Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Na jedné z pražských klinik jsem četla, že dávají 20 tisíc korun. Ale mám pocit, že přítel musí být naprosto zdráv, gen. testy v pořádku a věk max. 35 let. V případě, že testy nevyhoví, nedostane přítel ani korunu. Ale možná je to jinde jinak. Nepamatuji si, na kterých webovkách jsem to četla… ![]()
Já kdysi nad tím taky uvažovala, že tohle můžou mít chlapi jako fajn přivýdělek, ptala jsem se na to tehdy ještě přítele (teď manžela) a on mi říkal, že by do toho nešel, že by mu vadil pocit, že má možná někde dítě
, hmmm, asi na tom něco bude. Pak jsem to přebrala na sebe, zda bych anonymně darovala vajíčko a fakt je to na pováženou.
No do pr.dele to mi ani neříkejte, že tolik peněz mi konči v kapesníkach???
@Bohemund píše:
No do pr.dele to mi ani neříkejte, že tolik peněz mi konči v kapesníkach???
No správně se to jmenuje: Dárcovství spermatu. ![]()
Dárcovství se provádí v různých centrech asistované reprodukce.
Nevím, o tom, že by se za dárcovství spermatu dávalo 20 000,– Kč to se mi zdá poněkud přehnané..
Dárcovství vajíček je totiž lépe placené, než dárcovství spermatu. Při dárcovství vajíček je to (jak kde) přibližně něco v rozmezí mezi 15 000,– Kč až třeba i nad 20 000,– Kč A u dárcovství spermatu je to tuším rozmezí od 500,– Kč až zhruba 800,– Kč za jeden odběr. Je důležité kde se jde darovat. Větší částku peněz za dárcovství si myslím, že nestaneš na některé z pražských klinik než někde v CARu v menším městě.
Muž i žena musí splnit spoustu podmínek.. Zkus se podívat na web nějakého centra asistované reprodukce tam se jistě dočteš nějaké informace… ![]()
Např:
Darování spermatu: http://sanus.cz/…ani-spermii/
Darování vajíček: http://hradec-kralove.sanus.cz/…ani-vajicek/
Já osobně jsem uvažovala o dárcovství vajíček, jelikož mám několik kamarádek, které už dlouho mají „prázdnou“ náruč. A chtěla jsem jim pomoci, Někde v některých klinikách, když čekatelka na darované vajíčka sežene nějakou dárkyni vajíček tak se poposune o pár příček nahoru na čekací době na darovaná vajíčka.
Můj důvod proč jsem do toho chtěla jít, byl že jsem chtěla někomu umožnit mít vlastní dítě. Peníze jsme za tím neviděla. Mimochodem oboje se jmenuje dárcovství, tudíž oboje dárcovství by mělo být zadarmo, peníze které se dostávají jsou „jako že“ proplacení tvých nákladů atd.
No ta představa kolik dětí by běhalo podobných těm mojim po světě
…no ani omylem ![]()
Já jsem asi před 5 lety viděla v Brně letáček a tam psali, že 1000,– za odběr. Ale kdoví, jak moc se to za ty roky změnilo, taky to může být v každém městě jiné. 20 tisíc mi teda přijde dost přehnané, to by asi bylo za víc odběrů. Když uvážím, že kolem 20 tisíc dostane za darovaná vajíčka žena, která podstoupí náročnou stimulaci a bolestivý odběr, tak mi 20 tisíc za sperma (kde ten odběr je proti tomu celkem brnkačka
) připadá jako dost sci-fi.
@JayLee píše:
nemusi koncit jen tam
https://www.emimino.cz/…avej-120908/![]()
![]()
Teda svoji přitelkyni miluji ale nebudu ji davat takove drahe vitaminy…
@Anonymní píše:
Jak koukam tak chlap musi mit maturitu…
já myslela, že jenom vysokou a musí být krásní
nedávno jsem viděla dárce a myslím, že rozdat si to s popelnicí by nebyl rozdíl
![]()
Tak bych se chtela zeptat jestli ma nekdo zkusenost se spermatem za penize…kolik se za to dostava…a jakto vubec chodi a kde to delaji..S pritelem uvazujeme ze by to podstoupil dekuji