Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
TAk tohle mi začal dělat teď náš roční synek. Podle zkušeností - VYDRŽET,VYDRŽET,VYDRŽET,však ono se to zlepší.
Já tě asi moc nepotěším. Přesně tohle jsem taky prožívali. Začalo to někdy kolem 2 měsíce, usnula při kojení, do hodiny vzhůru a uspávali jsme někdy taky další 2. To už jsme většinou nevydržela a znovu jsem jí ukojila. Bylo to hodně náročný a přešlo to někdy kolem 8-10 měsíce. Teď už se nebudí, ale chodí do postýlky tak 19 - 19. 30 a usne taky až třeba kolem 22. Jediná rada je vydržet, ale to jsi asi slyšet nechtěla co?
Vydržet. U obou stejný, a to před večerním spaním byli vzhůru těch hodin mnohem, ale mnohem víc (násobky). Fakt vydržte. Malej začal spát celou noc ve 13 měs. (nedala jsem v noci mlíko) a na malou jsme byli drsnější a spí teď asi týden celou noc. Večer usíná s brekem, protože usne u prsa a vzbudí se při přendávání do postýlky. Přes den nespí nebo jen chvilku, veeeelmi výjimečně 1,5 hod.
Jinak jako mimino spala opravdu, ale opravdu strašně. V těch 3 měs. vydržela v zátahu být vzhůru 12 hod.
Ten čas mít budete, neboj.
Jen holt později.
Jak jsou velká dvojčata? Aspoň trochu větší než nějaké 2 roky?
Ahoj maminky,mam na vas prosbu. Ma 3mesicni dcera me posledni tyden a pul vyvadi psi kusy po usnuti. Okamzite je do pul hodinky vzhuru a pak usina dalsi dve hodiny,nekdy je prorve,nekdy je lepsi a moc neplace,ale nemuze zabrat.Chodiva spat v osm,predtim je dve hodinky vzhuru.Uz si nevim rady a strasne me to vysiluje,hlavne psychicky a dost to dopada na manzelsky zivot,protoze nemame absolutne zadny cas pro sebe.Mam jeste starsi dvojcata.Prosim,pokud jste zazila nektera neco podobneho nebo mi umite poradit,budu moc rada.