Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zdravím Vás všechny,
mám dotaz…25.4.mi skončila MS (bolela více než obvykle) a hned 5 dní na to jsem začala špinit, trvá to až do teď (tzn. 7.den špiním hnědě) a asi ještě bude..od prosince neberu HA a celý ten půl rok jsem měla téměř ukázkovou MS (když jsem HA brala tak jsem měla občas problémy) jen se to vždy tak o den posouvalo plus minus…no a až teď toto..s manželem máme normálně běžný sex, stále ještě tedy s kondomem (ale nevím jaká je spolehlivost kondomů…spousta žen otěhotnělo i přes ně)…sex jsme měli pár dní před MS i po… těhotenský test jsem dělala, je negativní (ale může být ještě brzo), u doktora jsem byla - hlavně, aby mě uklidnil, že se neděje nic špatného (nějaké myomy apod…) - uklidnil mě že děloha je v pořádku jen je prý nějak trochu zvětšená…co se stresu týče - mám ho stále před půl rokem i teď..prostě jsem holka co pracuje, studuje a do toho rekonstruujeme…ale stres je pořád stejný..nemůžu říct, že by ho bylo teď více než dřív…
ostatní těho. příznaky si asi vsugerovávám - jako, že mám častěji hlad nebo že se mi častěji zamotá hlava..takže si nemyslím, že bych opravdu nějaké těho příznaky pozorovala..
zítra mám v plánu si koupit další testy…s manželem bychom byli rádi, kdyby těhotenství vyšlo…
Jen se chci zeptat jestli nemáte některá zkušenosti s tím špiněním?…a kondomy -spolehlivost?
děkuju moc za jakoukoliv zkušenost a radu…
Ahoj, já osobně si nemyslím, že by jsi byla těhotná.
MS ti teprve před 10ti dny skončila a pokud byl styk po ní, tak pravděpodobnost nějaká je, ale malinká. Za 10 dní od konce menstruace je podle mě nereálné aby se oplodnilo vajíčko a ještě došlo k uhnízdění.
Plus navíc když spolu máte sex přes kondom.. Kdyby to byla alespoň přerušovaná soulož, tak malinká možnost by byla, ale přes kondom to podle mě není možné. Pokud jste si samozřejmě nevšimli, že kondom praskl, nějak se svezl apod.. Ještě k těm příznakům, jak máš často hlad a podobně. Sama dobře vím, že člověk si vsugeruje opravdu všechno a hlavně, když se jedná o těhotenství. Já se takhle cítila těhotná snad stokrát
Ale když jsem otěhotněla doopravdy, tak jsem to ani nepoznala, protože jsem na to nemyslela.
Příspěvek upraven 05.05.16 v 18:09
A co se týče toho špinění, to může být způsobeno nějakou hormonální nerovnováhou kvůli vysazení HA. Přece jenom je to pouze 5 měsíců, co ji nebereš a i když máš MS normálně pravidelně, tělo se čistí a špinit klidně můžeš. Buď hlavně ráda, že ti naskočil cyklus
Špinění je po vysazení HA normální. Některé ženy nemají třeba i rok klasickou MS a stále jenom špiní. ![]()
Pravě mě překvapilo, že vše po HA naskočilo jak mělo a až teď to nekonečný špinění…bambína plánujeme až dodělám školu (za rok) takže hlavu nevěsím, když to nevyjde… a když by to vyšlo tak budu moc ráda, jen bych musela trochu přeplánovat…:-D
opravdu se jen ptám spíš, že to špinění jsem řešila vždy i když jsem brala HA…tak mě zajímá jak to mají ostatní…a i ty kondomy by mě zajímali (spolehlivost)…manžel říkal že občas když nasazuje, že se mu stane že ho dá špatně tak ho musí přendat a samozřejmě ve spěchu obvykle ve tmě, no tak jak takové nasazování může dopadnout…:-D
Já teda nikdy s kondomy problém neměla, měla jsem tedy jen dva sexuální partnery, ale ani jeden nebyl žádný břídil takže se nikdy nic nestalo
Já brala mezitím s prvním partnerem i dva roky HA, tu jsem pak ze zdrav. dův. vysadila. A teď jsme kondom odhodili sami od sebe, když jsme se rozhodli že se chceme snažit a během prvního měsíce bylo vykonáno
Já končím školu za dva týdny poslední zkouškou, takže je to hektické, ale dá se to zvládnout. S tím špiněním, když jsi byla u lékaře a zkontroloval tě, jestli nemáš cysty apod., tak jedině ještě vyčkat z hlediska toho vysazení HA a nebo si později nechat vyšetřit hormony.
U doktora jsem byla včera a říkal, že je vše v pořádku…tak mu věřím…a jsem si jistá, že cystu pozná, holka přede mnou ji měla (hned po vyšetření to volala někomu, tak jsem ji zaslechla…)…
Tak to špinění mi po 9 dnech skončilo, den na to mě začly bolet prsa, do teď přetrvává svěděni a zvýšena citlivost bradavek a poslední dva dny mám tlaky v podbříšku, včera to bylo hrozne, dnes už jen mírně…kdyby to vše skončilo tím skončením špinění, tak bych to vice neřešila…ale ono se to nějak nabaluje…a říkám si, že bolest si asi jen tak nevsugeruju…MS ma přijít cca za týden…o vikendu jsem si dělala TT a byl negativní…bud mam tento cyklus nějaky vyjímečný…nebo nevím no…
donutilo mě to si začít měřit bazální teplot, měřím zatím jen dva dny, takže mi jsou ty hodnoty k prdu, ale pro budoucnost třeba k něčemu budou…jinak pro oba dva dny 36,7..
prsa v menstruaci mě boleli jen jednou v životě a to prvni cyklus po vysazeni HA (tj. letos v lednu)…a když jsem někdy dřív začla špinit, tak mi to obvykle pak už trvalo až do MS…
mate někdo takové zkušenosti?
Celková bilance tohoto měsíceje tedy následující:
1-6DC - MS
asi 7 nebo 8 DC - domnívané oplodnění
12DC-20DC hnědé špinění
21DC - bolest a pnutí v prsou (jako by se mi zahřívala)
22DC svědění bradavek
23DC svědění bradavek + silná bolest v podbříšku
24DC (tj.dnes) svědění bradavek + slabší tlaky v podbříšku
cyklus mám cca 30denní.
k oplodnění mohlo asi i teoreticky dojít (tedy jesli vůbec a jeslti je to možné) těsně před MS…