teď už je fajn, spinkají a oba bratříčci se probouzejí shodně v půl osmé ![]()
Malej spal od narození celou noc 12 hodin.nebudila sem ho.Přez den tak do pul roku byl celkem vzhuru tak 2 hodinky a jinak furt spal.Do 3 let spal v noci dvanáct hodin a aodpoledne od 13-16.00.
Každej mě strašil jak se to po šestinedělí otočí.Matymu je 3,5 a spí pořád
.Kojila sem ho tedy do 3 let a od 3 let už nechodí spát odpoledne,ale zase usne už v 18.30 a vstává tak mezi 9-10.Nikdy sem se nevyspala tak jako na mateřské ![]()
Tak to gratuluji !!!! Neuvěřitelné ![]()
My jsme se kvůli tomu nevyspání málem rozvedli. Těžko to někomu vysvětlovat, kdo to nezažil…
Kamča.dalmatinka píše:
Malej spal od narození celou noc 12 hodin.nebudila sem ho.Přez den tak do pul roku byl celkem vzhuru tak 2 hodinky a jinak furt spal.Do 3 let spal v noci dvanáct hodin a aodpoledne od 13-16.00.
Každej mě strašil jak se to po šestinedělí otočí.Matymu je 3,5 a spí pořád.Kojila sem ho tedy do 3 let a od 3 let už nechodí spát odpoledne,ale zase usne už v 18.30 a vstává tak mezi 9-10.Nikdy sem se nevyspala tak jako na mateřské
No tak u prvního jsem to měla podobně .. 3 měsíční kolika a pravidelný kravál od 23:00 do 01:00 .. a když dítě vříská tím nejtenším hláskem 2.h v kuse a nic nezabírá, tak je to opravdu na Bohnice ![]()
lumáťa píše:
Tak to gratuluji !!!! Neuvěřitelné![]()
My jsme se kvůli tomu nevyspání málem rozvedli. Těžko to někomu vysvětlovat, kdo to nezažil…
Kamča.dalmatinka píše:
Každej mě strašil jak se to po šestinedělí otočí.Matymu je 3,5 a spí pořád.Kojila sem ho tedy do 3 let a od 3 let už nechodí spát odpoledne,ale zase usne už v 18.30 a vstává tak mezi 9-10.Nikdy sem se nevyspala tak jako na mateřské
Lusiellla píše:
Ty máš dvojčátka ?? Mě to vždycky zajímalo jak se to dá asi zvládat s dvěma dětma najednou .. ale určitě to jde .. což ??![]()
Musí..:D ale ne..holky jsou zlaty, takze to zvladam v pohode, ale nerikam, ze to neni obcas narocnejsi ![]()
Tak od prosince utekla nějaká doba, tož se holky pochlubte jak to máte se svýma ratolestma tentokrát. My jsme ve středu měli 4. měsíce a s tím spaním jsme na tom obdobně .. přes den dřímem tak 5-6.h ale v noci klidně i 10.-12.h
Jsem strašně ráda, že jsem měla oba kluky v pohodě a naučili se spát hned přes noc a nedělali mi rambajs v noci a přes den chrupčili. Když tak pozoruju některé kamarádky jak mi povídali, že jejich ratolest ožila v noci a přes den spinkala, tak jsem se docela i orosila .. nedovedu si představit, že bych měla fungovat jak přes den, tak v noci .. takže díky bohu za toho mýho
![]()