Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Když budu upřímná, tak být Tebou jdu přímo do IVF…my měli taky problém a iui nemělo šanci…zkusili jsme 4 krát iui a jen vyhozené peníze, potom po prvním ivf čekáme holčičku…každopádně nechte zamrazit, ať už je Vaše rozhodnutí jakékoliv
hodně štěstí
My jsme měli podobné výsledky a přirozeně se nezadařilo 4 roky. Teď manža jí 3 měsíce clostilbegyt. Ale to následovala až po urologickém vyšetření, kdy se prokázalo, že snížená pohyblivost není způsobena anatomicky. A teď mám ducha, tak snad. Na iui jsme nebyli, ale bylo nám doporučeno.
Ale je to všechno na dlouho a na to vy nemáte čas, jak píšeš. Pokud příští týden nastupuje léčbu, tak bych řekla, že nemáte jinou možnost než zamrazit ![]()
Ale upřímně když máte čas jen týden, tak ani kdyby jste měli suprový spermiogram, tak bych zamrazila ![]()
@sladkare zamrazit jsme nechali, spíš řešíme co dál a hlavně kdy…
lékařka z onkologické kliniky partnera poslala na odběr do nejbližšího, ovšem bezkonkurenčně i nejdražšího centra
Kdyby jsme dítě neměli, tak asi nad ivf neváhám, ale třeba proč hned picsi?
Zatím se mi povedlo pokaždé otěhotnět spontánně a jak se říká na první šťouch
No, hlavně předpokládám, že na spg se asi podepíše i ten šílený měsíční stres, který v nemocnici měl a asi i onkologická nemoc jako taková…
@sarink a můžu se zeptat jaké hodnoty jste měli? A k dušíkovi potichounku a upřímně gratuluju, je to úžasný pocit ![]()
Klidně písni sz…my měli icsi…říká se, že se může spermiogram zlepšit o několik procent, záleží taky jak na miminko spěcháte, jak bude dlouhá léčba a taky zda jsou rizika nějaké…znám spousty případů, že poyhblivost i množství byla skoro nulova a podařilo se…
Nevím už ten název, ale ve zprávě je napsáno SPG 27mil/ml pohyb 41% progrese 15%
nevím ten zbytek, vím jen, že byla i nějaká mutace…prostě líne, byly na místě
můž bral vitamíny-dlouhodobě, ale nepomohlo to. někdy to bylo i horší
Kdyby neco, hlasim se jako vrchni dodavatel… Sklady jsou plne…
![]()
@Anonymní píše:
Ahoj holkyPotřebuju poradit, jestli má smysl zkusit iui se spermiogramem s výsledkem astenozoospermie. Konkrétní výsledky jsou objem 3ml, zkapalnění abnormální, viskozita abnormální, celkový počet 87mil, koncentrace 29mil na ml, pohyblivost 24% z toho progresivní 7%, ph 8, makroskopický vzhled normální, morfologie normální. Já jsem uplně v pořádku, s otěhotněním problém nemám. Vím, že po čase a vitamínech se může spg změnit, ale ne u nás
Partner příští týden musí nutně nastoupit náročnou léčbu, která se nesmí odložit, po této léčbě se o další dítě asi 3 roky nesmíme snažit. A vlastně ani nevíme, jestli nám to potom povolí. Jediná možnost je tento odběr konzervovat a pak použít. Lékař v centru s tímto výsledkem inseminaci odmítá. Strašně nás přesvědčoval na umělé opl. Je tu někdo, komu se s takovým spg podařilo iui?
můj manžel měl naprosto otřesný spermio - dle slov doktorky - v té do bě mu bylo 22 let, takže v jeho věku prej naprostá katastrofa. První IUI nám vyšlo a máme krásnou princeznu ![]()
První odběr 15% pohyblivých, z toho 9% lineárně progresivní pohyb, počet 33 mil
druhý odběr 19% pohyblivých, z toho 15% lineárně progr. pohyb, počet 22 mil
Ale teď po tom clostilbegytu nemáme výsledky ![]()
Ahoj, s pritelem se snazime zatim rok bezvysledne. Mne je 29 jemu 30. Ja jiz jedno dite mam, byvaly partner me oplodnil prakticky „na prvni pokus“, soucasnemu se to rok nedari
u mne se zadny problem nenasel, proto sel na spermiogram a vysledky nasledujici:
koncentrace 39 mil/ml
Pohyb progresivni 21% (norma 32%)
Pohyb celkovy 59%
Morfologie pomer abnormalnich 86% (norma 96%)
Co jsem pochopila v celkovem konstatovani spermiogram nic moc, ale jeste nejak v norme. Pod normou jenom pocet progresivne pohyblivych, tedy nabeh na Astenozoospermie.
Moc se v tech hodnotach nevyznam
a nevime jestli se dal snazit nebo zacit s asistovanou reprodukci. Pritel ma navic varikokelu, tak mozna by spg pozitivne ovlivnila operace.
Co si o situaci myslite? Dekuji za kazdou radu. ????
pokud má varikokelu, tak nejspíš doporučí lékař operaci. Doporučuje se nenosit upnuté spodní prádlo + oblečení- platí pro muže !-) Taktéž se doporučují multivitamíny centrum. Jsou i páry, které přes minimální plodnost přirozeně počali. Je dobré nemyslet na to tolik, často se nedaří i z tohoto důvodu.
ted koukam na pisemne vysledky a zaver je Normozoospermie - tedy OK ale pocet progresivne se pohybujícich je jenom 21% (norma 32%) nemela byt tedy diagnostikovana astenozoospermie?
Ahoj holky
Potřebuju poradit, jestli má smysl zkusit iui se spermiogramem s výsledkem astenozoospermie. Konkrétní výsledky jsou objem 3ml, zkapalnění abnormální, viskozita abnormální, celkový počet 87mil, koncentrace 29mil na ml, pohyblivost 24% z toho progresivní 7%, ph 8, makroskopický vzhled normální, morfologie normální. Já jsem uplně v pořádku, s otěhotněním problém nemám. Vím, že po čase a vitamínech se může spg změnit, ale ne u nás
Partner příští týden musí nutně nastoupit náročnou léčbu, která se nesmí odložit, po této léčbě se o další dítě asi 3 roky nesmíme snažit. A vlastně ani nevíme, jestli nám to potom povolí. Jediná možnost je tento odběr konzervovat a pak použít. Lékař v centru s tímto výsledkem inseminaci odmítá. Strašně nás přesvědčoval na umělé opl. Je tu někdo, komu se s takovým spg podařilo iui?