Spermiogram - muž se mu brání

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
2058
1.3.10 14:21

Kunhuto, tvuj posledni prispevek opravdu svedci o tom, ze ses do te situace nikdy nedostala… Filozoficke diskuze jsou bezva, ale v realite vetsinou moc neobstoji.

Jirrro, muj pritel argumentoval tim samym, za uz jednou byl a dopadlo to dobre… Ale kdyz mu doslo, ze to bez toho nepujde, tak zmenil nazor. Je fakt, ze u nas se nemusi bat, ze by problem byl jenom on. Ja bych si s nim na tvem miste jeste promluvila, treba i vickrat. Nekdy to trva, nez jim to dojde. :evil: Nebo mas pocit, ze je fakt neoblomny? Zase by mel ocenit, zes cekala, az se rozhodne on a do niceho ho pred tim netlacila. Moc drzim palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
1.3.10 14:43

Kunhutto, nezlob se, ale opravdu nevíš moc o dětech určených k adopci … myslíš, že děti co jsou určené k adopci byli stvořeny "splynutím dvou duší a sdrcí… " ???

Nemyslíš, že by byli u milujících rodičů, kdyby tomu bylo tak? Těch, co nemají rodiče je hoooodně málo, většina je nechce a to právě proto, že tam mezi partnery chyběla ta láska.

Příspěvek upraven 01.03.10 v 15:02

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116
1.3.10 14:52
jirrra píše:
Kunhutto, bezlob se, ale opravdu nevíš moc o dětech určených k adopci … myslíš, že děti co jsou určené k adopci byli stvořeny "splynutím dvou duší a sdrcí… " ???Nemyslíš, že by byli u milujících rodičů, kdyby tomu bylo tak? Těch, co nemají rodiče je hoooodně málo, většina je nechce a to právě proto, že tam mezi partnery chyběla ta láska.

jirro… nemyslím si to a právě proto zasluhují lásku „aspoň“ po narození ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1745
1.3.10 15:04

Můj manžel má také dceru z prvního manželství, nic to neznamená. Po dvou ZT mě spíš on dotlačil do IVF, že to není možné, na spermiogram šel dobrovolně a dělal si z toho legraci :dance: , strašně moc miminko chtěl. taky jsme měli představu o splynutí duší, jenže to bychom se miminka nedočkali :nevim: , jak se okamžitě zjistilo - SPG hodně špatný, varixy a varikokéla. Jo, ani chlapi nemládnou a děti z mládí NIC neznamenají, jen to mate. :roll: . A pokud ten tvůj je opravdu zdráv, jak tvrdí, tak mu to lékaři jen potvrdí, tomu ale nevěřím… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
1.3.10 15:08

Možná se bojí výsledků, ale ve dvou se dá všechno překonat. Snad si to promyslí, já ho nutit nechci, ale nechci brát hormony a chodit na vyšetření zbytečně.
Třeba to byl jen první impuls a dojde mu, že to dělá pro nás :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
1.3.10 15:12

Je to možné?

Příspěvek upraven 28.07.19 v 06:01

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2058
1.3.10 15:25
jirrra píše:
Možná se bojí výsledků, ale ve dvou se dá všechno překonat. Snad si to promyslí, já ho nutit nechci, ale nechci brát hormony a chodit na vyšetření zbytečně.
Třeba to byl jen první impuls a dojde mu, že to dělá pro nás :srdce:

Jirro, to je asi dost mozne, ze se boji. Z toho, co tady pises mi prijde, ze dost vyckavas na to, az si to prebere on sam. Jsem uplne stejna a proto bych ti radila - co ho trochu popostrcit? Vic si o tom povidat, dat mu najevo, ze je je to pro tebe OPRAVDU DULEZITE. Jestli to teda jde… Mas pravdu, ve dvou se tahne lip nez v jednom a takhle muzete jenom zbytecne ztracet cas.

Kunhuto, z charakteru diskuze je pomerne patrne, ze Jirra uvazuje, jak dostat partnera na vystreni, aby se hla z mista a pokud mozno dosahla vlastniho miminka, ktere si moc preje. Uvahu o adopci mi prijdou naprosto mimo misu. To v tehle fazi moc lidi rozmyslene nema. A moralisticke vety od cloveka, co to nikdy neresil, nemaji vahu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116
1.3.10 21:36

Eli…
Kunhuto, z charakteru diskuze je pomerne patrne, ze Jirra uvazuje, jak dostat partnera na vystreni, aby se hla z mista a pokud mozno dosahla vlastniho miminka, ktere si moc preje. Uvahu o adopci mi prijdou naprosto mimo misu. To v tehle fazi moc lidi rozmyslene nema. A moralisticke vety od cloveka, co to nikdy neresil, nemaji vahu.

