Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojte, potřebuji poradit. Jsme s přítelem osm let a máme dvě děti, ale nejsme manželé. Přítel se kdysi zadlužil a my každý měsíc splácíme dost peněz, takže je to u nás někdy dost špatné. Hádáme se a už mi i několikrát přítel dal najevo, že se můžu sbalit a odejít. No, ale teď k věci, vždycky nám pomáhali moji rodiče a můj bratr. Jeho rodina nám nikdy nepomohla a ani je o to nikdy nepožádal. Jenže teď se situace změnila. Jeho sestra Jana nám podala pomocnou ruku a chce nám půjčit peníze na splacení celého dluhu, s tím, že bychom jí to spláceli…Bylo by to pro nás výhodné, jenže přítel to vzít nechce…raději chce, abych to zaplatila všechno z peněz, které jsem podědila po smrti své babičky. Ty peníze mám jako rezervu na nejhorší časy, páč nemám šanci žádné peníze našetřit…a taky je to taková rezerva, kdyby mne někdy přítel opravdu opustil, ať nejsem úplně bez peněz. Náš vztah je totiž dost špatný a přítel mi nikdy finančně nepomohl. Vždy jsem si musela pomoci sama, což mne od něj dost ranilo. Miluji ho, ale vím, že v něm oporu nikdy mít nebudu…Nevím, co mám dělat? Jsme finančně na dně. Bojím se, že dluhy za něj zaplatím a on mne třeba opustí a budu si to vyčítat. Ještě chci říct, že se zadlužil v době, kdy se mnou nebyl…Poraďte, co byste dělali na mém místě… ![]()
Na rezervní peníze bych nenechala sáhnout.
Jsou to jeho dluhy a pokud sestra nabízí pomoc, tak ať to přijme ![]()
No co bych asi delala, penize nedala, at si je pujdi od sestry. Ale proc, te by to preci musel splacet, zatimco tebe vyhodi a starej se sama. Opravdu mas takoveto dilema nebo je to legrace? Cim oduvodnuje, ze si penize nechce vypujcit od sestry?
Příspěvek upraven 04.12.14 v 13:20
Nóó to je otázka..napadlo mě že když jste spolu osm let a máte dvě děti tak snad by tam ta důvěra mohla být…ale když píšeš že tomezi vámi hapruje tak nevím nevím ![]()
Nedala bych z rezervy ani korunu, navic nejste dokonce manzele, obdivuji, co si vse nechas libit. Tak pujcit si penize od sestry se stydi a z tvych brat mu nevadi??
@bundik Zachovala bych se stejně jako ty. Svoje našetřené peníze bych mu na splacení dluhu nedala. Není to tvůj dluh, ale jeho! Ať si půjčí od sestry a splácí to jí… Finanční rezervu bych si nechala, opravdu nikdy nevíš, co se může stát a kdy je budeš potřebovat. Nenech se zviklat.
Ahoj @bundik, rozhodně bych dluh nesplatila ze svých zděděných peněz. Přítel má možnost využít pomoc jeho sestry, takže nevidím důvod, proč bys ty za něj měla platit jeho dluhy
Také mám našetřenou nemalou částku, kterou mám schovanou na ty úplně nejhorší časy (manžel o ní ví, třeba ji použijeme společně, ale muselo by nám opravdu téct hodně do bot)…
Peníze bych půjčila od jeho sestry, přece to nebudeš splácet z tvého dědictví. Hrůza, jak jsou někteří chlapi vych. caní. Nadělají dluhy a čekají, že to za ně zaplatí někdo jiný. Fuj ![]()
@terulína píše:
Na rezervní peníze bych nenechala sáhnout.
Jsou to jeho dluhy a pokud sestra nabízí pomoc, tak ať to přijme
Především nesahat na ty svoje, svoji železnou rezervu! Jsou- li to jeho dluhy z jeho minulosti, tak ať pomáhají jeho příbuzní. Bacha na to, dobrota a obětavost partnerek leckdy hraničí s blbostí.
Taky bych v tomhle pripade svoje penize po babicce nedala, neni to tvuj dluh, ale jeho, tak at si je pujci od sestry a pak tahne jeste hledat nejakou brigadu a pekne maka, zadny valeni doma po praci a penize co nejdrive sestre vrati…Opravdu mu nic ze sveho nedavej, vytahne z tebe penize a pak ti jeste rekne nakonec at jdes? pffff ![]()
No rozhodně bych neplatila ze svého jsou to jeho dluhy ať si půjčí od sestry a splácí jí to. Nezlob se, ale tvůj přítel mi připadá dost vyčůraný ![]()