Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Holky já tu stále čekám, kdy se @bundik k diskusi nějak vyjádří, když ji tady tak založila. Nebo se tu stále budete jen dohadovat mezi sebou? ![]()
@bundik píše:
Ahojte, potřebuji poradit. Jsme s přítelem osm let a máme dvě děti, ale nejsme manželé. Přítel se kdysi zadlužil a my každý měsíc splácíme dost peněz, takže je to u nás někdy dost špatné. Hádáme se a už mi i několikrát přítel dal najevo, že se můžu sbalit a odejít. No, ale teď k věci, vždycky nám pomáhali moji rodiče a můj bratr. Jeho rodina nám nikdy nepomohla a ani je o to nikdy nepožádal. Jenže teď se situace změnila. Jeho sestra Jana nám podala pomocnou ruku a chce nám půjčit peníze na splacení celého dluhu, s tím, že bychom jí to spláceli…Bylo by to pro nás výhodné, jenže přítel to vzít nechce…raději chce, abych to zaplatila všechno z peněz, které jsem podědila po smrti své babičky. Ty peníze mám jako rezervu na nejhorší časy, páč nemám šanci žádné peníze našetřit…a taky je to taková rezerva, kdyby mne někdy přítel opravdu opustil, ať nejsem úplně bez peněz. Náš vztah je totiž dost špatný a přítel mi nikdy finančně nepomohl. Vždy jsem si musela pomoci sama, což mne od něj dost ranilo. Miluji ho, ale vím, že v něm oporu nikdy mít nebudu…Nevím, co mám dělat? Jsme finančně na dně. Bojím se, že dluhy za něj zaplatím a on mne třeba opustí a budu si to vyčítat. Ještě chci říct, že se zadlužil v době, kdy se mnou nebyl…Poraďte, co byste dělali na mém místě…
Ne, nedala bych.
Evidentně splácíte ze svých společných peněz jeho dluhy. Ty jsi se k tomu postavila perfektně. A co on?
Těžko soudit, jaký je váš vztah.
Ale tím, že mu dáš svoje peníze na jeho dluh, si akorát podřežeš větev. Ne, tím ho opravdu nedojmeš a nezískáš si jeho lásku.
A víš jak se to říká? Že každý dobrý skutek bude po zásluze potrestán…
@berry4 píše:
Holky já tu stále čekám, kdy se @bundik k diskusi nějak vyjádří, když ji tady tak založila. Nebo se tu stále budete jen dohadovat mezi sebou?
take cekam
Rozhodne si nemyslim, ze chlap prijde z prace domu, ona mu nabidne veceri a on rekne: „Sbal se a odejdi“…
Neblázni…peníze bych mu ze svého nedala ani náhodou (!) a dost bych zauvažovala, jestli by mi nebylo lépe samotné.
@bundik píše:
Ahojte, potřebuji poradit. Jsme s přítelem osm let a máme dvě děti, ale nejsme manželé. Přítel se kdysi zadlužil a my každý měsíc splácíme dost peněz, takže je to u nás někdy dost špatné. Hádáme se a už mi i několikrát přítel dal najevo, že se můžu sbalit a odejít. No, ale teď k věci, vždycky nám pomáhali moji rodiče a můj bratr. Jeho rodina nám nikdy nepomohla a ani je o to nikdy nepožádal. Jenže teď se situace změnila. Jeho sestra Jana nám podala pomocnou ruku a chce nám půjčit peníze na splacení celého dluhu, s tím, že bychom jí to spláceli…Bylo by to pro nás výhodné, jenže přítel to vzít nechce…raději chce, abych to zaplatila všechno z peněz, které jsem podědila po smrti své babičky. Ty peníze mám jako rezervu na nejhorší časy, páč nemám šanci žádné peníze našetřit…a taky je to taková rezerva, kdyby mne někdy přítel opravdu opustil, ať nejsem úplně bez peněz. Náš vztah je totiž dost špatný a přítel mi nikdy finančně nepomohl. Vždy jsem si musela pomoci sama, což mne od něj dost ranilo. Miluji ho, ale vím, že v něm oporu nikdy mít nebudu…Nevím, co mám dělat? Jsme finančně na dně. Bojím se, že dluhy za něj zaplatím a on mne třeba opustí a budu si to vyčítat. Ještě chci říct, že se zadlužil v době, kdy se mnou nebyl…Poraďte, co byste dělali na mém místě…
Nedala bych mu nic a ani bych s takovým člověkem nebyla!!! Nevím, proč by jeho dluhy měla zatáhnout kompletně tvoje rodina (nejdříve tvoji rodiče a zbytek ty). Jak může mít vůbec tu drzost po tobě něco takového vyžadovat???