máš pravdu.. už s tím nebudu tady strašit… já jen nad tím hodně přemýšlela, tak jsem to tady rozvinula, ale to je asi opravdu na jinou diskuzi..
napsala jsi to opravdu trefně a uznávám, že máš pravdu a nepatřilo to sem. Zejména ta poslední věta mě opravdu oslovila, asi si ji i opíšu. moc pěkně jsi to vystihla. díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
739
2.3.10 16:36

Ahoj
já chápu doktora, že se nechce pohnout dál bez spermiogramu. Bohužel to že již má muž syna o ničem nevypovídá. Spermio se může zhoršit během jedné blbé infekce o které ten chlap ani neví, to zaprvé a za druhé spermio je to nejjednoduší, relativně levné a nebolestivé vyšetření u jednoho z partnerů a až v 50% se chyba nachází právě tam, ať už s počtem spermií, jejich pohyblivostí, atd. atd. Co jsem pochopila, tak doktor již provedl základní vyšetření u Jirrri (pardon pokud nick komolím) a teď je řada na chlapovi, než do Jirrri začnou prát hormony, provádět vyšetření za desetitisíce atd.
Jirrro a co zkusit to podat chlapovi tak, že já vím, že chyba není u Tebe, ale doktor nebude zjištovat dál kvůli nákladnosti dalších vyšetření, páč by mu to pojišťovna neproplatila, když nebude v kartě výsledek jeho spermiogramu? Nebo, že sice OK ty jsi v pořádku, ale já můžu produkovat proti tvým spermiím „protilátky“ a oni potřebují vědět, jaký „typ“ spermií máš. Nevím jestli mi rozumíš, jak to myslím.
Já tohle naštěstí řešit nemusela, můj chlap byl ochotný jít na spermio téměř hned, nakonec teda nemusel, ale už jsme do CARu byli objednaní.
Tak přeju ať se chlap umoudří a hlavně ať se brzy dočkáte mimča.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.3.10 16:47

ahoj, nečetla jsem sice celé vaše povídání, ale mám s tím osobní zkušenost. Partner po roce snažení, kdy nám nešlo otěhotnět přišel sám s nápadem že půjde ze všeho nejdřív na spermiogram, abych nemusela ty nepříjemné vyšetření podstupovat já a pak by se třeba zjistilo že je problém u něj. Byla jsem nadšená, načekala jsem to :dance: Bohužel po onom dnu, kdy tam partner šel sám a neřekl mi, pojď se mnou a já se mu tam nechtěla tlačit, myslela jsem si, že už takhle to nejni jednoduché, jít do cizího prostředí a prostě si to tam na sedačce kde to denně dělá hafo chlapů nad zmuchlanejma a olepenejma časopisama, udělat, tak jsem hezky čekala v autě. Po tom, co výsledky vyšli sice v pořádku, se náš vztah hodně změnil, nevím, asi mi to nemohl zapomenout, že tam musel jít a bylo to pro něj ponižující, i když to navrhl sám. Takže moje rada je netlačit, pokud ho k tomu donutíte, budete toho akorát litovat :zed:

• Citovat
  • Upravit
116
3.3.10 10:45

Anonymní… nedá mi to… budu reagovat… tohle je přesně to, co jsme měla na mysli…že to může být pro toho chlapa těžší, než se může zdát–
i chlapi mají citlivou psychiku… nejsou to takoví drsňáci, jak vapdaj.. :wink:

zase si myslím, že v tom není jen to spermio… a taky by bylo dobrý si o tom promluvit.,.. jenže já vím, jak je ot těžký z chlapa dostat takový věci jako pocity a podobně… :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
4.3.10 12:15

Tak jsme se možná hnuli z místa … včera mě manžel pozval na večeři a omluvil se za svoje chování. Myslím, že o tom konečně přemýšlí a věřím, že to dopadne dobře. Děkuji za Vaše názory a nápady, jak na něj :lol: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3115
4.3.10 12:23

jirrro to je výborná zpráva, moc držím pěstičky:-) :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116
7.3.10 18:45

jirro.. tak to je supr!! tajk ať to aspoń pomůže a brzy se dočkáte mimi :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lenap
14.3.10 22:18

Ahoj,když to tak čtu tak jsem ráda za manžela,on si to musel u doktora dělat několikrát,kvůli různým vyšetřením, s bídným výsledkem a ještě si dokázal dělat legraci,že si to musí dělat sám a ještě za to platit,asi záleží na povaze.Znám pár kde to muž rezolutně odmítl a nic ho nepřesvědčilo.Lenka

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.