Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@blecha72 píše:
Oni SJM nemají
já vím, že ne.
Jen jsem chtěla říct, že i kdyby byla vdaná, a dluhy měla povinnost splácet jako manželka půl napůl, tak i její dědictví bylo vyjmuto ze SJM, které tvoří i dluhy ![]()
Navíc, pokud jsou jen druhové, on dluhy nadělal před jejich vztahem, tak nemá povinnost splácet nic.
@momi33 píše:
já vím, že ne.
Jen jsem chtěla říct, že i kdyby byla vdaná, a dluhy měla povinnost splácet jako manželka půl napůl, tak i její dědictví bylo vyjmuto ze SJM, které tvoří i dluhy
Navíc, pokud jsou jen druhové, on dluhy nadělal před jejich vztahem, tak nemá povinnost splácet nic.
Kde zakladatelka píše, že dluh vznikl před jejich vztahem? Na mou otázku, zda přítel auto využíval jen pro svou potřebu, zakladatelka neodpověděla.
@blecha72 píše:
Kde zakladatelka píše, že dluh vznikl před jejich vztahem? Na mou otázku, zda přítel auto využíval jen pro svou potřebu, zakladatelka neodpověděla.
někde tu psala, že se zadlužil před jejich vztahem koupí auta.
@momi33 píše:
někde tu psala, že se zadlužil před jejich vztahem koupí auta.
V tomto případě je naprosto jedno, kdy dluh vznikl, když nejsou manželé. Jen v případě, že auto využívala i zakladatelka, vzniká podle mého názoru morální problém, když se distancuje od jeho splácení. Už jsem to tu jednou psala- pokud by situace byla opačná. Zakladatelka by si na úvěr koupila auto, které by využíval i její přítel. Ona by po něm chtěla, aby jí pomohl úvěr za auto zaplatit, a on to odmítl, jaké by asi byly reakce? ![]()
@blecha72 Ale ona se od něj nedistancuje, kde to furt bereš, ona ho pouze nechce zaplatit ze svého dědictví, což je celkem pochopitelné.
@blecha72 Nemyslím si, že jsem nezodpovědná…je lehké takto někoho odsoudit. Byla jsem akorát moc zamilovaná, nevěděla jsem pořádně, co život obnáší a věřila mu. Vzhledem k tomu, že si dluhy udělal, tak mi bylo jedno jakým způsobem se jich zbaví…Nespoléhala jsem na jeho matku, ale jednoduše jsem mu tenkrát věřila, že to nějak zvládne zaplatit…např. tím, že si najde další práci nebo tak.
@blecha72 píše:
V tomto případě je naprosto jedno, kdy dluh vznikl, když nejsou manželé. Jen v případě, že auto využívala i zakladatelka, vzniká podle mého názoru morální problém, když se distancuje od jeho splácení. Už jsem to tu jednou psala- pokud by situace byla opačná. Zakladatelka by si na úvěr koupila auto, které by využíval i její přítel. Ona by po něm chtěla, aby jí pomohl úvěr za auto zaplatit, a on to odmítl, jaké by asi byly reakce?
hledat vlastní morální problém při chlapovi, který jí klidně dá několikrát najevo, že se může sebrat a vypadnout je trochu mimo mísu… ![]()
A na jak dlouho měl splátky? To aspoň na deset let, ne? To si snad nikdo normální nemůže půjčit peníze na auto na tak dlouho.
No, ale to už je teď jedno.
Já bych mu ty peníze asi dala, ale to bych musela mít s přítelem normální vztah, kde bych měla jistotu (i když ta není nikdy), že se mnou do budoucna počítá. Ve vašem případě bych mu ty peníze nedala.
Vzdát se všech osobních úspor kvůli nějaké cizí kraksně? Být na mizině a trnout, že mě někdo vykopne na ulici? V zájmu svém i svých děti nikdy.
@bundik píše:
@blecha72 ano, auto využíval jen pro svou potřebu.
Takže nikdy vás v něm nevezl na rande, s dětmi k lékaři, do obchodu?
@j.a.n.i1 píše:
@blecha72 Ale ona se od něj nedistancuje, kde to furt bereš, ona ho pouze nechce zaplatit ze svého dědictví, což je celkem pochopitelné.
Mně to jedno, mně se vztah pro 100 000 nerozpadne.
@blecha72 píše:
V tomto případě je naprosto jedno, kdy dluh vznikl, když nejsou manželé. Jen v případě, že auto využívala i zakladatelka, vzniká podle mého názoru morální problém, když se distancuje od jeho splácení. Už jsem to tu jednou psala- pokud by situace byla opačná. Zakladatelka by si na úvěr koupila auto, které by využíval i její přítel. Ona by po něm chtěla, aby jí pomohl úvěr za auto zaplatit, a on to odmítl, jaké by asi byly reakce?
Jestli jsem dobře pochopila problém já, tak jsou spolu 8 let a spolu splácí dluh, který si on udělal kdysi.
Pomáhá s financemi její rodina.
On se nesnaží.
Jeho sestra nabízí, že jim dluh zaplatí a museli by to splácet jí.
On nechce, odmítá a nutí zakladatelku, aby na to utratila svoje dědictví po babičce.
On má hloupé hlášky vůči zakladatelce - sbal se jdi,…
Pořád to vypadá jako morální prohřešek zakladatelky?
@blecha72 píše:
prosím tě, ona tu celou dobu píše, že jim její rodina pomáhá, myslím, že morálnímu právu bylo učiněno zadost ![]()
@radúna píše:
Jestli jsem dobře pochopila problém já, tak jsou spolu 8 let a spolu splácí dluh, který si on udělal kdysi.
Pomáhá s financemi její rodina.
On se nesnaží.
Jeho sestra nabízí, že jim dluh zaplatí a museli by to splácet jí.
On nechce, odmítá a nutí zakladatelku, aby na to utratila svoje dědictví po babičce.
On má hloupé hlášky vůči zakladatelce - sbal se jdi,…Pořád to vypadá jako morální prohřešek zakladatelky?