Reakce na očkování

Napsat příspěvek
Velikost písma:
916
12.8.10 19:08

HMarketo, ani já nemám teploměr a vůbec mi to nepřijde jako hazard. Teplotu nesnižujeme, neboť se domnívám, že se jedná o ozdravný mechanismus. J :ako hazard cítím spíše dávat čípek při teplotě nad 38 :wink: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
916
12.8.10 19:11

Dávat čípek preventivně dopředu????? To tedy zase nechápu já. :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22004
13.8.10 12:58
Markéta M píše:
Dávat čípek preventivně dopředu????? To tedy zase nechápu já. :-(

A když Tebe bolí hlava nebo cokoli, nikdy sis nevzala Paralen nebo Ibalgin?
Po očkování nemusí být teplota, přesto to miminko bolí a půlka čípku mu uleví. Bolest rozhodně není ze zdravotního hlediska u takových prcků smysluplná…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
916
13.8.10 19:06

Když mne bolí hlava, tak to pro mne znamená, že si mám lehnout a odpočívat. Pokud si vezmu Paralen tak jen proto, že si třeba lehnout nemůžu, jelikož se musím starat o děti, ale je to rozhodně špatně. Děti ležet a odpočívat mohou, pokud jim snížíš teplotu nebo je zbavíš bolesti, jejich tělo tím ošálíš a to se začne chovat, jako by se nic nedělo. Domnívám se, že paralen je horší než trocha bolesti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22004
13.8.10 19:14
Markéta M píše:
Domnívám se, že paralen je horší než trocha bolesti.

To je samozřejmě věc názoru…
Jinak, děti „ležet a odpočívat“ rozhodně mohou - problém je, že ta miminka to nevědí a nedokážou. Melou sebou sem tam, přetáčejí se, chovají se normálně - nechápou, co se děje, proč je něco bolí ani co s tím… nezdůvodní si to tak, jako Ty, že by „mělo ležet a odpočívat“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
916
13.8.10 21:02

Miminko si to samozřejmě neoddůvodní rozumemem. Jeho tělo mu samo řekne, co potřebuje. Tedy pokud mu nedáš ten Panadol, to pak právě nemůže reagovat tak, jak by mělo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22004
13.8.10 21:20
Markéta M píše:
Miminko si to samozřejmě neoddůvodní rozumemem. Jeho tělo mu samo řekne, co potřebuje. Tedy pokud mu nedáš ten Panadol, to pak právě nemůže reagovat tak, jak by mělo.

To je krásná teorie, realita bývá bohužel jiná.
U starší dcery jsem zastávala podobné názory a odmítala jí kromě homeopatik cokoli dávat… a její tělíčko jí tedy rozhodně neřeklo, že potřebuje v klidu odpočívat… jediné, co jí zřejmě sdělilo, bylo, že je mu prostě špatně. Takže brečela a brečela, dokud se neubrečela do spánku… chvíli se neklidně prospala a začala brečet nanovo… a pořád dokola, celou noc… Já osobně toto nepovažuju za nejšťastnější metodu… Nejsem zastáncem přehnané chemie, antibiotik, nadbytečného očkování a podobného, rozhodně nedávám léky při každé zvýšené teplotě, ale pokud vím, že mé miminko něco opravdu bolí, nenechám ho plácat se v tom.
Ale jak říkám, je to věc názoru…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
916
13.8.10 23:38

Bohunko, psala jsi, že dítěti dáš Panadol pro jistotu hned po očkování. Proto ta má reakce.
Pokud je dítě nemocné, má teplotu apod., je většinou unavené a polehává. Organismus to zrovna potřebuje - odpočinout si. Když mu dáš Panadol, dítěti se uleví, začne juchat… u svých dětí jsem to pozorovala mnohokrát. To ale není dobře. Nemocný organismus chce ležet, ne juchat.
Pokud použiješ Paralen proto, že se třeba dítko dlouho v klidu nevyspalo a je opravdu velmi vyčerpané /a ty také/ a tak mu na noc dáš jeden čípek, pak o.k. Pokud ho použiješ proto, že ti doktorka řekla že hexavakcína děti bolí /což vůbec nemusí být pravda/, tak je to dle mého názoru naprosto zbytečné zanášení již tak zanešeného organismu očkovací látkou. Ale nepochybně je to věc názoru. Asi bych se do diskuse vůbec nepřidala, kdybyste se nepustili do někoho za to, že nemá doma teploměr. Já ho doma nemám už takových 9 let. Mám 5 dětí a opravdu jsem ho nepotřbovala. Ne že by děti neměly nikdy teplotu, ale její výše mi přijde jako nedůležitá informace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22004
14.8.10 09:47
Markéta M píše:
Bohunko, psala jsi, že dítěti dáš Panadol pro jistotu hned po očkování. Proto ta má reakce.

Nic takového jsem nepsala… Psala jsem, že na doporučení naší doktorky dávám v den očkování půlku čípku na noc… a to je rozdíl!!!

Krom toho, starší dítě možná polehává a „nejuchá“, miminka, o kterých tady mluvíme, ne… to prostě leží, přetáčí se sem tam, (pokud to umí) a pláče… Tedy, aspoň ta moje dvě ano. A křik a pláč podle mne k zotavování rozhodně nepřispívají.

