Je spolehlivou ochranou použít spermicid a přerušovanou soulož?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
7.2.24 16:57

Spermicid a přeruška

Dobrý den, myslíte že je spolehlivý použít spermicid a přerušku? Provozuje někdo z vás tuhle metodu?
Předem děkuji za odpověďi.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
30384
7.2.24 17:26
@Anonymní píše:
Dobrý den, myslíte že je spolehlivý použít spermicid a přerušku? Provozuje někdo z vás tuhle metodu?
Předem děkuji za odpověďi.

Já myslela, že už jsem viděla všechno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.2.24 17:48

S bývalým jsme to tak praktikovali a fungovalo to.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.2.24 21:16

@hanka.br. pardon? :think:

• Citovat
  • Upravit
5655
7.2.24 21:27

Jsem nejdřív myslela, že Spermicid a Přeruška jsou nějaké postavičky z filmu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30384
7.2.24 21:55
@Cullenova píše:
Jsem nejdřív myslela, že Spermicid a Přeruška jsou nějaké postavičky z filmu.

To zní jako skvělý nápad. Takové edukativní video pro puberťáky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115624
7.2.24 22:36
@hanka.br. píše:
To zní jako skvělý nápad. Takové edukativní video pro puberťáky.

Jak beruška Přeruška k nechtěnému těhotenství přišla. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3868
8.2.24 09:58

Tak existují tabulky spolehlivosti jednotlivých druhů antikoncepce. Bez antikoncepce otěhotní během prvního roku 85 procent žen.

V případě typického užívání (tj. počítá se s chybami) otěhotní během prvního roku 29 procent zen používajících jen spermicidy, 27 procent používajících jen prerusovani, 15 procent žen při používání jen kondomů a 8 procent žen jen beroucích prášky. Při kombinaci spermicidu a prerusovani mi to vychází (0,27×0.29) na 7.8 procent, což odpovídá těm práškům a je to spolehlivější než samotné kondomy.

V případě dokonalého užívání (s chybami se nepočítá - on to vždycky stihne, neumejes se mejdlem po spermicidu, prášky bereš vzorně, s kondomem jedině dle návodu a nikdy jinak…) čísla jsou 18 procent jen spermicidy, 4 procenta jen prerusovani, 2 procenta jen kondom a 0.3 procenta jen prášky. Kombinace spermicidu a prerusovani (0.04×0.18) vychází na 0.72 procenta pravděpodobnosti otěhotnění. To je lepší než kondom a srovnatelné s práškama.

Tedy za mě dobrý :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.2.24 19:39

@Platanka ty jo to jsou počty :palec:. A co kombinace antikoncepce a spermicidu? Ať už s přeruškou nebo bez. ;)

• Citovat
  • Upravit
3868
8.2.24 23:33
@Anonymní píše:
@Platanka ty jo to jsou počty :palec:. A co kombinace antikoncepce a spermicidu? Ať už s přeruškou nebo bez. ;)

Prášky a spermicid budou 0.08×0.29, tedy 2,3 procenta při typickém užívání, a 0.003×0.18, tedy 0,05 procenta při dokonalém užívání. Prerusovani už k tomu počítat nechci :lol: Ty tabulky jsou na wikipedii.

Vím to, protože sama používám spermicid a prerusovani a počítala jsem si, jestli to takhle stačí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.2.24 12:55

@Platanka jaký je rozdíl mezi typickém užívání a dokonalém užívání? :think:

• Citovat
  • Upravit
SK27
9.2.24 19:26

Fungujeme tak zatiaľ po roka a funguje to (zatiaľ) :)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.2.24 22:35

@Platanka a kondom + vytahnout ven pred vyvrcholenim partnera? diky

• Citovat
  • Upravit
1086
10.2.24 14:34
@Anonymní píše:
a kondom + vytahnout ven pred vyvrcholenim partnera?
Počítání procent nemá moc smysl, pokud se jedná o malé hodnoty, kde hraje jedno náhodné selhání podstatný vliv na výsledek. Kondom spolehlivě zabrání tomu, aby se do Tebe něco dostalo a abys otěhotněla. Přerušování, které uvažuješ, se uplatní jen v případě, že by se punčoška roztrhla. Má ale smysl, když se partner naučí ovládat a v přerušování získá cvik. Může se to hodit později, kdybys chtěla milovat bez kondomu. Spolehlivost ochrany může zvýšit i využívání bezpečného období kolem menstruace. V prvních dnech menstruace je otěhotnění skoro nemožné.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.2.24 16:36

@Lemrucha takze kondom kdyz nepraskne tak je bezpecny dost

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat