Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Spinila jsem a krvácela v obou těhotenstvích. První nedopadlo, druhé zatím zdárně pokračuje. V obou jsem dostala Ascorutin, ve druhém i progesteron, těžko říct, jestli pomohl, ono je to fakt hop nebo trop. Pro klid duše bych sjela k dr. kvůli případnému hematomu a klidovému režimu, ale jinak do konce 13. týdne nezbývá než doufat, potom teda taky.
Držím palec. ![]()
@Wiwi1992 To je otázka na lékařku ale špinění na začátku tohetenstvi je normalni
Pro svůj klid bych jela na pohotovost. Já taky začala v 5. týdnu špinit a trochou krvácet, byl to hematom. Váhala jsem, ale nakonec jela, dostala injekci na podporu vývoje plodu, Ascorutin a Utrogestan, klidový režim. Střídavě jsem krvácela a špinila celý první trimestr. Měla jsem i křeče v břiše, od krve promočené kalhoty a nakonec vše ok. Ale takhle na začátku je to zkrátka o štěstí. Držím palce ![]()
Vždy když jsem zaspinila tak to bylo spatne a tělo už se zbavovalo odumreleho embrya/plodu. U me to normální neni
První těhotenství špinění nasledne zamlkle,8tt revize, druhé těhotenství take se špiněním, nasazen utrogestan a narodila se mi zdravá holčička. Rekla bych, že jsem spinila dost, ale po 12tt už byl klid.No a se třetím ditkem( čtvrté těhotenství) jsem měla i slabou MS která trvala asi 2 dny, to že jsem těhotná jsem zjistila až další cyklus, což byl 10tt, vsadím se, že kdybych těhotenství plánovala, zbláznila bych se strachem, že o mimi přijdu, takhle jsem prošla nejrizikovejsim obdobím úplně v klidu a zase mám doma krásnou, zdravou princeznu ![]()
@Giovanna1 píše:
Já jsem přibližně v té době začala taky špinit. Spinila jsem málo, tak jsem jen ležela a čekala, ať to přejde. Jenže po pár dnech se mi to nezdálo a radši jsem šla na pohotovost (moje dr.mela beztak dovolenou) a na ultrazvuku se ukázal hematom. Od něho bylo to špinění. Byl fakt teda velký a blbě umístěny, že ohrozoval plod. Dostala jsem Ascorutin, Utrogestan, v nemocnici něco do kapačky a hlavně jsem musela JEN ležet, max.jit na WC nebo sníst jídlo. Prostě fakt jen ležet. Vyplatilo se, podařilo se to zachránit. Může, ale nemusí to být i tvůj případ. Já jen vím, že kdybych na tu pohotovost nešla a mavla nad tím rukou a fungovala tak nějak normálně, jenom víc odpočívala…tak jsem o to přišla.
Ono to v takovém týdnu je vždycky buď a nebo..utrogestan atd je jen placebo, v takovém týdnu si buď tělo poradí, pokud je plod zdravý, tak se nic nestane.
Pokud ne, ani kdybys ležela 24/7 v týdnu to nezachrání a rozjede se klasická menstruace a tím vyplaví zbytky po zárodku.
První těhotenství jsem v termínu MS krvacela a myslela jsem si, že je to MS. Pak jsem zjistila těhotenství a za 14 dní začala spinit a dobrý, mimčo se udrzelo, těhotenství bylo úspěšné.
Teď jsem zase špinila v době MS a dobrý, za 14 dní jsem zakrvacela a bylo to ZT.
Mne Dr. řekla, že špinění je normální, krvácení není dobré.
Ale jak píšou holky, i dle mého, teď to neovlivníš, když tělo pozná, že je plod špatný, prostě to ukončí. Hodně štěstí ![]()
@Wiwi1992 Jak je děloha prokrvená tak je to pravděpodobně tim
@Majinka7 byla jsem na pohotovosti, gestacni vacek tam byl, hematom nevidela, udelala prohlidku a krev nikde nevidela jen trosku spineni
V prvním těhotenství kolem 6tt jsem začala krvácet a byl to spontánní porod
V druhem těhotenství jsem nekrvácela vůbec a v 7tt to bylo zamlklé těhotenství
Ve třetím těhotenství jsem na začátku špinila (pak od 8tt do 15tt hematom) a dnes mám dvouletou dceru ![]()
A teď jsem 5+3 a zatím bez špiněni
Takže je to buď a nebo.. odpočívej a zkus se tím nestresovat.. držím palce ať to dopadne dobře ![]()