Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj ženy, zdravím vas
potrebovala bych radu. O miminko se s manželem snažíme od poloviny loňského roku. Poslední 3 měsíce hlídam i bt abychom pohlídali ovulaci. Cca 10 dni zpátky sem byla u mého gynekologa ktery mi potvrdil ze po gynekologicke strance je vse v pořádku a doporučil mi Inofolic. Ten sem si obratem koupila a zároveň s tim beru i chlorelu. Ačkoliv bezne bt mam normální (pred ovu nízko, po ni vysoko az do ms kdy mi v den příchodu klesne o 0,2)tak ted ji mam uplne rozlitanou a dnes sem dokonce začla špinit, na což bezne vubec netrpim a do ms mi jeste par dni zbývá. Myslíte ze to muže byt způsobeno tim inofolicem, mate některá zkušenost? Předem dík za každy nazor ![]()
@Jitusee nevyznám se úplně v tom programu. Kdy byl 1den cyklu? 10.1.?
@Jitusee no, tak zatím tam marně hledám ovulaci. Takže s MS během pár dnů moc nepočítej. Špinění někdy bývá součástí ovulace.
A taky na někoho bylinky působí nepříznivě. Např. kontryhel, ačkoli se doporučuje a většinou funguje, tak někomu naopak rozhodí cyklus.
@andelka83 ja mam pocit ze ovu uz byla, vždycky to poznám podle bolesti břicha a začnu mit výtok. Podle teplot by to mohlo byt 18 nebo 24. Ale ostatní msm šílené rozházené, takze popravdě taky nevim ![]()
@Jitusee bolest ani hlen nejsou jasné příznaky, tedy ne že proběhla. Hlen může být několikrát za cyklus, bolest taky.
Ovulace nenastává když je pokles, ale právě tam musí být ty dvě fáze, nižší a vyšší, jak jsi popisovala že to obvykle máš.
@andelka83 takze myslíš ze to spineni pricitat spis ovulaci? Ja bezne nespinim mimo ms opravdu vubec.
@andelka83 u me je 36,7-36,8 uz vysoká teplota. Takze toho 24 by to odpovídalo, akorát včera mi jeden den padla dolu a dnes spinim ![]()
@Jitusee jenže 36,7 máš i 19 a 22 DC. Prostě tam zatím nejsou tři vyšší teploty po šesti nižších, aby se dala určit ovulace. Zkusila bych příští měsíc bez inofolicu. Někomu tyhle věci cyklus rozhodi.
Jaká teplota je dneska?
No, takže konečně vyšší teplota než predchozi. Jsem zvědavá na další dny.
@Jitusee tak to je divný. Mělo by to vylézt aspoň na 36,8 a už nepadat.
@andelka83 fakt si nevim rady, normalne je moje teplota po ovulaci od těch 36,8/37,1. Hlavne me teda Picha v podbrisku a sem tam spinim. Tak nevim co ma můj cyklus za problém ![]()