Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@bundik nezaplatila bych to z rezerv ani náhodou, schovej si peníze, ať si půjčí od sestry, nikdy nevíš, kdy je budeš potřebovat. Nic mu neplať.
Jeste bych rekla i ted uz te obira o penize, ktere ti patri, tobe i detem, pac mu pomahas ty dluhy splacet ![]()
A schovavej si sama penize, az te opravdu vyhodi, mmozna je budes potrebovat. Neprijde mi, ze by to byl dobry partner. Co na tohle rika tvoje rodina, ze vas takhle dotuje?
Ještě je možnost, že mu půjčíš ale s tím, že ti to vrátí. Samozřejmě hezky pěkně na smlouvu, ať to máš písemně jištěné. Přeci nebudeš za svého přítele platit dluhy, které projebal někde jinde??? ![]()
Jen ať si veme půjčku hezky od sestry, když se tak nabízí.
Rezervu rozhodne ne. Muzes si to obhajit tim ze to mas jako zeleznou jistotu kdyby se neco, nedejboze, stalo
@bundik píše:
Ahojte, potřebuji poradit. Jsme s přítelem osm let a máme dvě děti, ale nejsme manželé. Přítel se kdysi zadlužil a my každý měsíc splácíme dost peněz, takže je to u nás někdy dost špatné. Hádáme se a už mi i několikrát přítel dal najevo, že se můžu sbalit a odejít. No, ale teď k věci, vždycky nám pomáhali moji rodiče a můj bratr. Jeho rodina nám nikdy nepomohla a ani je o to nikdy nepožádal. Jenže teď se situace změnila. Jeho sestra Jana nám podala pomocnou ruku a chce nám půjčit peníze na splacení celého dluhu, s tím, že bychom jí to spláceli…Bylo by to pro nás výhodné, jenže přítel to vzít nechce…raději chce, abych to zaplatila všechno z peněz, které jsem podědila po smrti své babičky. Ty peníze mám jako rezervu na nejhorší časy, páč nemám šanci žádné peníze našetřit…a taky je to taková rezerva, kdyby mne někdy přítel opravdu opustil, ať nejsem úplně bez peněz. Náš vztah je totiž dost špatný a přítel mi nikdy finančně nepomohl. Vždy jsem si musela pomoci sama, což mne od něj dost ranilo. Miluji ho, ale vím, že v něm oporu nikdy mít nebudu…Nevím, co mám dělat? Jsme finančně na dně. Bojím se, že dluhy za něj zaplatím a on mne třeba opustí a budu si to vyčítat.Ještě chci říct, že se zadlužil v době, kdy se mnou nebyl…Poraďte, co byste dělali na mém místě…
Myslím, že to je jeho reálná představa. ![]()
@bundik v žádném případě bych za něj jeho dluhy nezaplatila, hlavně nebuď blbá a nenech se ukecat! Zadlužil se on a ne ty, ať si s dluhy poradí, navíc to jeho chování ať jdeš pryč atd. no ani omylem, ani korunu ![]()
Dluhy si udělal on před tebou. Tak ať si je taky splácí on. Ty máš dědictví po babičce, tak si to šetři na horší časy, ale hlavně pro sebe!!! Je tvoje.
Dal ti najevo, že můžeš odejít, sbalit se, opora žádná. A ještě si dovolí říct, ať to všechno zaplatíš. Já bych mu jednu lískla tvle
![]()
@Prdolinka86 píše:
Dluhy si udělal on před tebou. Tak ať si je taky splácí on. Ty máš dědictví po babičce, tak si to šetři na horší časy, ale hlavně pro sebe!!! Je tvoje.Dal ti najevo, že můžeš odejít, sbalit se, opora žádná. A ještě si dovolí říct, ať to všechno zaplatíš. Já bych mu jednu lískla tvle![]()
No přesně! ![]()
Neplatila bych to za něj ze svého dědictví. Zaplatíte to za něj, on vás pošle do háje a budete s holou zadelí v háji sama ![]()
@bundik Já myslím, že je čas tu rezervu využít a odejít. Přečti si, co jsi napsala, „dává mi najevo, že můžu odejít“, „nebudu v něm mít nikdy oporu“, „bojím se, že až zaplatím, opustí mě“…ty s takovým chceš být? Jak dlouho? Na co čekáš? A co chodáci děti?
Zasekni se, peníze nedej…no a třeba to vyřeší za tebe a vykopne tě. Podle mě by to bylo pro tvoje dobro.
Tvé peníze neposkytnout ani na smlouvu. Je asi ten typ co by měl smlouvu na háku jako má Tebe.
@elvia2 píše:
Tvé peníze neposkytnout ani na smlouvu. Je asi ten typ co by měl smlouvu na háku jako má Tebe.
@elvia2 píše:
Tak nějak, leda kdyby to bydlení bylo jeho a ručil jím ![]()
Není důvod jeho dluhy splácet, nechápu jaký máš důvod s takovým člověkem dál zůstávat, když ti finančně nepomáhá, zdá se mi, že pro tebe spíš břemenem. Na vlastní peníze rozhodně nesahej, on o nich ví?