Nechci se hádat, nemá smysl tady jedna druhou přesvědčovat, každá máme svou pravdu - jen prosím, než zareaguješ na nějaký názor, přečti si jej pořádně…
:mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Markéta Melicharová
14.8.10 09:59
BohunkaP píše:Jinak, naše paní doktorka doporučuje po tomto druhu očkování dát dítěti na noc půlku nurofenového čípku. Preventivně proti teplotě, ale především proto, že ho to prostě bolí… přestože třeba teplota nevyleze. Proto je mrzuté, poplakává a méně jí. Bolí ho místo vpichu, cítí se slabé a nerozumí tomu… Takže já osobně po hexe na teplotu nečekám a na noc půlku dávám vždycky.

Myslím, že jsem četla pozorně. Čípek preventivně a proto, že ho to bolí. To je dle mého názoru špatně. :mavam:

• Citovat
  • Upravit
8
31.8.10 17:05

reaguji už pozdě,ale pro ostatní co si to budou číst jsem pro,aby se předešlo dětskýmu pláči a bolení a proto i já na doporučení doktora jsem po prvním očkování kdy měl malej horečky dala dnes na druhou hexu nejen preventivně paralen,ale ještě jsme od včerejšího dne dávali fenistilové kapky3× denně a dneska je,bez teploty, :potlesk: ale s nateklou nožičkou a pláčem :cry: nic méně scela určitě by to bez léků bylo ještě horší

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
474
26.8.11 13:58

...

Tak zase sem utíkám pro radu od zkušenějších - včera jsme byly s malou na očkování, odpoledne jí vylezla teplota, doteď jí to kolísá tak kolem tý 38°, čípek jsem jí zatím nedávala, protože je sice ovrněná, ale nebrečí, spíš pospává, ale docela mě polekalo, když teď kadila, a stolici měla skoro tekutou, s příměsí takovejch bělavejch cucků a hlavně takovou dost do zelena. Počítám, že je to taky reakce na to očkování. Je plně kojená, a zdá se mi, že jí pořád stejně, i když si možná cucne častěji (předtím měla pauzy třeba tři hodiny, teď většinou zhruba dvě). Setkal jste se s tím někdo? Mám se bát? Díky za rady… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
26.8.11 14:48
Vivik píše:
Tak zase sem utíkám pro radu od zkušenějších - včera jsme byly s malou na očkování, odpoledne jí vylezla teplota, doteď jí to kolísá tak kolem tý 38°, čípek jsem jí zatím nedávala, protože je sice ovrněná, ale nebrečí, spíš pospává, ale docela mě polekalo, když teď kadila, a stolici měla skoro tekutou, s příměsí takovejch bělavejch cucků a hlavně takovou dost do zelena. Počítám, že je to taky reakce na to očkování. Je plně kojená, a zdá se mi, že jí pořád stejně, i když si možná cucne častěji (předtím měla pauzy třeba tři hodiny, teď většinou zhruba dvě). Setkal jste se s tím někdo? Mám se bát? Díky za rady… :think:

Všechny tyhle příznaky máš v příbalovém letáku. Takže v klidu…
Akorát bych se hooodně rozmýšlela takový malý holátko nechat očkovat v takovým vedru. To je samo o sobě záhul.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
474
26.8.11 15:12
peggy.sl píše:
Vivik píše:
Tak zase sem utíkám pro radu od zkušenějších - včera jsme byly s malou na očkování, odpoledne jí vylezla teplota, doteď jí to kolísá tak kolem tý 38°, čípek jsem jí zatím nedávala, protože je sice ovrněná, ale nebrečí, spíš pospává, ale docela mě polekalo, když teď kadila, a stolici měla skoro tekutou, s příměsí takovejch bělavejch cucků a hlavně takovou dost do zelena. Počítám, že je to taky reakce na to očkování. Je plně kojená, a zdá se mi, že jí pořád stejně, i když si možná cucne častěji (předtím měla pauzy třeba tři hodiny, teď většinou zhruba dvě). Setkal jste se s tím někdo? Mám se bát? Díky za rady… :think:
Akorát bych se hooodně rozmýšlela takový malý holátko nechat očkovat v takovým vedru. To je samo o sobě záhul.

Díky. Já si právě informace pročítám až teď, což je tak vůbec můj problém, že chodím s křížkem po funuse… a docela si nadávám, co jsem jí to provedla. Ani to nemůžu nějak házet na doktorku, protože jsem jí prostě všechno odkejvala… no nic, příště se líp připravím. Díky ještě jednou za uklidnění.
Už to vypadá, že je líp… tak snad to malá tak moc neodskáče, že jsem takovej tup… :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
26.8.11 15:35
Vivik píše:
peggy.sl píše:
Vivik píše:
Akorát bych se hooodně rozmýšlela takový malý holátko nechat očkovat v takovým vedru. To je samo o sobě záhul.
Díky. Já si právě informace pročítám až teď, což je tak vůbec můj problém, že chodím s křížkem po funuse… a docela si nadávám, co jsem jí to provedla. Ani to nemůžu nějak házet na doktorku, protože jsem jí prostě všechno odkejvala… no nic, příště se líp připravím. Díky ještě jednou za uklidnění.
Už to vypadá, že je líp… tak snad to malá tak moc neodskáče, že jsem takovej tup… :zed:

To bude dobrý… :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek