Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Babišovka a neprijde ti, ze kdyz mu da ze svych penez, tak deti okrade taky?
ten vztah krachne zrejme tak nebo tak, a kdovi jestli s ni neni uz jen proto, ze vi o tech jejich penezich… Nechapu, ze nad tim muze vubec uvazovat!
Tady preci nejde o to, ze ho ma podrzet, zvlast, kdyz se mu pomoc nabizi. Jde o to, ze kdyz uz on nemel dost rozumu, aby se nezadluzil, tak aspon ona musi byt zodpovedna ![]()
Mila zlata, otevri konecne oci, on je s tebou jen proto, ze ceka, kdy ty dluhy za nej zaplatis a pak kdyz bude bez dluhu te kopne do zadku a odejde. Chlap, ktery by te miloval, by v zivote nic takoveho po tobe nechtel.
@bundik píše:
Ahojte, potřebuji poradit. Jsme s přítelem osm let a máme dvě děti, ale nejsme manželé. Přítel se kdysi zadlužil a my každý měsíc splácíme dost peněz, takže je to u nás někdy dost špatné. Hádáme se a už mi i několikrát přítel dal najevo, že se můžu sbalit a odejít. No, ale teď k věci, vždycky nám pomáhali moji rodiče a můj bratr. Jeho rodina nám nikdy nepomohla a ani je o to nikdy nepožádal. Jenže teď se situace změnila. Jeho sestra Jana nám podala pomocnou ruku a chce nám půjčit peníze na splacení celého dluhu, s tím, že bychom jí to spláceli…Bylo by to pro nás výhodné, jenže přítel to vzít nechce…raději chce, abych to zaplatila všechno z peněz, které jsem podědila po smrti své babičky. Ty peníze mám jako rezervu na nejhorší časy, páč nemám šanci žádné peníze našetřit…a taky je to taková rezerva, kdyby mne někdy přítel opravdu opustil, ať nejsem úplně bez peněz. Náš vztah je totiž dost špatný a přítel mi nikdy finančně nepomohl. Vždy jsem si musela pomoci sama, což mne od něj dost ranilo. Miluji ho, ale vím, že v něm oporu nikdy mít nebudu…Nevím, co mám dělat? Jsme finančně na dně. Bojím se, že dluhy za něj zaplatím a on mne třeba opustí a budu si to vyčítat. Ještě chci říct, že se zadlužil v době, kdy se mnou nebyl…Poraďte, co byste dělali na mém místě…
Nic neplat. Jsem uplne ve stejne situaci, taky ma dluhy, ktere nadelal predemnou a pomaha mu moje mamka, zadala jsem o pomoc jeho otce, ale poslal nas do haje.
moje mamka to splaci ve vyssich castkach za nej a on to po mensich splatkach vraci zase moji mamce a tak je to super, ikdyu jeste par let budeme financne na minimu…
co se tebe tyce, je to moc smutne, je mi to lito ![]()
zalezi, jaky mate jinak vztah? Pises totizk ze zly…
tim tuplem, ikdyz je vztah skvely, nic bych neplatila, natoz toto. To je mu fakt prednejsi jeho ego pred rodinou???
tak to je pan…
omlouvam se za strasnou diakritiku, jsem na tabletu.
kazdopadne - na penize nesahej a od chlapa pomalu upaluj… ma rada. ![]()
@Babišovka píše:
@j.a.n.i1 tak jako mají společnou domácnost, takže pokud někde platí zbytečné úroky a okrádají tím pádem děti, to bych raději půlku dala z dědictví a půlku ať si půjčí od ségry… jako bohužel, jednou s ním žije a má děti tak by mu měla pomoct. Zvlášť jestli ty dluhy měl předtím a počala s ním děti i přes to.
Jezisi Ty mas napady
sorry, ale nevydržela jsem
Jinak nevim, takove to „miluju ho ale…“ to je proste fraze, pripada mi, ze zakladatelka tak nejak mysli, ze partnera ma clovek milovat, tak ho proste miluje.
Zakladatelko nic mu nepujcuj, spatne to dopadne.
Jako aby mi partner - se kterym mam 2 deti, jak se tu argumentuje - řekl, ze se taky muze sbalit a jit, tak si myslim, ze bych se pomalu chystala na situaci, ze ho sama vykopnu.
To je chlap na pobliti. Pardon.
Já zdědit peníze, tak neváhám ani vteřinu a dám je příteli na dluhy.
ALE!!!
Jsme spolu 15 let, ve spokojeném soužití, mám zástavní právo na jeho nemovitost, takže mě jen tak nemůže vykopnout s igelitkou a navíc, dluh vytvořil za našeho soužití (druhotná plat. neschopnost v podnikání).
Pokud máte nedobrý vztah, nejste manželé, tobě doma oficiálně nepatří ani špunt k vaně a jsou to nějaké jeho staré dluhy, co s tebou nemají nic společného, tak bych na dědictví a jediné úspory nešáhla.
Nic neplať!!!
Může se stát, že Ti zas jednou doporučí, aby ses sbalila a odešla, a vzala s sebou i jeho dluhy.
Navíc, dědictví je vyjmuto i ze SJM, o ty bys nepřišla ani jako vdaná.
Nedělej to!!!
