Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
snazim se to pochopit, jakoze se sklati dopredu mezi sve roztazene nozicky? hehe, to musi byt pohled ![]()
hele neslysela jsem, ze by se udusilo dite, ktere si samo v noci zmenilo polohu. SIDS hrozi u nepohyblivych miminek, ktere jejich matky ulozi na brisko. resila bych jen, aby byl na noc dost obleceny.
Taky to moc nechápu… Spíš bych myslela, že spi na kolenou a na hlavě, jak když se klaníš k Mecce. Jestli jo, tak to je normální.
venbu píše:
Ahojky , náš roční Kubíček má teď zvyk, že se v noci ze spaní probudí ,sedne si a hned usne ale nelehne si na záda ale mezi nožičky.Stává se to i při spaní přes den a pokud ho nehlídám a nevrátím ho z5, tak je po vyspání strašně rozmrzelý.Taky mám obavu jak leží s hlavičkou v peřině aby se mu něco nestalo.Jsme jediní nebo je nás více?
Znám, řešila jsem když jsem šla spát tak, že jsem položila (dělaly to obě mladší holky). Do pěti minut byly zas vsedě a to jsem to už neřešila. A koukám, že i Adli:
http://rodina.cz/…271384_1.jpg
Je to možné, že tohle sladké miminko chodí už do školy?????
Jojo, tak v jógové pozici zajíce (kolena pod sebou, zadek vystrčený) spal Matyáš kolem roku poměrně často. A já odkud ty jogíni ty ásány berou ![]()
Myslím, že pokud se tvůj Kubík skládá do nepohodlné polohy, tak je pak rozmrzelý, protože si možná přeleží nohy a třeba ho i tlačí bříško. Asi ti poradím jenom - vydržet, přejde to a on se začne postupně skládat do pohodlnějších pozic.
Děti mají můj obdiv, já bych se do tý pozice nejen že nenasoukala, ale rozhodně bych v ní neusnula ![]()
Tereza
Tak u nás Marťa taky spí s nohama pod sebou a zadkem nahoru…Vypadá to teda děsně srandovně…On stejně nevydrží ležet na jednom místě..Neustále celou noc někam cestuje… ![]()
hele ja videla jedno home video, kde dítě spalo z nohama a zadečkem na gauči, v pase zlomené, hrudníček a hlava byly na zemi zvracene zase na druhou stranu. Bylo to tak 4-5 leté dítě.
Lesi ty polohy jsou luxusní.
jj je to ta poloha v první fotečce jak leží na nožkách
jako tušila jsem že nejsme sami a stejnak poslední dobou dělá v posltýlce při usínání hrozné artistické kousky až se jeden divý jak to dokáže ![]()
jé a spí tady nějaké miminko na boku, prohnutý s hlavou dozadu jakoby dělalo kobru? Ať v tom taky nejsme sami a neotravujem zbytečně doktorku blbými dotazy
![]()
No zatím ne, ale asi brzo bude, začíná se tak totiž přetáčet na bok. hroznej pohled.
Gina108 píše:
jé a spí tady nějaké miminko na boku, prohnutý s hlavou dozadu jakoby dělalo kobru? Ať v tom taky nejsme sami a neotravujem zbytečně doktorku blbými dotazy![]()
![]()
Teď už moc ne, ale dřív běžně. Ve spaní je to normální.
Při čtení nadpisu jsem myslela, že spí dítě NĚKOMU mezi nožkama
. Mi spí totiž kolikrát přes obličej (můj), tak mezi nožkama bych si polepšila
.
Tak jenom dotaz - ony vám ty děti nejdou přendat? Fakt ne? Mi jdou. Akorát jestli se stejně za chvilku přešoupnou do původní pozice, tak je to jedno. Některé polohy ale nevydržím s nervama
(skokan na lyžích před výskokem je v pohodě).
Ahojky , náš roční Kubíček má teď zvyk, že se v noci ze spaní probudí ,sedne si a hned usne ale nelehne si na záda ale mezi nožičky.Stává se to i při spaní přes den a pokud ho nehlídám a nevrátím ho z5, tak je po vyspání strašně rozmrzelý.Taky mám obavu jak leží s hlavičkou v peřině aby se mu něco nestalo.Jsme jediní nebo je nás více?