Jde změnit otec v rodném listě dítěte?

Anonymní
11.9.12 08:56

Jde zmenit otec v rodnym liste ditete???

***JDE OTEC ZMENIT V RODNYM LISTE DITETE??? ***:mavam: Dobry den…Myslim ze nadpis mluvi za vse, ze neni treba psat k tomu neco vic???
Dekuji za rady, a prominte anonymitu, sice se nejedna o me, ale chodi sem dost znamych, dekuji za pochopeni.. :mavam:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14020
11.9.12 09:00

Podle mě to nějak asi jde :nevim:
Ale to by se musel „otec“ psaný v RL vzdát otcovství a ten druhý kanec se nechat zapsat :think:. Určo se ale budou dělat DNA testy na určení otcovství :nevim:.
Toť můj selský rozum

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.9.12 09:03

@eviliska Jojo jasny chapu…Ja si prave myslela, nebo myslim ze se zajde na matriku kde pudjou matka ditete a nepravy otec ktery je zapsan v liste…A podepisou souhlas ze chcou zmenu..Popripade jeste by tam musel byt teda ten „kanec“,na te matrice s nema… ;) A sepise se to na matrice, testy si myslim ze by nebyly potreba kdyz by se slo na matriku se souhlasem ze chcou udelat zmenu vsichni …Ale to si jen myslim ja, nevim jak to byva doopravdy.. :think:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.9.12 09:04

Jinak dekuji za rady veskery… :hug:

• Citovat
  • Upravit
5086
11.9.12 09:07

Pokud je v RL napsaný otec nepravý, tak na soud vyžádat si genetické testy a požádat o výmaz - cca 10 tis…

pokud jsou pánové domluveni tak si ho ten druhý jakože adoptuje ale musí s tím souhlasit všichni tři, ale to nevím kde se řeší

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14090
11.9.12 09:07

Pokud se otec uvedený v RL vzdá sám otcovství tak se žádné testy DNA dělat nemusí ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.9.12 09:08

@mabis Dekuji …No ja si myslim ze by to nemuselo byt tak slozity, pres soud nikdo jit nechce,…Ja si myslim ze by stacilo jen zajit na matriku a tam by to vsichni tri sepsali a zmenilo by se to… :nevim: :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.9.12 09:09

@werunkaw123 Jééé to by bylo supéér..A je to jisty??? :potlesk:

• Citovat
  • Upravit
8566
11.9.12 09:10

ZMĚNIT ano (tzn. vyměnit jednoho otce za druhého - všichni musí souhlasit), VYMAZAT nejde (tak, že se otec vymaže a kolonka zůstane prázdná).

Pokud je v rodném listě zapsán otec, který otcem není má ze zákona nárok podat žalobu na popření otcovství. - zde záleží jak je dítě staré.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14090
11.9.12 09:12

Všechny podrobnější informace ti sdělí na matrice, otec uvedený v RL dítěte tam musí podepsat prohlášení, že se vzdává otcovství a veškerých práv na dítě… pak se může dopsat nový otec ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.9.12 09:16

@werunkaw123 Dekuji moc, takze vse na matrice poradi…Dekuji..
@Kallkapa Ano kolonka by nezustala prazdna .Dite bude mit 17.10. 4 roky .Co vim.

• Citovat
  • Upravit
8566
11.9.12 09:20
@Anonymní píše:
@werunkaw123 Dekuji moc, takze vse na matrice poradi…Dekuji..
@Kallkapa Ano kolonka by nezustala prazdna .Dite bude mit 17.10. 4 roky .Co vim.

Já jsem jen uvedla všechny možnosti - z úvodního příspěvku nebylo zřejmé jestli myslíš změnu v rodném listě jako takovou - nebo výměnu otce za otce.

Takže ano - vyměnit otec za otce lze. (i kdyby otec, který se chce jako otec nechat zapsat nebyl pravým otcem. )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.9.12 09:24

@Kallkapa Otec co je psan v rodnym liste, je nepravy, pravy se ani nevi, ale ta holka zije s jednim a ten by se tam mohl zapsat, malou si chtel osvojit, adoptovat, a nedari se, nevim v cem maji problem… :zed: :zed: Ano omlouvam se ze jsem to nenapsala rovnou… :hug: Jinak jsem rada ze to jde vymenit otec za /otce. :dance: Moc jste mi pomohly, zeny nebo me ne …Ale … ;) ;)

• Citovat
  • Upravit
35361
11.9.12 09:29

A nemusi byt nahodou svoji( s novym, nepravym otcem)? Jestli ten hacek neni v tom. Jinak to je, jak vyse napsano, vymena lze, vymaz ne a to kolikrat ani v pripade, ze zapsany otec neni bio( tam zalezi na lhute k popreni otcovstvi).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.9.12 09:31

Ditko bude mit 17.10. 4 roky myslim co ja vim… :nevim: Kdyby sla ta vymena potesilo by …Ale soud nikdo nechce.Jde o domluvu.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová