Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
ahojky,
chci se zeptat, jestli vám taky někomu nespinkalo miminko přes den. máme 7t holčičku a přes den vůbec nespinká. max někdy na deset minut (to aby nás namlsala
) v noci spí hezky. tak od deseti, budí se v půl šestý, takže celou noc. ale ten den.....nestíhám vařit a uklízet.
děkuju helča
Ahojky,
malej to dělal cca ve 2 měsíci, ale dost mě tím děsil, pro tak malý mimčo je spánek důležitej.
Tak sem ho začala nosit doma ve vaku a tam se ukolíbal a usnul a hodně jsme taky jezdili v kočárku a čerstvý vzduch ho utahal… Po cca měsíci se to upravilo a spal v poho i přes den, sice ne moc, hodinku dopoledne a cca 2 odpoledne a přes noc nějakých 10…
Ahoj,
my jsme měli nespavce. Sám neusnul nikdy byť byl sebevíc unavený. V noci taky pořádně neuměl spát jen u prsa. Přes den usnul jen v kočárku nebo houpáním v autosedačce. Jo a finta kočárek doma nezabírala vůbec. Jenže on nespal a pořád brečel teda spíš řval. Fakt jsem si s ním užila
Každý si přál mít doma dlouho miminko a já si přála aby už byl aspoň batole. Občas se to fakt nedalo a tehdy jsem poznala co to je když se řekne, že by někdo spal ve stoje
no a teď doufám, že to další mimi bude klidnější a spavější.
Andrea
Ahoj EURY ![]()
malej nám taky moc nespí, max. vytuhne v kočárku nebo šátku.
Když jsem mluvila s dětskou doktorkou, tak říkala, že je holt dost vyspanej z noci (spí asi tak 10 hodin s dvakrát půlhodinovou pauzou na krmení) a přes den už tolik spát nepotřebuje. Ale že by to byl nějaký problém neříkala ![]()
A taky v podstatě nestíhám skoro nic, než kolem něho lítat… nebo stíhám, ale to ho musím nechat řvát a to mi moc nejde ![]()
Lukášek taky moc nespal. Vždycky jsem ho musela uspávat a když spal 15-30 min, tak jsem byla šťastná. Takhle spal asi 3× za den. Od 3. měsíce teda usíná sám. Asi od 5. měsíce mi spinká 1,5h dopoledne a 1,5 odpoledne. ![]()
Krásné ranko,
já byla z Honzíčka taky poměrně zoufalá, protože už v porodnici na mě stále jukal a doma nemohl nikdy pořádně zabrat a kojení a uspávání mi zabíralo většinu času. Byla jsem z toho poměrně v šoku, protože starší synáček spal první 2 měsíce snad v kuse, jen s přestávkama na jídlo. Ale čím je Honzíček starší, tím spí líp. Někdy si říkám, že spí fakt víc, než v porodnici
Ale noci se začínají horšit, takže ono je něco za něco ![]()
děkuju, holky, člověku vždycky pomůže, že není sám
já se právě taky nejvíc bojím, že to miminko přece potřebuje hodně spát. taky dost přes den brečí, tak jestli je to únavou…nevim.
včera jsme potkali dětskou sestřičku, tak jsme se jí zeptali a ona říkala, že to holt tomu miminku stačí. my nespíme ani v tom kočáru dlouho, někdy jenom čumákujeme. nebo stačí tak půl hodinka.
Kdyz je do ouvej a nic nezabira, vytahnem HOUPACI SIT. Ta je 100%. Jen pres den, v noci nastesti syn spi a mala usina s dudlikem. Dostatecne vyspane deti, to je u nas alfa a omega klidne proziteho dne. Drzim palce…
Tak koukám, že nejsem sama. Malá byla ze začátku úplné zlatíčko, spinkala přesně tak jak jsem potřebovala, snad jen večerní uspávání bylo na dýl. Ale po šestinedělí značně omezila denní spánek, například na dnešek spala v noci 9 hodin a přes den půlhodinu dopoledne (v kočárku) a odpoledne to samé - v kočárku. Kdybych s ní nešla ven, tak snad neusne vůbec. Usíná teda ještě po jídle na ruce, ale to stejně nic neudělám, takže to vyjde nastejno, jako když je vzhůru. Kolikrát takhle celý den nespí a nakonec usne až kolem jedenácté. Ještě předevčírem na ní zabíral alespoň ten kočárek, stačila hodinka venku, pak jsem jí nechala doma v kočárku a spala ještě další 3 hodiny. Od včerejška už nespí pořádně ani, natož doma.
Tak snad se to časem zlepší a přítel bude mít po příchodu z práce zase teplý oběd
, takhle to jde jen když jí nechám vyřvat nebo když náhodou usne na 15 minut.
Ahoj mamky,
tak to tady tak pročítám, a chtěla jsem se zeptat na to spaní přes den také, ale je to po přečtení zbytečné
Protože zažíváme s Kubou to samé. Přes den po krmení usne tak max. na 45 minut a potom si lozí v postýlce, zatím si tam „povídá“ sám s hračkama, ale když přijde máma tak si povídá s mámou. V noci už nám spinká o něco lépe, ale je po mámě nemůže zabrat když je unavený. ![]()
Mamka tyto problémy měla cca do 15 let, pak už byla vždycky tak utahaná z celodenní dřiny ve škole, doma, ve skautu atd. tak byla ráda, že leží a může spát. A tak doufám, že se to co nejdříve spraví. Kuba zaručeně vždycky teda usne na bříšku ![]()