ŠPINĚNÍ a Utrogestan?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
3823
11.9.06 08:56

ŠPINĚNÍ a Utrogestan?

Ahoj holky, chci se poradit ohledně špinění při a po ovulaci a špinění až do začátku menstruace .
Dr. říká, že je to normální, ale mně to tak nepřijde a navíc miminko se nedaří už půl roku. Ráda bych získala informace a zkušenosti ohledně tohoto špinění a jestli to může být špatnou funkcí žlutého tělístka :?: a pomohl by mi Utrogestan. Nebo na co vám ho lékař předepsal? Vím, že je i na udržení plodu.
Moc díky za rady. Chci se objednat k lékaři a více bych se zaměřila na to, aby s tím něco dělal a třebas zkusila poprosit o Utrogestan. Nevím… je mi jasný, že dr nemůžu do ničeho kecat, ale zase se nechci nechat odbýt.
Děkuji za všechny Vaše příspěvky.

sunn

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3823
11.9.06 11:51

Existuje nějaký přírodní progesteron???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6337
11.9.06 11:52

Ahoj Sunn,

já jsem po revizi /14.6./ a první MS jsem dostala po 39 dnech a druhou po 33 dnech, tak jsem šla k lékařce, která mi předepsala právě Utrogestan na srovnání menstruačního cyklu. Říkala mi, že ho stejně budu užívat i první trimestr.
Teď ho beru první měsíc a MS mám mít za 8 dní, tak uvidím, jak je Utroš účinnej.Jinak nešpiním při něm vůbec, ikdy mě Dr. upozorňovala, že po vzití tabletky se tak stát do dvou hodin může.
Jiné zkušenosti s Utrogestranem nemám.

Tak držím palec, ať je vše brzo ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
174
11.9.06 12:57

Ahoj,
moja kamarátka mala tento istý problém. špinenie je začalo uprostred cyklu a pretrvávalo až do MS. Dr. jej na to predpísal Utrogestan, ale špinenie mala aj tak. Ale čo je pozitívna správa, do troch mesiacov pri užívaní Utrogestanu otehotnela. Teraz je v 6.mesiaci. Tak ti držím palce, až to u teba dopadne rovnako.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3823
11.9.06 13:06

Holky děkuju.

Janka - to je hodně pozitivní!!! :lol: super.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
251
11.9.06 14:04

Ahoj Sunn,
taky jsem měla loni problémy se špiněním, dr. mi napsal Utrogestan a po 2 měsících užívání ( vždy 2 polovina cyklu) jsem otěhotněla a výsledek teď leží vedle v postýlce a sladce spinká.. Půl roku jsme se o otěhotnění snažili, zkoušela jsem různé věci, zárověň s Utrogestanem jsem ten poslední měsíc před těhu brala i Sarapis, uškodit nemůže, je to přírodní prostředek..
Pomněnka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3823
11.9.06 14:40

Pomnenko - a ten Sarapis jsi brala celý cyklus a kolik denně? to je taky přírodní progesteron ne? jako utroš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
251
11.9.06 17:44

Sunn ten Sarapis jsem brala celý cyklus ( ten poslední ve kterém jsem otěhotněla) 1 ráno, 1 večer, prostě tak jak to bylo v příbalovém letáku… Měla jsem totiž pocit že mě trápí i PMS tak jsem zkoušela na to ten Sarapis, kamarádka mi ho radila, že pomůže.. Tak pomohl snad i k těhu, pravda pak mě PMS celých devět měsiců netrápila :-) byla zase ranní nevolnosti atd. ale to už tolik nevadilo… Přeji Ti aby se ti brzo zadařilo, fakt mě se to povedlo v druhém cyklu co jsem utrogestan brala.
Pomněnka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1660
12.9.06 13:00

Ahoj děvčata,

chtěla jsem jenom upozornit, že utrogestan není lék pro zvýšení plodnosti. Jedná se pouze o lék upravující cyklus a podporuje funkci dělohy. Brala jsem podobný lék Duphaston a po půl roce nic nedění mi lékařka, ke které jsem přešla, předepsala clostylbegit a ten je právě na otěhotnění. Smí se však brát pouhé tři měsíce. Ale hlavně zabírá.

Utrogestanem tedy srovnají cyklus, ale neovlivní ovulaci, která je pro otěhotnění nezbytná.

Jinak jsem taky po něm vždy 14 dní před MS špinila. Lékařka říkala, že je to normální. Dokonce jsem ho brala i do 16. týdne těhotenství a špinila jsem občas taky. Zřejmě je to jeho vedlejší činnost.

Tak PA

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.11.06 16:37

Já teda nevím, jestli se to sem hodí, ale mám problémy se špiněním před začátkem měsíčků. Měla jsem je už dřív a při jednom takovém cyklu jsem otěhotněla. Problémy s plodností jsme nikdy neměli (díky Bohu) spíš naopak. Teď právě taky špinívám a bojím se to říct doktorce, protože nechcu žádné hormony.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
10.7.14 13:42

Zdravim damy, vim ze je to stara diskuze, tak ji uvedu zase k zivotu.
Chci se zeptat, jestli nemate nekdo zkusenost, jsem ve 24DC a zitra mam dobrat utrogestan a cekat na MS.Beru ho uz druhy cyklus, minuly cyklus byl predpisovy, presne na dny jak to ma byt.Ale ja dneska jsem zacala spinit, kdyz to jeste byt nema a mam nejaky divny pocity v podbrisku, trosku boleni, jak pri MS, ale uplne neznatelne.Muze to byt priznak ranneho tehu, nidace, nebo neco podobneho? O mimi se snazime uz dlouho. Nemate nekdo podobnou zkusenost?
Dekuji za odpoved. Moniq.
:srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30922
10.7.14 14:00

@Monikée Je jedno, jaky jsi dc, a kolik jsi dpo. Pokud 10, tak to nidace nebude. Jakou mas davku utrogestanu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
10.7.14 14:40

@Cuddy beru 1-0-1. No uvidime jak se to vyvine, zatim to ma MS nevypada, ale boli me stridave pravy a levy vajecnik…takze fakt netusim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30922
10.7.14 15:03

@Monikée To proste muze byt pro tebe nedostatecna davka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
55
15.7.14 16:39

Já jsem dostala utrogestan když jsem dostala ms po revizi a trvala měsíc aby se srovnal ciklus. Když to prý nedostanu 4 dny po dobrání tak jsem těhotná. No tak jsem ho začala brát a za dva dny jsem nemohla na nohy. V nemocnici mi dali kapačku aby lék přestal působit a pak jsem ho nebrala. Když jsem to sdělila lékaři tak mi řekl že to není možný a že si vymýšlím. No a Teď jsem v 7tt a beru ho s tím že si ho zavádím a zatím mi to nic nedělá. Toť má zkušenost s utrogestanem. Pokud možno zavádět. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová