Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahojky, mám 7 měsíční holčičku. Rostou jí zoubky. Zajímalo by mně, jestli byste své mimčo probudili, když už má spinkat na noc. Spí obvkle 2× dnně. Dopo okolo 11 h, odpo mezi 15-16. Na noc chodí spát v 19 h. Nyní mi spinká od 15:45 a pořád ještě spí. Probudili byste?
Nebo už mám nechat spát na noc? Bojím se, aby se neprobudila o půlnoci a nezačala si hrát.
Moc děkuji za názory
Moje sedmiměsíční taky spí od 16,30 hod.
Nevím čím to je, ale je ted pár dní trochu uknouraná.( jinak má spánek podobný té vaší). Za chvilku tam půjdu. nabídnu večeři, převléknu a přebalím a uvidím jak bude ospalá. Možná posunu uspávací chvilku… Ale určitě ji vzbudím a zkouknu
.
Pokud by to byla jednorázovka ze zubů, tak bych neřešila. Při zubech a nemocech jsem smířená s nulovým režimem. Pokud by se to ale mělo stávat pravidelným, což je možný vzhledem k tomu, že se začíná brzy stmívat a děti na to reagují, tak bych budila. Já jsem vždycky šla roztáhnout žaluzie otevřela dveře a fungovala normálně kolem, dokud se mlaďoch nevzbudil nebo jsem ho v nehorším pomalu vzbudila sama.
Moc děkuji, raději tedy taky probudím. Uvidíme, jak bude reagovat ![]()
@makulitka stalo se mi několikrát, nikdy jsem nebudila.. jednou mi takhle prospal až do druhé dne, budil se jen na kojení ![]()
@makulitka jak říkal Kocour z Červeného Trpaslíka: Pokud si neschrupnu alespoň desetkát za den, nemám dost sil na hlavní spánek dne. Děti jsou někdy takový koťátka -;)
Me se buzeni neosvecilo.. vzdycky bylo lepsi nechat spat… mame 13 mesicu a spavame 2× za den a vecer v 8 chodime spat
Já už jí mám vzbuzenou a snědla plnou misku kaše a jdem na mytí.
nevzbudit jí, bude mi celou noc knourat hlady.
@makulitka nebudila bych..pokud pak nemá problém spát v noci..
mě když malá bla třeba nemocná, taky spala různě, klidně i pozdě odpoledne, pak zalehla znova..tělo prostě aktuálně potřebuje jiný režim. buď ráda, že spí ![]()
@aterka těžko říct…mě malá chodí spát 18:30 a dnes třeba vstala až v půl deváté ráno
má rok a půl. kdyby měla hlad, vstane dřív…ale asi byla momentálně potřeba spánku větší než potřeba jíst
(jinak spí 18:30-7:00)
Nakonec jsem také vzbudila, nebo spíš manža, ale příště zkusím nechat spát. Ať mám vyzkoušené obě varianty. V noci mi práve moc nespí. Asi kvuli těm zoubkům. Od 19 do 3h krásně a pak už je to děs běs. Každou hodku se přisaje a v 6 vstává. Tak uvidíme, jaké to bude po dnešku. Také jsem vykoupala a dala kaši a spinkat šla ve 21:15. Tak uvidím. Třebas to pro mně nakonec bude i lepší čas na chození spát a bude se budit až v 6 ráno
No uvidíme
Každopádně moooc děkuji za rady a názory ![]()
@makulitka u nás taky spí tak od osmi do tří do rána a pak se budí na kojení. řekla bych, že je to v tomto věku normální ne? tobě spinká přece skoro osm hodin v kuse, to je paráda ![]()
@aterka asi je to vporadku. Myslim, ze i ty zoubky delaji sve. Uz si nevzpominam, jak to bylo u toho starsiho. Ale je fakt, ze spi vlastne dost dlouho
Nemuzu si stezovat. Vecer mam klidek ![]()
@Lizzi spinkala jako vzdycky. Nic se nezmenilo. I kdyz mozna si pospala trochu dele. V noci se vzbudila a rano vstavala vlastne pozdeji. Vzbudil mi ji ten starsi. Vetsinou to byva obracene. Ona vzbudi jeho ![]()