Šperk k Vánocům

Anonymní
25.12.22 21:25

Šperk k Vánocům

Ahoj, dostala jsem od přítele k Vánocům přívěsek, který je zároveň dárkem k narození dítěte. Popravdě se mi vůbec nelíbí, je takový kýčovitý, není to vůbec můj dtyl. Navíc je z kovu, který nemám s čím nosit. Stál asi dost peněz, tak by mi bylo líto, aby jen ležel v šuplíku. Řekly byste to partnerovi s tím, že byste ho rády vyměnily, nebo byste si ho nechaly, aby ho to nemrzelo? Jsem asi nevděčná, no.
Prosím anonym, stydím se.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
22566
25.12.22 21:38
@Anonymní píše:
Ahoj, dostala jsem od přítele k Vánocům přívěsek, který je zároveň dárkem k narození dítěte. Popravdě se mi vůbec nelíbí, je takový kýčovitý, není to vůbec můj dtyl. Navíc je z kovu, který nemám s čím nosit. Stál asi dost peněz, tak by mi bylo líto, aby jen ležel v šuplíku. Řekly byste to partnerovi s tím, že byste ho rády vyměnily, nebo byste si ho nechaly, aby ho to nemrzelo? Jsem asi nevděčná, no.
Prosím anonym, stydím se.

nikdy se mi to nestalo, ale asi bych mu to řekla. Mě dát žluté zlato, tak to taky neocením a bylo by mi to líto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
25.12.22 21:39

Taky se mi to nestalo. Tak nevím, co bych dělala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3537
25.12.22 21:40

Řekla bych to citlivě s tím, že si velice vážím dárku, ale není to ono. Manžel by to v pohodě pochopil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13975
25.12.22 21:41

Jako, jak znam meho mabzela, tak ten by neměl problém s výměnou. Takže ty by jsi měla znát svého partnera a případné reakce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.12.22 21:43

Ja jsem dostala loni šperk, opravdu s láskou vybírané s briliantem. Ale mně se vůbec nelíbil. Naštěstí mi ani neslusel, takže jsem manželovi řekla jen tu cast, že mi nesluší a že se v něm necítím a jestli by nešel vyměnit. Vzal to v pohodě, vymenili jsme spolu a teď ten šperk nosím s radostí každý den :srdce:

• Citovat
  • Upravit
2776
25.12.22 21:54

Já myslím, že se to dá snadno vyměnit, řekla bych mu to, že se ti to k ničemu nehodí a ráda bys ho vyměnila. To se normálního člověka nedotkne. Snad má účet, nebo si aspoň pamatuje, kde a kdy to kupoval.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
577
25.12.22 21:59

Kdyby byl jen k vanocum, tak ihned prosim o vymenu. Ale ta kombinace k narozeni ditete, to se nehodi… nechala bych si ho napamatku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3168
25.12.22 21:59

Byla bych upřímná, takové věci se stávají dost často, že se někdo netrefí do vkusu toho druhého ;) Není na tom nic špatného, aspoň bude dárek dělat radost, takhle by jednom ležel v šuplíku 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Dlouhá punčoška
25.12.22 22:16

Tento bych si nechala - je památka k narození dítěte.
Ale pro příště bych ho požádala, že budeme šperk vybírat spolu.

• Citovat
  • Upravit
5683
25.12.22 22:39

Myslíš vyměnit může či sperk?

Já říkám líná huba hole neštěstí.

:mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.12.22 23:02

Nu, prekérní situace. :) Když se mi něco podobného stalo s mužem, na kterém mi nezáleželo, nic jsem neřešila, poděkovala, prolétla jsem jeho životem a zdar. Když se to stalo s mužem, o kterého jsem stála, samozřejmě jsem ho nechtěla ranit ani znechutit k případným podobným budoucím lesklým darům, takže jsem také upřímně poděkovala, šperk nosila, nicméně muže jsem pečlivě a podrobně instruovala o svém vkusu a preferencích, takže příště věděl dokonale, po čem sáhnout. Bylo to tehdy v počátcích vztahu s mým nyní již manželem.

Trošičku mě zaráží, že člověk, se kterým máš potomstvo a který by tě už měl přeci jen trochu znát, se může takto fatálně seknout při výběru. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.12.22 23:05

… jsem jediná, kdo nemá rád, když se dárky „spojují“? Jakože dostanete dárek k Vánocům, a vlastně zároveň k narození dítěte? Takže jste byli ochuzeni o dárek? Ech, radši neodpovídejte. :think: Asi mám defekt z dětství.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
25.12.22 23:13
@Kočka nedomácí píše: … jsem jediná, kdo nemá rád, když se dárky „spojují“? Jakože dostanete dárek k Vánocům, a vlastně zároveň k narození dítěte? Takže jste byli ochuzeni o dárek? Ech, radši neodpovídejte. :think: Asi mám defekt z dětství.

Taky mě to zarazilo. Je to praktický muž, co zabil dvě mouchy jednou ranou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4963
25.12.22 23:18
@Kočka nedomácí píše: … jsem jediná, kdo nemá rád, když se dárky „spojují“? Jakože dostanete dárek k Vánocům, a vlastně zároveň k narození dítěte? Takže jste byli ochuzeni o dárek? Ech, radši neodpovídejte. :think: Asi mám defekt z dětství.

Taky moc nechápu tuto logiku, já navíc teda ještě nerozumím tomu dávání dárků za dítě.
Zakladatelko, použila bych argument „nesluší mi, nehodí se mi k oblečení/pleti, nemám ho kam nosit“, pokud je to fakt taková katastrofa. Jinak bych ho nosila, třeba jen příležitostně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný