Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@bundik píše:
Ještě musím říct, že celou dobu mi říkal, že jsem jeho přítelkyně a tak bych ty dluhy za něj zaplatit měla, že co na to řekne rodina, až se dozví, že mám peníze…Nevím, jestli to jeho rodina ví, ale každopádně mi říkal, že to všem řekne. Moje rodina nám už pomohla dost a od své rodiny peníze nechce. To mluví za vše…Je mi z toho všeho smutno.:-(
Tak at to rekne, no a? tvoje rodina uz vam pomohla dost, to bych mu i rekla, ze uz jste z vasich rodicu vytahali penez dost. Jinej chlap by se stahnul do ulity, sklopil usi a treba jak uz jsem psala si sel najit jeste jedno zamestani, brigadu, aby jste nemuseli zit z ruky do pusy, kdyz skoro vsechny vydelane penize jdou na ty dluhy. Ja uz psala, ze uz te okrada i takhle o dost a nejen tebe, ale i deti. Je na tebe hnusnej, ale kde by bes tebe byl? byt sam, tak na to splaceni nema a chcipne hlady…jezisi me takovy lidi stvou…ja bych se snad sebrala i s detma a sla pryc, at tam shnije za ziva…
![]()
No mám nervy, jednu bych tomu sobečkovi vážně lískla
![]()
On to všem řekne - já bych mu odpověděla, já to taky všem řeknu a to ještě v hospodě, mezi jeho kamarádama. Že ho musí podporovat tvoje rodina, že si nasekal dluhy, a nic proto nedělá. A hlavně bych to řekla jeho rodině. Tak jak to je a tečka.
To je křivák, napsala bych horší slovo, ale nechci banána
![]()
No já nevím. Jste spolu 8 let, dluhy má od samého začátku a platí to za něj tvoje rodina, nikdy ti finančně s ničím nepomohl a tobě je z toho teď smutno???
To mě by bylo smutno po celých těch 8 let. To, že teď chce zbytek po tobě, když vaši asi přestali cálovat, je jen logické vyústění toho všeho ![]()
Já dobře vím, proč jsem v jiné diskusi psala, že bych si se zadluženou existencí nic nezačala, a zvláš´t, pokud by si ani sám ty dluhy nebyl ochoten a schopen splácet. On přežívá a profituje pouze z tvé citové závislosti… ![]()
Je to tak, teď se ukázalo, že opravdu mu na nás nezáleží. Vždy, když jsem mu říkala, ať si najde brigádu nebo druhou práci, tak se vymlouval, že by věčně nebyl doma a chodil by totálně zničený. Dokonce jeho matka chtěla, ať si najdu druhou práci já, což mi hlava nebrala…vždyť jsou to jeho dluhy! No a věčně říkal, že jeho rodina má málo peněz a když jeho sestra konečně nabídne pomocnou ruku, tak to nevezme, tak to je děs. Je to sobec.
@Peczka píše: : Nechápu proč nevezme nabídku od sestry.
To já chápu - protože svojí sestře by to asi musel splácet, ta by mu třeba nedala jen tak pokoj. Navíc by ho masírovala třeba jeho rodina, a to je horší, než když se občas ozve doma přítelkyně- které ubožák řekne, že se taky může sbalit a jít a ona zas dá chvíli pokoj.
Když to za něj zatáhne doma přítelkyně, tak už ty peníze v životě neuvidí. Jsou to peníze spláchnuté do haj..u.
A takovéhle nějaké „já to všem řeknu, že peníze máš a nedáš“ - co je to za pako proboha? Peníze nech pro děti.
@bundik Jasně, on by byl zničenej, ale ty bys klidně mohla mít 10 prací a nevadilo by to
já mám na takovýhle chlapy-nechplapy úplnou averzi…bože
Celé roky jsem byla slepá a z toho je mi nejvíc smutno. Pořád jsem věřila, že se to pokusí nějak vyřešit, ale nakonec to řešila jen má rodina. No a jak vidím, tak vlastně se spoléhal jen na ni a na mne…Sám nikdy nic řešit nechtěl.
@bundik jsi strašně hodná…já bych si s ním ani nezačala - kdybych věděla, že má dluhy a jak se k nim staví…ale to už stačilo.
Peníze mu v žádném případě nedávej a snaž se o to nejlepší pro děti a pro sebe. Bez něj by Vám bylo líp - jestli máš rodinu, která by ti pomohla v začátcích, neváhat a zmizet.
