Špinění během ovulace?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14724
5.8.23 20:26
@Anonymní píše:
@Janča6 děkuju moc!

Ale to tvoje je nejspíš taky ovulační krvácení. Já to měla extrémní, moje gynekoložka mi to dlouho nevěřila, že to prý není možné, až to pak jednou viděla na vlastní oči, tak se zhrozila a začala to řešit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.8.23 05:02

@Janča6 zítra jdu k dr., tak snad taky jen ovulace. Díky!

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.1.25 18:06

Ahojte, mám dotaz
Nikdy jsem při ovulaci nešpinila, jen mívám od porodu kolem ovulace 1-2 dny takové tlaky v podbřišku, ale jinak nic.
Tento cyklus jsem včera byla 16. den cyklu a měla jsem typický bílkový hlen, tlaky v podbřišku. A večer v tom hlenu bylo několik kapek čerstvé krve. Může to být ovulace? Teď špiním růžově. Pořád mám dost toho čirého řidkého hlenu. Řešit nebo je to tak v pořádku?

• Citovat
  • Upravit
2287
21.1.25 07:36
@Anonymní píše: Více

S velkou pravděpodobností máte rozhozené hormony, test na hladiny hormonů, jeden 2-5DC na estradiol a progesteron a druhý okolo 22DC na Progesteron, referenční hodnoty jsou dohledatelné a nebo třeba tady https://is.muni.cz/…al.vzdel.pdf měla byste se vejít do refernčních hodnot, poměr estradiol/progesteron by měl být nejméně 1:50 lépe alespoň 1:100 a progesteron z druhého testu by měl být alespoň 15× vyšší jak z prvního.

Pokud se pro test rozhodnete klidně napište

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.1.25 17:52

@LadaSva Dobrý den, to by mě zajímalo. Hlavně kolik tento test stojí. Hradí to lékař?

Mně při špinění kdysi vzal stěry z čípku a matně si vybavuji nějaký krevní test, kdy jsem musela 2× za cyklus na odběr - možná to byl právě tento (je to už bezmála 15 let a nejsem si jistá). Tehdy vím, že mi vyšel nižší estrogen, ale lékař mi nedoporučil jeho zvyšování protože mám dlouhodobě v děloze drobný myom a na vaječníku endometriom (obojí sledováno již cca těch 15 let a beze změny). Pak jsem brzy otěhotněla, takže tím se špinění vyřešilo. Mám ale pocit, že jsem špinila v jiné fázi - možná hned po ms. Ale ne takto v půli cyklu.
Tentokrát jsem tedy 1 den slabě krvácela a pak 2 dny hnědě špinila. Teď už v pohodě, jsem 19. den.

• Citovat
  • Upravit
2287
23.1.25 07:36
@Anonymní píše: Více

Ano, ten dvojí odběr byl na hladiny hormonů. A ano, myomy a endometriozu způsobuje právě vyšší estrogen.
Test vám může napsat lékař, ale nedělají to moc rádi. nebo jako samoplátce do laboratoře, tam se ceny různí, tuším cca 1000,– a více za jeden test, ale třeba někde i levněji. Pak je možné objednat test ze slin a následně odnést do laboratoře, ten stojí cca 500,– za jeden.
testy se dělají u žen s cyklem dva, jeden 2-5DC na estradiol a progesteron a druhý okolo 22DC na progesteron. Pokud je podezření na PCOS dělá se ještě testosteron.
Pokud byste měla nižší estradiol i nyní, není třeba s tím nic dělat, pokud by byl vyšší, jde potlačit dvěma tobolkami extraktu z granátového jablka denně a dvě tobolky (celkem 400mg) denně indol-3-karbinol, granátové jablko potlačí aromatázu a tedy tvorbu estrogenu v tukové tkáni a indol 3 karbinol pomůže játrům metabolizovat estrogen a odvádět ho z těla, současně je potřeba zvýšit příjem vlákniny. Užívat 3 týdny y týden vynechat, třeba v době MS.
U vás spíš typuji nižší hladinu progesteronu, ten jde zvýšit progesteron krémem, účinná je také kombinace talaromycin a wild yam. Vše, co doplňuje progesteron se užívá pouze od ovulace po MS. Ten talaromycin a wild yam je dotupný i v jednom doplňku, není sice nejlevnější, ale podle recenzí funguje. (Zadejte do vyhledavače Talaromycin + fytoprogesteron)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí