Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahojky,
jedeme teď na týden do špindlu i s malou,která ale zatím nesedí. Můj dotaz je zda se tam dá v tomto ročním období udělat nějaký kratší výlet s kočárkem a nebo zda vzít i sáňky (asi bychom na ně přidělali autosedačku). Je mi jasné že na nějaké celodenní výlety to neneí - někde je potřeba přebalit, dát oběd apod.
Tak jen prosím o tipy kam se podívat. Ve špindlu jsem nikdy nebyla tak to tam moc neznám ![]()
Prave jsme se vratili z hor, byli jsme na Lysecinske boude, kousek od Male Upy. Tam je to tri kilaky pesky(zavazadla odveze rolba, my ale jeli s malou o dva dny pozdeji, dostala v den odjezdu horecky, takze jsme to vezli na sanich), sli jsme to ve snehove vanici, hur ten tyden uz nebylo. Dva dny pred odjezdem napadlo nejmene tricet cm noveho snehu a snezilo az do naseho odjezdu. Cely pobyt jsme v pohode, a to vcetne te snehove vanice, absolvovali s vozikem za kolo Chariot(s koleckem vpredu, ne s lyzemi), sanky jsme meli take(s ohradkou pro pripad nouze), ale ani jednou jsme je nepouzili…Takze ja doporucuju pokud mate moznost, pujcit si vozik… meli jsme ho poprve a bylo to super… projela jsem vsude… se sportakem, ktery mam doma, jsem bojovala se snehem tak, ze jsem tuto variantu okamzite zavrhla a dobre jsem udelala…mam uplne stejne stare dite, ktere taky jeste nesedi, takze jsem pred odjezdem zvazovala vsechno mozne, ale vyhral vozik a byla to dobra volba…
hoj…
my jsme byli na sumave…a urcite vem aji sanky aji kocar - byli jsme za sanky moc radi kdyz jsme chteli nekam lesem na vylet…jinak cesty (asfaltky) jsou uz ve vetsine prohrnute a pokud nemas vylozene kocar od mesta tak projedes…k sanim jsme pro malou pridelavali korbicku z kocarku ![]()
Korbicka na sanky je taky dobra varianta, my ji ale nemame(meli jsme vloznou tasku) a navic je devitimesicni nesedici dite na korbicku velky. Aspon nase je spis mensi a do korbicky by se urcite neveslo… ten vek kolem 9 mesicu a nesezeni, byl prave trochu problem kvuli velikosti ditka… varianty vhodne pro mimina, uz nepripadaji v uvahu…
My navic byli v oblasti, kam se neda ani zajet autem, takze o nejakem prohrnuti bychom si mohli nechat jen zdat… no ve Spindlu to asi bude jine…
ajo vidis…to sem si nevsimla ze ma mala uz 9 mesicu…tak to teda taky nevim ![]()
tak si asi primo brnkni tam kde budete ubytovany jak to vypada v okoli s cestama na vylety s kocarem…to bude asi nejjednodussi. preju krasnou dovcu ![]()
no já právě našla penzion kde půjčují kočárek mají tam jané (dám jí už s vložnou taškou do sporťáku co nejvíc do lehu) jsem nadšená že nemusím táhnout ještě náš kočár. Sáňky zvažují tchánovci když tak by je vezli oni. TAkže tím padá korbička na sáňky. No jelikož okolí špindlu moc neznám tak ani nevím kam tam moc vyrazit, vyděla bych to spíš na kratší procházky s kočárkem někde po okolí. Ale je mi jasné že ve městě budou cesty suché a v lese ještě sníh ![]()
Navíc je malá ještě na atb to jestli odjedeme se rozsekne v pátek, takže jí nechci nechávat celý den venku, nemoc už se nám vleče skoro měsíc
A ještě mě napadla varinata přidělat na ty sáňky autosedačku (vajíčko) samozřejmě za slušného počasí ![]()
Budem se střídat s tchánovcema dopolko x odpolko na lyžování a hlídání malé.
Ten vozík je fajn nápad, ale právě se mi nechce tahat
jsem ráda, že toho vezeme co nejmíň.
Spíš mi šlo o tipy na procházky.
My jsme si k sáňkám přidělali autosedačku, do té fusak a malej spinkal jak andílek. když sněžilo, dali jsme i pláštěnu z kočáru.
Panuška - já myslím že v tuto dobu ti bude spíše vyhovovat kočárek, docela to tam taje, silnice a některé cesty jsou holé a je na nich spousta štěrku. Špindl je dost malý, na výlety moc není.
Ale v centru je pěkný aqua park a pak cestou k Vojenské zotavovně je hezká procházka a mají tam taky velký bazén i s dětským brouzdalištěm.
Pak pěkná procházka je z centra do Sv.Petra ![]()
Jinak tam opravdu nic není.
Ani nevím kde budete ubytovaní, že bych ti poradila bližší procházky.
Jen jestli ti mohu poradit vyhni se hotelu, restauraci, pizzerii ,,Belmonte,, je to hned v centru na rohu.
Pracovala jsem tam něž jsem šla na MD(na dost vysoké pozici)
Nepřeji nikomu aby viděl z čeho se tam vaří a jak.
Jinak přeji pohodovou dovču ![]()
Paji díky vypadá tam spokojeně asi to tak taky udělám když bude kam tak vemem sáňky a autosedačku ale přenášet sáňky po chodníku kde není sníh asi taky nic moc
![]()
Estreo supr díky, taky si myslím že už tam na normálních cestách moc sněhu nebude. budem ubytovaný v penzionu borůvka www.pension-boruvka.cz No ajak jsem psala vidím to spíš na nějakou krátkou procházku.
No když tak se poptáme i v tom pensionu. ![]()
Estreo a ještě teda dotaz když to tam tak dobře znáš tak musím využít - je tam nějaká nekuřácká restaurace ideálně třeba i s přebalovákem pro děti? Oběd pro malou budem mít vlastní ale kdyby se dalo přes oběd jen někam skočit přebalit do tepla a dát jí tam jídlo, my něco zdlábnout a zase šupajdit ven tak by to bylo super.
Panuška s těma nekuřáckýma restauracema je to těžký, to víš každému hoteliérovi jde o prachy a když zakáže kouřit ve svý restauraci tak… ![]()
Když jsem byla těhu tak jsem byla několikrát s kámoškou v Hotelu Central a tam se nekouřilo a jídlo bylo Ok i za dostupnou cenu. Je to hned v centru naproti poště.
Nevím jak je to tam teď protože majitel to přestavěl na Blue Cafe, tak nevím jak s tím kouřením na 100%
http://www.nejhotel.cz/…dleruv-mlyn/
Pak je ještě hezká restaurace ,,U Medvěda,, je na hezkým místě na kopci.
Je to za hotelem ,,Harmony,, směrem k Depandencum od Voj. zotavovny.
No a nebo kdyby se vám chtělo vyrazit do Hotelu Horal
tak tam je tedy výborná restaurace s nekuřáckým koutem a dokonce je tam moc hezký dětský koutek.
Jinak mě už moc toho nenapadá ![]()