@nakukovatelka píše:
Jako aby mi partner - se kterym mam 2 deti, jak se tu argumentuje - řekl, ze se taky muze sbalit a jit, tak si myslim, ze bych se pomalu chystala na situaci, ze ho sama vykopnu.
To je chlap na pobliti. Pardon.
přesně…tohle ně na zakladatelčino příspěvku taky zvedlo ze židle.
@Babišovka píše:
Můj názor mi nevemete, prakticky si myslím, že buď má odejít nebo mu pomoct…
ale ona mu přece roky pomáhá
a on má možnost zbavit se dluhu a úroků tím, že si půjčí peníze od své sestry - on o to nestojí. proč by tedy ONA měla jít za jeho sestrou a půjčit si peníze od ní ona? aby jí pak řekl něco ve smyslu „já ty o ty peníze nestál, zaplať si je sama?“
a po vlastní zkušenosti s chlapem, který taky věčně jenom podnikal a platil dluhy z podnikání a já byla ta, kdo víceméně sám musel uživit rodinu, na což tedy padly i mé úspory - na dědictví bych nešáhla. je rozdíl mezi pomocí a blbostí. už teď si její pomoci neváží a vyhazuje jí. jako jo, finanční krize je sviňa a dokáže pořádně zatřást vztahem, to vím. nicméně jak si on představoval, že bude svoje dluhy platit? že jeho partnerka udělá „abraka dabra“ a on bude mít čistý štít a je teď naštvaný, že ono to tak nevychází? ![]()
@bundik píše:
Ahojte, potřebuji poradit. Jsme s přítelem osm let a máme dvě děti, ale nejsme manželé. Přítel se kdysi zadlužil a my každý měsíc splácíme dost peněz, takže je to u nás někdy dost špatné. Hádáme se a už mi i několikrát přítel dal najevo, že se můžu sbalit a odejít. No, ale teď k věci, vždycky nám pomáhali moji rodiče a můj bratr. Jeho rodina nám nikdy nepomohla a ani je o to nikdy nepožádal. Jenže teď se situace změnila. Jeho sestra Jana nám podala pomocnou ruku a chce nám půjčit peníze na splacení celého dluhu, s tím, že bychom jí to spláceli…Bylo by to pro nás výhodné, jenže přítel to vzít nechce…raději chce, abych to zaplatila všechno z peněz, které jsem podědila po smrti své babičky. Ty peníze mám jako rezervu na nejhorší časy, páč nemám šanci žádné peníze našetřit…a taky je to taková rezerva, kdyby mne někdy přítel opravdu opustil, ať nejsem úplně bez peněz. Náš vztah je totiž dost špatný a přítel mi nikdy finančně nepomohl. Vždy jsem si musela pomoci sama, což mne od něj dost ranilo. Miluji ho, ale vím, že v něm oporu nikdy mít nebudu…Nevím, co mám dělat? Jsme finančně na dně. Bojím se, že dluhy za něj zaplatím a on mne třeba opustí a budu si to vyčítat. Ještě chci říct, že se zadlužil v době, kdy se mnou nebyl…Poraďte, co byste dělali na mém místě…
nikdy bych mu nedala prachy, co mám jako rezervu. Nikdy.. jestliže mu chce sestra pomoct, ať to přijme. Nemusí dojit pořád jen Tebe a Tvou rodinu, ne? Přijde mi, jak kdyby Tě chtěl obrat o prachy a pak nazdar - už jen proto, že Ti řekne, ať ses ebereš a jdeš. Nebuď šílenec a rezervu si nech, opravdu pro sebe a děti. A využij ji rozumně, né na jeho problémy. ![]()
@Babišovka píše:
@j.a.n.i1 tak jako mají společnou domácnost, takže pokud někde platí zbytečné úroky a okrádají tím pádem děti, to bych raději půlku dala z dědictví a půlku ať si půjčí od ségry… jako bohužel, jednou s ním žije a má děti tak by mu měla pomoct. Zvlášť jestli ty dluhy měl předtím a počala s ním děti i přes to.
Kdyby nemel jinou moznost, pak bych mu cast svejch penez pujcila. Jenze on tu moznost ma. A nema se k tomu, aby ji vyuzil. Spis spoleha, ze to vyresi nekdo jinej. To je vych. canost. A jeste jak se k ni chova?!
@Babišovka píše:
Můj názor mi nevemete, prakticky si myslím, že buď má odejít nebo mu pomoct… nic jiného ve vztahu prostě nejde, pokud mu nepomůže tak stejně vztah krachne… pokud by mi můj přítel odmítl pomoct ze svých peněz a radši by mě poslal půjčit si k rodině tak jsem taky naštvaná… může si za to sám to je jasné, ale nezdá se mi, že by mu to bylo jedno, když se snaží to splatit a neplatit pak úroky.
A kdybys o tom napsala sem, tak by ti tu vysvetlily, jakej je to vychcanek a ze ho mas kopnout do pr*ele, protoze chlap, co nevysoli penize zenske, se kterou 8 let zije a ma 2 deti je prece vystavni hajzl.
@WontTell No jio, jenže on je taky rtozdíl, jestli se chlap k ženský chová slušně a nebo jako ču. rák. Já bych třeba mýmu manželovi peníze dala, jenže on se ke mně chová normálně. Říct mi, že se taky můžu sbqlit a odejít, taky bych šla - s dětma a se svýma penězma ![]()