@nakukovatelka píše:
To já chápu - protože svojí sestře by to asi musel splácet, ta by mu třeba nedala jen tak pokoj. Navíc by ho masírovala třeba jeho rodina, a to je horší, než když se občas ozve doma přítelkyně- které ubožák řekne, že se taky může sbalit a jít a ona zas dá chvíli pokoj.
Když to za něj zatáhne doma přítelkyně, tak už ty peníze v životě neuvidí. Jsou to peníze spláchnuté do haj..u.
Jo, tak tohle je naprosto přesné zhodnocení situace
tedy ten palec je tobě za zhodnocení, nikoliv jemu za chování…
@bundik píše:
Je to tak, teď se ukázalo, že opravdu mu na nás nezáleží. Vždy, když jsem mu říkala, ať si najde brigádu nebo druhou práci, tak se vymlouval, že by věčně nebyl doma a chodil by totálně zničený. Dokonce jeho matka chtěla, ať si najdu druhou práci já, což mi hlava nebrala…vždyť jsou to jeho dluhy! No a věčně říkal, že jeho rodina má málo peněz a když jeho sestra konečně nabídne pomocnou ruku, tak to nevezme, tak to je děs. Je to sobec.
Jo on by chodil totalne zniceny!? ahaaaaa, a ze neni chudinka znicenej z toho jak vsechny okolo obira o penize, ale svou rodinu ne? tu oprasuje labutenkou ne? ze mu neni hamba si brat penize od tvych rodicu a sam si doma valet koule a jeste na tebe byt sprostej!!!
Nehlede na to, ze by to nebylo na porad, mel by by tu brigadu jen po tu dobu nez by jste to splatili…
Ty jsi jak ja, tak hodna az blba, taky me blbosti a toho ze jsem hodna kazdy akorat vyuzival…nastesti jsem si chlapa nasla ale z 99% normalniho
rekla bych, ze by jsi si zaslouzila lepsiho chlapa…a divim se tvym rodicum, kdyz videj jaky je, ze vas jeste dotovali..ikdyz zase to delali kvuli sve dceri a vnoucatum, coz chapu…
@Hanka79 Přesně to jsem mu říkala, že moje rodina nám pomáhá, jako kdybych si ty dluhy nadělala já a přitom jsou jeho…Nejspíš jde mu jen o mé peníze a jak už tady bylo psáno, kdyby mne miloval, tak by tu situaci řešil a ne mne citově vydíral a čekal jen, kdy to za něj zaplatím. Je to hnus. To je pravda, jsem tak hodná až blbá…
@bundik píše:
@Hanka79 Přesně to jsem mu říkala, že moje rodina nám pomáhá, jako kdybych si ty dluhy nadělala já a přitom jsou jeho…Nejspíš jde mu jen o mé peníze a jak už tady bylo psáno, kdyby mne miloval, tak by tu situaci řešil a ne mne citově vydíral a čekal jen, kdy to za něj zaplatím. Je to hnus. To je pravda, jsem tak hodná až blbá…
To je hezké, že víš, jaká jsi, ale jak to budeš řešit? Už jsi snad udělala dost a už to nedělej. Řekni, že musíš myslet na děti a jejich vzdělání a proto už nemůžeš sahat do úspor. Ono jde o to, že i když si půjčí od jeho sestry, tak to stejně budeš jeho sestře splácet ty, viď?
@Babišovka píše:
Můj názor mi nevemete, prakticky si myslím, že buď má odejít nebo mu pomoct… nic jiného ve vztahu prostě nejde, pokud mu nepomůže tak stejně vztah krachne… pokud by mi můj přítel odmítl pomoct ze svých peněz a radši by mě poslal půjčit si k rodině tak jsem taky naštvaná… může si za to sám to je jasné, ale nezdá se mi, že by mu to bylo jedno, když se snaží to splatit a neplatit pak úroky.
O svoje dluhy se každý má postarat sám. Sám si je udělal, sám se má snažit je zaplatit. Co je to za člověka? To není žádnej chlap, to je troska.
@Kobliha51 píše:
Ono jde o to, že i když si půjčí od jeho sestry, tak to stejně budeš jeho sestře splácet ty, viď?
Tak ale až ho pošle do háje, tak alespoň ten dluh zůstane jemu, ale musí si to od sestry půjčit on, což se mu evidentně nechce…
@j.a.n.i1 píše:
Tak ale až ho pošle do háje, tak alespoň ten dluh zůstane jemu, ale musí si to od sestry půjčit on, což se mu evidentně nechce…
Pravda. ![]()