Bohužel se obávám, že ty mu ty peníze, ze strachu abys o takového budižkničemu nepřišla, nakonec dáš… ![]()
@káťa píše:
Nedala bych mu nic a ani bych s takovým člověkem nebyla!!! Nevím, proč by jeho dluhy měla zatáhnout kompletně tvoje rodina (nejdříve tvoji rodiče a zbytek ty). Jak může mít vůbec tu drzost po tobě něco takového vyžadovat???
Bohužel se obávám, že ty mu ty peníze, ze strachu abys o takového budižkničemu nepřišla, nakonec dáš…
Mam stejny nazor. Nedala bych mu uz ani korunu a jeste bych ho, s hrdosti, kopla do zadele.. Mysli na sebe, deti! Je to sobec, jak hrom. Ja byla taky bl.ba, a dodneska sinto nesu s sebou. Splacim dluh za ex, i kdyz uz mam davno jiny zivot. Nastesti mam ted pritele, ktery by se pro nas rozkrajel.
@káťa píše:Bohužel se obávám, že ty mu ty peníze, ze strachu abys o takového budižkničemu nepřišla, nakonec dáš…
Jo, tohle si myslím taky. Takové kupování lásky.
Ale jsem zvědavá, jestli se @bundik ozve…
Založit diskuzi a pak ani jednou neodepsat je sice velmi častý jev zde, ale jinak je to klasická nevychovanost onoho jedince…
Pokud to ovšem není troll ![]()
Jsem zvědavá, kdy se zakladatelka ozve, založila diskuzi a už nenapsala.
Když ti nikdy ani finančně nepomohl, a ani si tě nevzal, nevím proč za něj platit z tvých jediných úspor po babičce jeho dluhy..
Všem Vám moc děkuji, tak nějak jste mi otevřeli oči. Máte pravdu, můj přítel je opravdu darebák. Vůbec nic neřeší a čeká jen na mne. Peníze mu nedám, pač naše děti moc miluji a nějakou rezervu mít musím, akorát mne mrzí, že otec vlastních dětí se o ně neumí pořádně postarat a je mu všechno nejspíš jedno…Byla jsem slepá…:-(
Ještě musím říct, že celou dobu mi říkal, že jsem jeho přítelkyně a tak bych ty dluhy za něj zaplatit měla, že co na to řekne rodina, až se dozví, že mám peníze…Nevím, jestli to jeho rodina ví, ale každopádně mi říkal, že to všem řekne. Moje rodina nám už pomohla dost a od své rodiny peníze nechce. To mluví za vše…Je mi z toho všeho smutno.:-(
@bundik Tak on tě normálně citově vydírá, nenech se. Víš, naopak měl by říct jsem blbej, nadělal jsem dluhy a NECHCI abys na to doplácela ty a děti.
On ještě vyhrožuje, že „to všem řekne“? To je vrchol, co on si vůbec myslí? A hlavně co jim jako řekne? že za něj nechceš platit jeho dluhy???
@bundik píše:
Ještě musím říct, že celou dobu mi říkal, že jsem jeho přítelkyně a tak bych ty dluhy za něj zaplatit měla, že co na to řekne rodina, až se dozví, že mám peníze…Nevím, jestli to jeho rodina ví, ale každopádně mi říkal, že to všem řekne. Moje rodina nám už pomohla dost a od své rodiny peníze nechce. To mluví za vše…Je mi z toho všeho smutno.:-(
No tý vo*e! A vyděrač k tomu…
![]()
Sorry, ale jak jsem proti „zbytečně zbrklým“ odchodům od partnera, tak v Tvém případě bych o tom začala aspoň uvažovat. To nejmíň.