Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj holky, chci se zeptat, zda vadí, když měl muž sex 2den před vyšetřením na spermiogram - právě se o tom doma dohadujeme ![]()
Nám řekli 3 dny před vyšetřením žádnej sex.Ten spermiogram tim může být ovlivněn,spermií tam nemusí být tolik,ale asi jak u koho.
většinou se říká +-3 dny, 5 už je podle mě moc - u nás to tak bylo, manžel shodou okolností abstinoval právě 5 dní před našim IVF a měl nejhorší spermio, co to šlo ![]()
tak držím palce
hlavně, ať je kvalita, počet není nejdůležitější
Ahoj, v Pronatalu nám doporučili minimálně tři dny, ale pak dr. dodala, že pokud to nebude problém, tak by radši pět dní ![]()
nulu86 píše:
Ahoj holky, chci se zeptat, zda vadí, když měl muž sex 2den před vyšetřením na spermiogram - právě se o tom doma dohadujeme
Nám řekli 3-5 dní abstinovat a to mu yvšel spermiogram nic moc
, prý byli málo pohyblivý a pak když šel znova tak sex byl ten den ráno a pak šel na spermiogram a výsledky byly ok ![]()
já jsem četla že doporučují 2-5 dnů - nicméně doporučují sex co dva dny okolo plodných dnů… takže si myslím, že ty dva dny jsou ideální…
mno holky, tak to jsem na jeho výsledky zvědavá, jelikož my jsme to nevydrželi.....týden jsme se neviděli, takže to prostě nešlo ![]()
Víš co - kašli na to, jestli má v spg něco vyjít tak to vyjde, jestli z toho má vyjít průšvih tak vyjde taky… takže klídek ![]()