Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj,
striktně odděluju na doma a na ven. Bohužel, mí nejbližší mě vidí v nejhorší variantě… Na ven se vždycky namaluju a obleču trochu kulturně, ale doma, to je někdy děs. Upravuju se jen, když má přijít návštěva. Jinak nosím starší manšestráky nebo tepláky (šedé, khaki) nebo i jeansy - jsou mi volné, neškrtí a k tomu trička, v zimě několik vrstev i svetrů. Máme 19 stupňů a já jsem zmrzlík. Jinak k vlasům - nečešu se, chodím pravidelně na stříhání a barvu a vlasy si myju každý druhý den, takže nic jiného dělat nemusím.
Lasička
dobrá diskuze ![]()
tak já chodím doma nenalíčená a v elasťákách(nebo tepláky) a tričku. Pohodlí nade vše a kde bych brala na to abych si mohla dovolit chodit doma v něčem extra. manža chodí v teplákách a tričku. Máme doma psa, takže musíme mít domácí oblečení a oblečení na ven zvlášť, protože ty domácí jsou neustále ochlupacený… ![]()
Líčím se pouze podle nálady, většinou jen když jdu do města. bydlíme na vesnici a psa venčím zá:,–(ně nenalíčená a zase jen v elasťákách - no co když jdu s ním, tak jsem za chvíli stejně jak prase, tak na co se strojit. Myslím, že na vesnici se to tak nebere, nebo alespoň doufám
![]()
Ale o to jsem pak pro ostatní kočka, když mě znají jen z domu a pak se nalíčím a vohodím, tak říkají jak mi to sluší
a to potěší nejvíc!!
Ahojky, taky chvalim skvele tema!
Ja jsem hlavne pro pohodli…v mem soucasnem stavu to znamena manzelovo triko a jeho boxerky coby kratasy
je to bajecne vzdusne, nikde me nic netlaci, pohoda.
Co se tyce vychovneho hlediska, tak ja zastavam nazor, ze by dite melo vnimat rozdil mezi oblecenim na doma a oblecenim mezi lidi. Pochybuju, ze bude Tvuj manzel nadseny, az se mu bude dite valet v uplne novych a drahych vecech, protoze proste neciti potrebu se doma prevleknout.
A jeste neco k riflim/dzinam…puvodne to prece byly pracovni kalhoty, z odolneho materialu…takze zase tak reprezentativni ohoz to v principu neni ![]()
Ja chodim v dzinach rada, dneska jsou moderni a svym zpusobem i pohodlne…ovsem pro me ne na doma.
Samozrejme, ze je to cele veci nazoru a taky subjektivniho vnimani co je a co neni pohodlne. Myslim si, ze od Tveho manzela neni fer nazyvat Te domaci cuchtou (ve smyslu urazky)…ta prece neni jen o oblikani.
Ahoj,
budu výjimka, ale džíny jsou mi pohodlné (pokud mám přímo „ty svoje“ - mám oblíbenou značku a cítím se v nich leckdy i líp než v teplákách). JENŽE na to nemáme penízky, a¨by jsme se takhle třikrát denně nechala od holek pokecat, na každý den jich měla několik a prala je a prala........brrr. Takže jsem v pokudmožno „civilizovanějších“ kalhotech, které jsou taky pohodlné nebo v kalhotách na aerobik. Tepláky oblíkám v nouzi, když je mi opravdu zima nebo ostatní věci dojdou (taky se stává
). Nemůžu totiž zapomenout na modré silonové hrůzy se zašitými a vyboulenými koleny, co jsem byla povinna nosit, když jsem byla malá
.
Tak tak.
Bubu
Ahoj, tak já jsem teda ten cvok, co chodí doma v džínách, v létě v pláťákách ![]()
Vyhovuje mi to, manžel to nevyžaduje a chodí tak taky. Nebaví mě se 5× za den převlíkat, takže chodím tak, abych se nestyděla na ulici, pro Matěje do školky, na procházku, na hřiště. Nenosím žádný upnutý, to bych taky nepřežila ![]()
Abaja
Ahoj,
tak pokud by mi manžel ty džíny od Versaceho koupil, tak v nich budu klidně i spát ![]()
Hlasovala jsem pro pohodlí, doma střídám tepláky a plátěný kalhoty.
Opravdu dobré téma, taky to občas doma řešíme. Naštěstí to manžel nijak neprožívá, spíš ze srandy něco prohodí. Tepláky miluju!
Momentálně mám na sobě opravdu výstavní model… tepláky s dírkou na zadku, přes to noční košili rozeplou pomalu až na břicho, nějak jsem po kojení pozapomněla… vlasy do culíku, rozďoubanej beďar, opravdu krasavice! Ale většinou se než přijde manžel dám aspoň kapku do pucu. Ale tepláky rozhodně nesvlíkám:))). Já nevím jak to dělám, ale dost rychle oblečení ničím, takže kdybych podoma chodila v džínách nebo kalhotech na ven, tak jsou za chvilku zralý na popelnici.
U malýho taky rozlišuju na doma a na ven, takže i on má slušnou zásobičku tepláků. Manžel doma zá:,–(ně v kapsáčích nebo v trenkách.
Hajinko, pokud jde o výrazy, tak to manžel kapku přehání, ne?
Tepláky či šustáky a tričko, malá v tričku s nahou prdelkou (tak běhá na nočník). Rozlišujeme celá rodina věci na ven a na doma. I když přítel se někdy večer „zapomene“ převlíct, prostě už to nemá cenu. Líčím se každý den, pořád někde lítam a když jsme někdy o víkendu doma tak většinou taky, neboť jsem pochválena jak mi to sluší, jak mají hezkou maminku
Ale teda říct mi cuchta nebo co, to bych asi měla co dělat to rozdejchat.
Moc pěkná diskuze.
Zjišťuji, že jsem zcela normální - tepláky a tričko to jistí. triček mám teď obrovskou spotřebu a musím říct, že už jsem měla od Píďalky pozvracený i tepláky. Takže být doma v džínách - to fakt neeeeeeee!!!!!!
A manžel to taky neřeší, ten by mě nejradši viděl v minisukni, ale je rozumnej a ví, že to není proveditelný - poznal to několikrát na vlastní triko
. Sám chodí doma nejradši v trenkách a triku, tak co. ![]()
Taky hlasuju pro pohodlí:-) Tepláky ( v zimě míváme 18 stupňů) nebo elasťáky, co mám ještě z posilovny (no jedny jsou i značkové, ty jsou jakože repre:-D ). Rifle jsem měla domácí jedny, ale už se téměř rozpadly. Kraťasy, trika, košile..
Manža tohle nijak extra neřeší, doma u pc sedává vkusně oděn do značně řídkých tepláků s vyboulenýma kolenama a opláče každý kus, který jsem nekompromisně strčila do pračky. Zrovna když už byly tak pěkně zajeté..:-D
Pokud čekám návštěvu nebo jdu ven, logicky se zcivilizujem, ale když jsem doma s malým dítkem, tohle neřeším. A daleko větší vliv na něj určitě má, když ho po baráku vozím v náklaďáku, když se mazlíme a ukazuju mu čmeláka, než jaké hadry u toho mám na sobě. Versace to určitě nezachrání:-)
HAJINKO, důrazně doporučuju nechat manželovi synka na celý den a bonusově ho nechat přečíst tuhle diskusi!..;-)
Jazzi a Matýsek
Čauky,
já doma chodím v pohodlném oblečení - to pro mě znamená elasťáky nebo tepláky a trička všeho druhu, většinou naštěstí značkové, takže se tam ani ty vytáhaná kolena nedělají!
Mám jednu velkou nevýhodu, a to, že se mi hrozně mastí vlasy. Ty si umývám každý den a když tak se už rovnou nalíčím.
Slíbila jsem si už před porodem, že nikdy nebudu ušmudlaná a umaštěná mamina. Toho se držím, zabere mi to denně 20 minut ráno, ale alespoň se mě nikdo nelekne a pohled do zrcadla taky přežiju!
minonka
Ahoj holky, taky se přidávám. Často tuhle otázku řeším a to hlavně kvůli manžovi, protože přece jen se mu chci líbit doma a ty moje modely kolikrát spíš odpuzovaly než přitahovaly
No když byl kluk mimino, tak to bylo jasný - co šlo nejlíp vytáhnout nahoru kvůli kojení a samozřejmě tepláky - někdy až dost příšerný, takový ty klasický TEPLÁKY, ne žádný fitnesky
když kluk začal jíst, tak jsem zvolila pro hořejšek trika, kterých mi nebylo líto ani kdybych je musela po použití okamžitě vyhodit, takže taky si dovedete představit
no a teď - klukovi jsou 2 roky a dá se říct, že i když jíme, nemusíme pak do pračky. Zrovna tůhle jsem nad tím přemýšlela, probrala všechny tepláky a vyhodila je a trika - vytahaný, příšerný - taky vyhodila a vyndala jsem všechny možný pláťáky, který nerada nosim na ven, ale jsou pohodlný a stejně tak trička. Třeba i nový, který mi leží rok ve skříni a nenosím ho, protože je třeba barva hrozná nebo k němu nic nemám. No a tohle teď nosim doma. Připadám si i sama pro sebe hezčí, taková upravenější, ne jako v těch vytahaných teplákách. Manžovi byly teda jedno i ty tepláky, ale moje nové - upozorňuju že pohodlné - ohozy zabírají i na něho.
Tak já jsem hlasovala pro pohodlí - tričko a tepláky, ale rozhodně chodím doma upravená. Máme v ložnici velké zrcadlo, denně kolem něho projdu tisíckrát a strašně mi vadí, když se v něm vidím neupravená. Takže na doma mám pohodlné věci, taky tepláky, nebo kraťasy, ale jsou značkové. Trička nosím takové, aby se k nim hodily. Nemám ještě dítě, ale vím už teď, že se tak budu oblíkat i s ním, protože mi vadí, když přijde nečekaná návštěva a měla bych vypadat jak manda (promiňte mi to slovo, ale se svou silnější postavou tak ve věceh ze stánku vypadám - čili vztahuju to jen na sebe, neříkám o nikom, že tak vypadá). Taky je dobré, že tak můžu vyběhnout kamkoliv a nevypadám jak otrhanec - do obchodu, se psem, za kamarádkou…
Občas se doma namaluju, ale spíš jen když vím, že půjdu ven. Ale zas platí, že když mám zhoršenou pleť, tak se namaluju i doma. Prostě chci vypadat dobře, protože se pak o moc líp cítím.
Rifle bych ale doma rozhodně nesnesla! Miláček chodí doma taky v teplákách - taky značkových a nějakém volném tričku. Myslím si, že chodit doma v riflách je přehnané! Když už, tak nějaké plátěné kalhoty, ale mačkat se v riflích a dávat si pozor v košili, abych se neušpinila to je mazec
S takovým chlapem jsem se ještě nesetkala… ![]()
Fakt super diskuse.
Já jsem taky hlasovala pro pohodlí. Jednoznačně u mě vedou tepláky a trička, v létě kraťasy a trička nebo tílka. Takový ty klasický plandavý tepláky ale nenosím, spíš ty na aerobic. V zimě takový flísový sportovní kalhoty a mikinu.
Malej nosí doma zá:,–(ně tepláky a tričko. Manžel nosí tričko a šortky, v létě je nejraději jen v tričku a ve slipech nebo trenkách. Ani jeden z nás to neřešíme, je nám tak dobře, tak jaký pak s tím cavyky.
Doma se nemaluju, ale když mám jít s malým ven nebo jdeme někam do města tak se vždy upravím a aspoň trochu namaluju.
Když má přijít návštěva, vezmu si vždy čistý tričko a nějaký plátěný kalhoty,abych nebyla za šmudlu. Ale záleží co je to za návštěvu. Před rodičema a nejbližšíma kamarádama to zas tak neřeším.
Ahoj,
já v létě doma nosím šaty z bavlněnýho úpletu (jako na trička). Nebo sukni a triko nebo tílko. V zimě kalhoty na aerobik+triko+svetr nebo jsem si nějaký kalhoty volnější do gumy ušila. U přítele „vedou“ jedny s medvídkama ![]()