Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zdravím e-maminky, právě vedeme doma s manželem diskusi na téma, v čem mám nebo nemám chodit doma oblečená, a jaký vliv domácí oblékání má na našeho syna.
Já doma chodím v „teplákách“ na aerobic a v tričku, které beztak brzy po ránu nese stopy všeho, k čemu se Fandy dostane (sušenka, voda, cokoliv, co se dá rozpatlat), je to pohodlné a snadno vyměnitelné. Manža mi pořád předhazuje „kulturu oblékání“ (sám tráví život v obleku nebo džínách, ale já své poporodní břicho ceý den v džínách mačkat nemíním), tak mě zajímá, jaká ta „kultura“ vlastně je a co je obvyklé a normální ![]()
HAjinko,
u nas teplaky a tricko..........tricko menim nekdy i vickrat za den........podle stavu opatlani.....
K
Hajinko,
zajimava diskuze
Nechej manzu jeden den doma se synkem samotneho a uvidis, co si bude chtit priste oblict
Ja nosim tilko (vetsinou tu mame vedro) a kratasy nebo teplaky. Moc sexy nevypadam, ale pohodli predevsim. Myslim, ze moje ditko z meho oblikani zadnou ujmu mit nebude…
Tričko a tepláky/obyč. plátěné kalhoty - v džínách bych se zbláznila ![]()
V čem je doma manžel, třeba o víkendu? V košili? To dost pochybuju
Můj je rád, že košili zahodí a je taky v tričku a v kraťasích ![]()
Hi, manža by mě nejradši viděl v džínách od Versaceho a botech na podpatku
.
Sám lítá v džínách a tričku nebo košili, jenomže on dítě nekrmí
.
V neděli jsem se dozvěděla, že se oblíkám jako cuchta domácí, a že brzy skončím jako oteplákovaná kysna
. Tvrdí mi, že určo nikdo takhle doma nechodí, tak ho chci přesvědčit, že chodí
. On vidí nerad tepláčky i na klukovi, ale co bych mu asi tak měla oblíkat?????? Manža je trochu cvok
![]()
Tepláky a tričko - já i manžel a naše děti. My to takhle neřešíme - pohodlí nadevše.
Haji ![]()
No tak asi vetsina maminek jsou cuchty domaci........ale predstava celeho dne v dzinach a botech na podpatku....... brrr
holt, manza je narocny
Mas to tezky holka
K
tak ja ked doma beham tak uz len v spodnom pradle alebo v pyzame
.
Hajinko,triko,které je věčně špinavý a převlíkat 5×denně se fakt nestíhám a vytahaný tepláky.Čím volnější,tím lepší.Přece nebudu utiskovat svůj špek
.
A k tomu kolikrát v poledne zjistím,že nejsem učesaná
,protože jsem to prostě nestihla.O líčení ani nemluvím
A když jsem sama a je teplo tak ve spodním prádle.Manžovi je to jedno.Ten oblíkání taky moc nedá
Dana
fakt dobré téma
. I já volím volné tričko nebo tílko, tepláky nebo volné kalhoty. Až teprve nedávno jsem se tak zastavila před zrcadlem - podotýkám v tomto rozpoložení v podstatě až teď 2 roky od porodu! - a silně jsem znejistěla. Uviděla jsem upatlané tričko, vytahané tepláky, strhaný obličej po náročnější noci a ledabyle upravené vlasy. Normálně jsem se zastyděla. A zcela sebekriticky jsem si v duchu řekla, že svého manžela opravdu obdivuju
. Tohle bych si já asi za ženu nevybrala
. Dřív jsem nenalíčená nešla odnést ani odpadky … což je zas opačný extrém
. Člověk se mění ![]()
Na děcko to vliv nejspíš nemá žádný podstatný, jen jsem teď koukala na fotky z digitálu a občas se tam mihnu takhle vypadající, když manža fotil momentky.. no, tam už to vidím, jako problém. To až Terezka uvidí za nějakých pár let jak maminka byla „krásná“, nevím, co jí na to řeknu… ![]()
od té doby si hlídám, aby nebylo moc momentek,pokud je můj vzhled lehce děsivý
a repre - vzhled si nechávám jen když někam jdeme a to spíš oblíknu pěkně Terezku, sebe tak nějak odbydu abychom už mohly vyrazit a jde se.. Třeba to ještě někdy bude jinak
kdo ví?
mějte se hezky
Nenicka
Hajinko neboj, jsi normalni
I u nas se doma nosi tricka a kratasy, nebo mikiny a teplaky, kdyz je zima ![]()
Ale vim, ze jedna moje kolegyne sdili podobny nazor jako tvuj manzel a u nich doma se chodi v dzinach ![]()
Nechapu. Ja chci mit pohodli, kdyz v praci musim byt v sukni a v halence ![]()
Teda Hajinko, to tě lituju! Manžel je fakt asi trochu cvok, ne??? ![]()
Já myslím, že většina z nás chodí doma v „teplákách/elasťákách“, případně v pláťákách a v létě v kraťasech a triku (občas teda já i v domácích šatech).
Vůbec si neumím představit, že bych hned ráno na sebe oblíkla džíny a do večera je měla na sobě - a myslím, že to ani není moc dobrý ze zdravotního hlediska (zmáčklé bříško, moc nevětrají kvůli spodku, a tak).
Takže řekni, že chodíš v teplákách hlavně pro zdraví a pak až je pohodlí. A že dítě samo podle mě chápe, že na doma se chodí v pohodlném oblečení a na ven se pak převléká do něčeho „reprezentativnějšího“.
A rozesmálo mě, že by dítko doma mělo chodit nažehlené!! Aleš by z toho byl celej nesvůj. Nejradši doma i venku lítá v teplákách, což je taky nejpraktičtější, že
.
Držím palce ať to ustojíš (i když je pravda, že i ten můj by mě nejraději viděl pořád v mini a podpatkách, ale z toho nic nebude - oni ti chlapi jsou děsní
.
Zuzka
P.S. Já teda mám jednu kamarádku, co se hned ráno po probuzení musí namalovat a doma chodí zá:,–(ně vyfiknutá. Ale moc jí to nezávidím ![]()
Neničko,
to já se i ráno namaluju a učešu (nemohla bych jinak ven), i ty džíny na ven si vezmu, ale doma teda ani nááááááhodou.
No, ale kdybyste měla některá tip, kde koupit pohodlné kalhoty, nejlépe v pase na gumu nebo tkaničku (nohavice plátěné), tak sem s ním
. Je fakt, že na fotkách tričko XL a tepláky s odřenýma kolenama, jak lítám s malým po čtyřech, fakt nejsou pěkný
.
A jsem ráda, že vás tahle anketa baví
.
My teda chodíme všichni včetně dítka doma v teplákách a triku, vždy lehce ušpiněnem
protože jsem ochotna ho převlíct tak max. 2× denně. K tomu tu s náma bydlí hafo koček, takže si nedovedu představit, že bych se tu válela v něčem, co má ještě někdy vypadat reprezentativně ![]()