Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
taky to mam podobne, mozna jeste hur - ted jsem spinila 4 dny, pak to mam extra silne 2-3 dny, a pak zase spineni 3 dny, takze jsem mimo 9-10 dni, fakt lahudka
myslim, ze se s tim asi nic moc delat neda, nebo me to nikdy nenapadlo, u me je to asi dan za dlouhy cyklus 35 dni a vice
No, ono je to dost časté, už tu bylo taky pár diskuzí na dané téma. Rozhodně na to se dá brát Utrogestan, ten by to měl trochu upravit - jde o hormální problém.
Člověk si časem zvykne, ale je to … ![]()
Tak to já to mívala horší. Týden špinění a týden klasické měsíčky. Teď čekám mimčo, takže není co řešit. A pak se vrátím k HA, pak nebyl problém. Ale když jsem antikoncepci nebrala, tak jsem to měla takhle na dlouho. Neřešila jsem to.
Já mám stejné problémy, špiním tak 2-3 dny před MS, pak 2-3 dny vodopády a pak ještě tak 3-4 dny slabá MS, končím jednodenním špiněním
Takže si to taky užívám. Před porody jsem to tak silné neměla. Taky se mi stávalo, že jsem 2-3 dny zašpinila v půlce cyklu, kolem ovu. Bylo to hodně nepříjemné, tak jsem šla k mudře a ta konstatovala, že silná MS (v mém případě. Nevím, jestli může být i jiná příčina) je způsobena vysokou děložní sliznicí. Chodila jsem 3 cykly na injekce Agolutinu, prý, aby se to „odmenstruovalo“ a sliznice se dala zase do normálního stavu. Musím říct, že to pomohlo, ale cyklus mám pořád mezi 35-40 dny a pořád stejný. Ten mi to neupravilo
Takže si myslím, že by to mohlo být způsobeno tím, že jak je cyklus delší, sliznice víc naroste a pak se delší dobu odlučuje, MS je silnější a delší a začíná tím špiněním.
Vím,blbá otázka,ale co je to to špinění? Je mi 14 a s tímto pojmem jsem se jeste nesetkala… ![]()
Ahoj, chci se zeptat jestli některá neřešíte nebo jste neřešila stejný problém. Po porodu jsem měla MS dost silnou a trvala cca 7 - 10 dní. Většinou 2 dny špinění, pak 3 dny velmi silné krvácení, 3 dny slabé a pak ještě špinění. Tentokrát mi MS přišla neobvykle brzy (25 den cyklu, obvykle mívám 29 -32), od začátku mám jakoby narůžovělý výtok - hlavně když jdu na malou, pak zůstane na papíře. Používám slipovky - stačí 1 až 2 za den, takže je to jako slabé krvácení, občas se objeví na vložce kapka výrazně červené krve. Už to trvá šest dní. Napadlo mě jestli nejsem těhotná, ale test 27 a 30 DC ukazuje jednu /. Nemáte to tak nějaká? Díky za odpověď
Mam to taky tam, Ms mi jakoby zacina spinenim s pak pokracuje klasicky, ale cele to trva tak 6 dni, dele ne. Mam to tak pul roku. Predtim jsem byla na laprce s mimodeloznim… Tak mlzna neco s tim.. Nevim, nijak mi to neva.
Díky moc za odpověď, já bych se taky nezlobila kdybych měla MS tak slaboučkou - je to lepší než ty krváky…ale pořád se obávám aby se to po sedmi dnech „špinění“ nerozjelo a já v kuse nemenstruovala 14 dní - to by mě naštvalo
.
Ahoj Johanko, mám ten samý problém, objevilo se to asi rok po laparce po mimoděložním, všude čtu, že jsou to rozházené hormony, nedostatek progesteronu, pokud se prý člověk nechce cpát hormonama od MUDr., tak to spraví přípravek Menolistica nebo Sarapis (Menolisticu jsem si teď objednala, tak uvidím)nebo to prý může způsobovat nedostatek vitaminu B6. Zkusím obojí.
Ahoj, já to samé, 2-3 dny špinění, pak 2 dny průtrž mračen, pak 1 den špinění, prý jsou to rozházené hormony (nedostatek progesteronu), objednala jsem si Menolisticu, na radu kamarádky, že to tenhle přírodní produkt upraaví, případně prý existují na netu nebo v lékárně i jiné, Serapis, Apo-Meno, plus vitamin B6. Nebo si zajít na gyndu pro léky, ale lepší to asi nejdřív zkusit přírodně…
Holky, ale vadi to necemu? Ja to zatim nijak neresim. Nevadi mi to,,, nebo melo by?
Snad ne, to je asi individuální, ale pro jistotu jsem se objednala na prohlídku.
No, když dohromady menstruuješ 14-18 dní - vč. špinění, tak mě to docela obtěžuje. Už jsem zkoušela bylinky, homeopatika, ale občas se to takhle sejde a je to mazec. Takže jak jsem předpokládala, po 7 dnech úplně slabého krvácení (špinění), nastala průtrž, doufám, že to nebude dlouho trvat. Hormony na to taky moc nepomáhají - možná krátkodobě, navíc mají vedlejší účinky :-/. Taky zkouším cvičit Mojžíšovou. Ale po dvou měsících cvičení jsem přestala a začalo to nanovo.
Ahojte,
pomohly Vám někomu ty přírodní produkty o kterých píšete? Já mám po vysazení HA stejný problém jako Vy a doktor mi na to zas nasadil HA. O negativních účincích HA na mojí psychiku bych mohla psát ságy.. Tak nevím jak to řešit
.
Dřív jsem měla menstruaci normálně cca 6 dní - 2-3 silnější, 3 slabou. Ale poslední půlrok jsem začla před menstruací cca 2 dny špinit, pak den strašně silně krvácím a pak tak ty 3 dny slaběji. Nevíte čím to může být? U dr. jsem byla, všechno o.k.,ale tenhle problém jsem mu neřekla, protoze to v té době bylo poprvé a tak jsem tomu nevěnovala moc pozornosti. Dost mi to ted ale vadí. Antikoncepci neberu.