Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Spermiogramy jsou hezká věc, ale z osobní zkušenosti tomu dnes nedávám takovou váhu. Po roce až dvou kdy nám to stále nešlo, jsem byl na spg, problém na mé straně, nepohyblivé, mále množství(latisky nejdelší slovo poruchy
)absolvoval jsem to asi 4×, stále stejně špatné. Chvíli jsem zkoušel přípravek na zlepšení, vysledky nulové. Co jsme se přestěhovali do domu, tak jsem začal brát fakt velkej mix vitamínů, omezil kafe, pivo a další procedury ale stejnak to se zdálo nepomohlo, šli jsme tedy do centra umělého oplodnění, objednali nás asi za týden na vyšetření a konzultaci co dál. No po týdnu na vyšetření zjistili že manželka je těhotná, popravdě hodně vtipná situace i pro doktora. Život plynul dál a když synovy bylo rok a půl tak jsem dostal dáreček, pozitivní test
Dnes už máme půlroční dcerku. Je to jedno s druhým, možná to byla psychika, když chlap zjisti ze je na nic, pak hypotéka, dům, možná pomohli vitaminy, i když jsem z nich pak měl ledvinovy kámen, nic příjemného. Ale možná je tam jiný problém, třeba nízká hladina testosteronu, po nějaké době po porodu dcery mi jak cvaklo v palici a najednou jsem jak vymenenej, skoro bez únavy, předtím jsem usnul jak jsem sedl. Okolí mi říká, ze jsem jak puberťák, no v 29letech dobrý, ale tenhle pocit neznám, kdybych to věděl možná dřív, začal bych to řešit, já to pripisoval nevyspani a stresu z práce a děti. Hodne štěstí vám přeju a omlouvám se za takový sloh.
![]()