Špínka na hlavičce

31
19.3.11 13:12

Špínka na hlavičce

Ahoj mamči..chci se zeptat,malému je měsíc a čtvrt a ted se mu udelala ta špínka nebo jak se tomu rika na hlavicce..cim nejlepe se to dostane dolu?ja vim,ze se to musi mazat olejickem a vycesavat..za jak dlouho to tak zmizi?Dekuji :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15674
19.3.11 13:28

Ahoj. Žluté lupy? Obě moje holky to měly, starší víc (taky měla víc vlásků). Namastila jsem olejem (obyčejný slunečnicový z lékárny, kterým jsem ji mazala po koupání) a pak vyčesávala dětským hřebene jakoby proti růstu vlásků. Šlo to dobře, trvalo to dýl (desítky minut), ale stačilo to takhle udělat asi dvakrát (s velkým časovým odstupem). Pak jsem vlásky umyla dětským šamponem, aby nebyly mastné (i když jinak jsem šampon nepoužívala). MOje mamka říkala, že nám odmalička denně myla vlásky šamponem a tohle neznala :nevim: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3278
19.3.11 13:29

JJ , my jsme tomu říkali „mapy“ :lol: Jde to dolů opravdu piplavým způsobem- olejíček a měkký kartáček- vyčesávat. Já jsem to zkoušela malému ještě jemně „seškrábavat“ nehtem- ale velice optarně…a zakoupila jiný šampón- ten na velice jemné vlásky (pro děti) od Johnson- heřmánkový- pomohlo to. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
19.3.11 13:31

Seškrabávat to jde, ale to se nedoporučuje, hlavně kvůli riziku zanesení infekce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10186
19.3.11 13:38

taky jsme to měly,malé byly asi dva měsíce,navlhčila jsem hlavičku olejíčkem,vyčesala jsem to hřebínkem a pak jsem ještě umyla šamponem sebamed.Hřebínek se mi osvědčil víc než kartáček a ten sebamed.Pak se nám to už neobjevilo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
19.3.11 13:39

A když se to neodstraní tak se stane co?:-) Malá to má snad už od narození, semtam to odpadává, česat se moc nenechá, tak to aspoň mažu krémem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1703
19.3.11 13:44

My jsme myli hlavu speciálním šamponem (název už nevím, na kožním nám ho doporučila) jednou týdně a pak jsem česala proti směru růstu vlásku denně. Šlo to dolů docela rychle. Opravdu se to nemá škrabat násilím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1703
19.3.11 13:45

Jo, tak ten šampon je od Linoly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7569
19.3.11 14:27
hkac píše:
Seškrabávat to jde, ale to se nedoporučuje, hlavně kvůli riziku zanesení infekce.

to je ale kvůli seškrabávání do krve, tam infekce hrozí…jinak ne, pokud loupeš jen tu suchou kůži..

jinak celý den mazat Bepanthenem ( ať je to hezky mastný ) a večer při koupání pěkně hlavu umýt žínkou - ta to hodně strhne…udělala jsem asi 3× a je to fuč…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5093
19.3.11 14:47

Erin, zkus Excipial U Lipolotio. Dá se koupit v lékárně. Krásně to voní, kůže se promastí, a šupinky mizí velice rychle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13764
19.3.11 14:57

Já jsem to seškrabávala nehtem, samozřejmě ne do krve, ale jen ty odlupující se šupinky. Nakonc jsem to při koupání navlhčila vodou a „odřela“ žínkou. Šlo to dobře, má jen malinko vlásků a už se mu to nevrátilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lena F.
19.3.11 15:22
hofka píše:
A když se to neodstraní tak se stane co?:-) Malá to má snad už od narození, semtam to odpadává, česat se moc nenechá, tak to aspoň mažu krémem.

Nestane se nic, moje 3,5leta dcera má zbytečky do ted'…

• Citovat
  • Upravit
19.3.11 15:42

tak Mišce Excipial vůbec nepomohl a dr nám nakonec napsala salycilovou mast, ovšem já se vybodla na věčné vyčesávání, nechala to tak a než jsem se odhodlala tu mast použít ak to bylo fuč a paradoxně se to malé začlo hodně dělat jak jsem si té trošky co tam měla, začla moc všímat, když jsem to nechala tak bylo to pryč do týdne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2639
19.3.11 15:51

Nám na to stačil olejíček. Ale sestřině malé nepomáhalo nic, až nějaká konopná mast. A neteř má teď pěknou hlavičku :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1495
19.3.11 16:52

malej to má pořád a jhosu mu 4, jednou jsem to zkusila u usínání škrabat…tak pěkně to šlo nehtíčkem…a pak, když jsme ho vzala strojkem…měl úplný lysiny na hlavě jak pětikačky …i jsem s ním letěla k doktorce…ta řekla nechat být, promazávat a neškrabat…vlasy mu na těch místech narostly a ty fleky a šupinky bo co to je tam má pořád… :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí