Speed dating, osobní zkušenosti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1543
22.5.17 16:06

svatba ze speeddatingu

Ahoj, taky se přidávám, ze speeddatingu jsem měla dva vztahy. Jeden se rozpadl po necelém roce, druhý brzo vyvrcholí svatbou :)
Je to o štěstí, jací se sejdou lidé, ale z principu je to dobrý způsob, jak se seznámit. Rozhodně mi to bylo mnohem milejší, než „inzerátové“ seznamky. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.1.21 15:20

Rychlé rande

Speed dating - seznamovací večery, nebo seznamovací akce určitě stojí za to vyzkoušet. Zkoušela jsem to v Táboře na Rychlé rande Tábor a bylo to super. Vybírala jsem si asi ze 14 mužů, každé to jedno rande trvalo 5 minut, takže času tak akorát. Stihnete probrat takové ty základní věci o sobě, jako práci, koníčky a zájmy. Kamarád si tam našel svou manželku už před lety, takže myslím že to tam může dopadnout dobře i dalším lidem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2287
25.1.24 07:26

Dobrý den, rád bych obnovil diskusi s těmito dotazy. Na rychlém rande máme tedy 5 minut na poznání každého protějšku a rád bych se dobře na to připravil. Člověk chce během těch pěti minut zjistit o protějšku to nejdůležitější, životní priority, styl, zájmy apod., zároveň také ale pokud možno dobře zapůsobit. Zajímalo by mě jednak, kolik jste si během té doby stihli vyměnit otázek a potom, z vaší zkušenosti, čím vás muži tak nejvíce zaujali, případně naopak odradili? Chci se vyptávat, ale zase bych nerad, aby to působilo jako výslech, takže mám raději dát přednost jí, ať se ptá na mě, ale aby to nevyznělo, že já se o ní vlastně nezajímám? :D Moc si teď neumím, zejména se svou naslouchací povahou, představit, jak to vybalancovat.

Snad budu z vašich komentářů chytřejší, díky! :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Sandra.B1
25.1.24 08:13
@D. C. píše:
Dobrý den, rád bych obnovil diskusi s těmito dotazy. Na rychlém rande máme tedy 5 minut na poznání každého protějšku a rád bych se dobře na to připravil. Člověk chce během těch pěti minut zjistit o protějšku to nejdůležitější, životní priority, styl, zájmy apod., zároveň také ale pokud možno dobře zapůsobit. Zajímalo by mě jednak, kolik jste si během té doby stihli vyměnit otázek a potom, z vaší zkušenosti, čím vás muži tak nejvíce zaujali, případně naopak odradili? Chci se vyptávat, ale zase bych nerad, aby to působilo jako výslech, takže mám raději dát přednost jí, ať se ptá na mě, ale aby to nevyznělo, že já se o ní vlastně nezajímám? :D Moc si teď neumím, zejména se svou naslouchací povahou, představit, jak to vybalancovat.Snad budu z vašich komentářů chytřejší, díky! :D

Jdeš, jo? :D. Ja byla jednou. Třeba blbě na mě působili muži, ze kterých čišelo, jak zoufale hledají ženu. Dále jeden k tomu přistupoval, jak když si vybírá zboží - ptal se na cenu, barvu, materiál (obrazně řečeno) :lol:. Nemyslím si, že je nutné vystřílet co nejvíc otázek. Spíš toho člověka navnímat :mrgreen:, třeba na mě dobře působilo, kdyz někdo řekl historku z dnešního dne, co se mu stala. Slyšíš jak ten člověk mluví, jak se směje, jak věci prožívá a to je podle mě víc než informativní fakta o sobě. A hlavně, nepoplet si pořadí :). Jedné holce se to stalo, že se jí to nějak posunulo, a pak nevěděla, kdo je ten, kterého chtěla napsat :mrgreen:. Jo a taky doporučuji, napsat si do svých poznámek hned po skončení těch 5 minut jestli s ní chceš se vidět nebo ne. Ja uz si na konci nedokázala vybavit, kteří to byli :mrgreen:. Protože je to dost intenzivní a je toho najednou hodně.

• Citovat
  • Upravit
22566
25.1.24 09:04
@D. C. píše:
Dobrý den, rád bych obnovil diskusi s těmito dotazy. Na rychlém rande máme tedy 5 minut na poznání každého protějšku a rád bych se dobře na to připravil. Člověk chce během těch pěti minut zjistit o protějšku to nejdůležitější, životní priority, styl, zájmy apod., zároveň také ale pokud možno dobře zapůsobit. Zajímalo by mě jednak, kolik jste si během té doby stihli vyměnit otázek a potom, z vaší zkušenosti, čím vás muži tak nejvíce zaujali, případně naopak odradili? Chci se vyptávat, ale zase bych nerad, aby to působilo jako výslech, takže mám raději dát přednost jí, ať se ptá na mě, ale aby to nevyznělo, že já se o ní vlastně nezajímám? :D Moc si teď neumím, zejména se svou naslouchací povahou, představit, jak to vybalancovat.Snad budu z vašich komentářů chytřejší, díky! :D

Byla jsem 2×. Nicméně s někým, kdo byl trochu sympatický, šla konverzace sama a snadno, kde sympatie nebyly, nešlo nic. Nic netlač na sílu, nepřehrávej a nenut se do otázek.
Odradil mě jeden hned v úvodu, když vytáhl excelovskou tabulku a do sloupečků si dělal křížky a zároveň mi řekl, že neakceptuje děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
188
25.1.24 09:46

Prosim te, chovej se prirozene a nic nevymyslej, k cemu ti bude peclive pripravena strategie, kdyz to nebudes ty. Pokud jsou pro tebe nektere veci opravdu zasadni, snaz se je do rozhovoru vclenit, nebo se proste rychle zeptej na konci. Kazdy rozhovor je uplne jiny, s nekym to jde samo, s nekym to vazne v prvni minute a o to prece jde. Kazde zene se libi neco jineho, takze fakt nema cenu se pripravovat. Cisty, slusny zjev, obleceni, chovani je samozrejme zaklad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1598
25.1.24 10:01

Na speed datingu jsem nikdy nebyl, ale určitě bych se na to snažil nějak připravit. Nachystat si pár věcí, třeba i historek, co říkat. Ono někdy ta konverzace jde sama, někdy ale ne. A to neznamená, že ten naproti není vhodná osoba, ale prostě je to o náhodě, jak si to v daný moment sedne. Roli může hrát i nervozita. Třeba já konkrétně mám občas problém bavit se nenuceně se ženami, co se mi líbí. Zvlášť při prvním kontaktu. S těmi, co se mi nelíbí, nemám nejmenší problém. Takže je to individuální. Někdo přípravu nepotřebuje, někdo naopak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22566
25.1.24 10:40
@D. C. píše:

Ještě drobmost, chlape. Jak tě čtu napříč diskusemi, ty budeš šílenej analytik a v tom seznamování strašně přemýšlíš a plánuješ.
Upřímně jako žena, která se seznamovala cca 1,5 roku, můžu říct, že tohle není nic, co by mě osobně imponovalo. Strojená komunikace, předem připravená a absolutní zráta spontánnosti, přirozenosti, je přesně to, co ženská nechce.
Nech věcem volnej průběh.

Víš, co mi mj. zaimponovalo na mém muži? To jak byl přirozeně nervózní :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10651
25.1.24 10:45
@D. C. píše:

Tak tohle během 5 minut nezjistis. To mnozí nezjisti ani během 5 let. Buď prostě normální, párkrát si to vyzkoušej a časem se v tom naučíš chodit. Je to stejné jako pohovor v práci. Čistě se oblékni, běžně se uprav a přijď s dobrou náladou. A víc nechej plynout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
25.1.24 10:50

Potrebujes vedet, jestli je ti sympaticka a sednete si.
I tak jich takovych bude par nebo mozna zadna.
Zbytek zjistis pak pozdeji na rande.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2287
16.3.24 09:08

Díky moc všem za postřehy, rady! :) Akce se už blíží. Je sice pravda, že mám ten pocit, že řadu věcí jsem podělal právě proto, že jsem se nepřipravil, ale mám i tu zkušenost, že když jsem se snažil prosadit svou přípravu, tak jsem se soustředil na tu přípravu a vlastně nesoustředil dost na tu dotyčnou osobu, což je chyba zásadní. Takže hodlám tam jít s postojem, že ty osoby chci poznat a vnímat je.

Rozhodně poznat nějakých 15 cizích lidí na jeden zátah, to bude veselý, přežiju to? :mrgreen: Uvidím, recenzi nebo zkušenost pak dám vědět! :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4999
16.3.24 09:43

To je pro ty dlouho opuštěné, že? Neznám, ale dle mě je lepší dát peníze do tinderu než na tohle. A úplně nejlepší je oslovit člověka jen tak třeba se psem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2287
10.4.24 07:29

Speed dating. Neboli hezky česky rychlé rande. Osobní zkušenost.

Jak vlastně začít? :) Ty brďo, to bylo rychlý! To byl doslova fofr, dělá to svému názvu čest! :D Já si připadal zejména v druhé půlce už jak na závodě! :mrgreen: V našem případě 17 mužů, 17 žen, s každým popovídat 5 minut. Krom tedy první dámy (nikoli prezidentovy :D ), s tou jsme si mohli popovídat dýl. Začalo to totiž tak, že nás posadili ke stolům, postupně přišly i dámy a pak se čekalo kolem deseti minut na oficiální zahájení akce, takže s tou první jsme se mohli seznamovat tak celkem čtvrt hodiny možná. Pak se to střídalo dle pravidel po pěti minutách. Když akce skončila a malá skupinka z nás šla společně do přilehlé restaurace, shodli jsme se vskutku na tom, že to bylo moc rychlé, poznat 17 lidí během cca dvou hodin s pauzou bylo už opravdu moc. A problém taktéž byl, že rozhovor sedmnácti párů najednou v jedné místnosti udělá slušný hluk a někdy jsme si prostě moc nerozuměli :(.

To jsou taková objektivní fakta a teď už spíš jen osobní dojmy. Většina dam mi přišla celkem normální vzhledově i povahou, pouze v jednom případě jsem si řekl cože??? 8o To je vskutku tragédie… Co jsem letmo koukal na pány, vypadali solidně, nelze rozhodně říct, že na takovou akci chodí zoufalci. Jinak když my se tu občas bavíme o seznamkách, říkáme ze srandy třeba, že snad každý chlap je tam sportovec a nekuřák, na této akci mně přišlo, že snad každá dáma vede aktivní život se zájmem o kulturu, přírodu, výlety, někdy i ten sport. To byl takový jeden „pytel“ asi 13 dam a v podstatě má cílová skupina, s těmi se během těch pěti minut celkem dobře povídalo, alespoň normálně. Druhá skupina asi třech dam, tam bylo už po pár větách cítit „my si nemáme moc co říct“, nakonec ta jedna „tohle je tragédie“, ta místo seznamování po chvilce začala s pomluvami na organizátora :nevim:. „Oni to dělaj a maj z toho pěknej vejvar…“ :D Organizátor mimochodem podle mě fakt se snažil, aby všechno bylo podle plánu, obvolával nás několikrát, instruoval a kladl důraz na to, abychom opravdu dorazili, že musí sedět počet atd. To zase jo. Kdo se pak přihlásí, to moc ovlivnit nemůže… Ocenil bych ale, kdyby ti účastníci nebyli filtrováni jen podle věku, ale třeba i podle výšky, možná dalších parametrů, protože například moc vysokou ženu nechci a že jich je hodně v naší společnosti… :nevim:

Na začátku, asi u prvních čtyřech rozhovorů, jsem se z větší části držel té mé přípravy a otázek, ale jak jsem začal vnímat tempo celé akce a začal pociťovat tu zátěž, kašlal jsem na to! :mrgreen: Měli jsme si během hovoru dělat poznámky ke každému, jenže věnovat plnou pozornost někomu a psát si poznámky, to mně nejde. Takže jsem zvolil čistě strategii tuhle ano, tuhle ne, na základě dojmu :). Zato mi přišlo, že většina dam si píše poznámky hojně! Když jsem si sednul vedle dámy, co byla ze všech vzhledově nejhezčí, asi mě to tak zaskočilo, že jsem zapomněl i poznamenat si její jméno :mrgreen:. No ale víte, kdo mi utkvěl v paměti nejvíce? Ne ta nejhezčí či nejzajímavější, právě ta „to je tragédie“, protože jsem žasnul, co z ní vypadlo, ta opravdu vybočovala z davu. Ostatně právě tyto extrémy si nejsnadněji zapamatujeme.

No, jak jsem postupně střídal dámy, vždy si balil svý saky paky a šel jinam a řadu věcí opakoval stále dokola, přišlo mi to jak bláznivá komedie… :) Ahoj, já jsem… Těšilo mě!… Ahoj, já jsem… těšilo mě! Každých pět minut. Ze sedmnácti dam jsem zakroužkoval asi devět, ale zpětně si říkám, měl jsem jich dát víc… Že bych se do někoho během těch pěti minut zakoukal, cítil nějakou jiskru, to ne… :nevim: Ze své praxe mohu ostatně říct, že mě dáma zaujme až po pár měsících známosti, kdy ji aspoň občas vídávám, takže takhle narychlo nefunguju. Proto jsem čistě třídil podle podobných zájmů.

Pár poznámek k tomu, o čem jsme se bavili. Překvapily mě dvě věci. Byly tam tak tři dámy, co otevřeně řekly, že by rády někam chodily, ale nemají s kým (což je můj případ též, ale asi bych se takto neprezentoval), potom mě překvapila otázka, možná asi také od tří dam, zejména v druhé půlce, „zaujal tě tady někdo?“ No, hm, zvláštní… :D. Ptát se na věk mi také nepřišlo vhodné, a víte, který dotaz mi přišel asi nejbizarnější? Jsi covid očkovanej? :mrgreen:

Na akci jsem šel zejména z důvodu, abych poznal někoho nového. Za druhé, že sám si vytipuji většinou nějakou zadanou a zde byla jistota nezadaných. A poslední věc, pro mě též důležitá a jakýsi milník, nutně jsem potřeboval vědět, jestli o mě bude stejně tak velký nezájem jako na online seznamkách anebo zda to bude lepší, jestli se naživo umím prezentovat lépe. A tipnete si, jak to dopadlo, respektive teď pokračuje? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Sandra.B1
10.4.24 07:52
@D. C. píše: Více

Uf, ja byla vyšťavená asi po 10. 17 bych nedala :mrgreen:. Ja myslim, že jsi měl 5 shod a s jednou se teď vidas :lol:

• Citovat
  • Upravit
2287
11.4.24 15:19

@Sandra.B1, my měli po devíti protějšcích desetiminutovou pauzu a pak nás čekalo dalších osm! No jak říkáš! :mrgreen: Ten tvůj tip není zas tak špatný, mě si dle slov organizátora označilo pět dam, vzájemná shoda řekněme čtyři, jednu jsem ale oficiálně neoznačil. Z nich jsem se snažil nahnat na rande zatím tři, jenže jedna je ochotna komunikovat pouze písemně a nějak nejsme schopni dohodnout místo a termín, druhá komunikuje víc, ale nějak onemocněla a nelepšilo se to a teď trochu vyčkávám, jestli je ochotna ozvat se sama. Třetí, ta mi telefonát zvedla, ale reakce byla, ať napíšu, jenže sama se už neozvala a já snad o ni nějak moc nestojím… Přijde mi, že nějak moc velký zájem o rande se mnou nemá ani jedna :mrgreen:. Jak jsi reagovala ty na první telefonáty od nápadníků?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí