Spinkání 5týdenního miminka

88
21.1.10 11:31

Spinkání 5týdeenního mimika

Mám chlapečka 5 týdnů, prošli jsme prdíky (uspávání na ruce), dále houpání v rukou a ted jsme ve fázi kdy vydrží od 6 hod třeba do 21.30 bdělý, zkouším dávát ho do postýlky po kojení (u něj mi neusne :-? )tam si žbrblá, někdy zabláče, dáme dudlík, po další fázi dokojíme atd.takhle skoro hodinu a půl malý má očíčka jak škvírky a néé a néé usnout, to samé řeším přes den ale bohužel vždy skončím u kočárku.Večer nakonec usne únavou…každý mi říká, že je divné že je tak hodně času bdělý, pediatrička to neřeší, ale já 80%času přes den kočárkuju aby spal a doma neplakal je pak mrzutý ale neusne (spíš já nevydržím čekat 3hod než usne). Co večer?nějaký nápad?(kávě se vyhýbám), přes den se začínám stávat otrokem kočárku (cca5hod denně).....děkuji za nápady jak naučit spinkat doma…díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
549
21.1.10 11:44

Ahoj Zdenko, my jsme resili neco podobnyho, i kdyz nase Lillinka byla asi prece jen trosku vic spinkaci. Nam zabirala kombinace pevnyho zabaleni, noseni a fenu. Takhle malinke deticky mivaji rady zvuk fenu, pripomina jim to sum v deloze. Jinak uz nevim, chce to asi jen pevne nervy a doufat, ze je to prechodne obdobi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17226
21.1.10 11:50

Ahoj, zkus pevně zabalit do zavinovačky nebo jen donějaké deky. A když ho necháš v postýlce a odejdeš, tak ti brečí? POkud ne, tak bych ho nechala se vykecávat nebo i trošku kňourat. Pokud začne ječet, tak samozřejmě pochovat. Ale knourání a žvatlání jsme ignorovali. Samo, chodili jsme se na Kubíka koukat, zda dýchá. My bohužel nemohli mít doma kočárek. Ale od 2.měsíce usíná mezi 19 a 19,30 a chrní až do dalšího krmení kolem 3hod ráno - máme od 7.týdne UM.
JInak taky držím palce a pevné nervy :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
141
21.1.10 11:50

Zkusit pevně zavinout, dát dudlíček a jak bylo řečeno pustit fén, vysavač, větrák k tomu třeba chvilku houpat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
88
21.1.10 11:54

Když dudá, nebrečí, po chvíli dudlík vyplivne, řev, takže tam někdy10× jdu dát dudlík, nemluvím na něj, jakmile ho vemu z postýlky, je klid, úsměv a někdy nechce ani to prso, když je to delší čas, zase dokojíme pak další fáze, brek, řev, dudlík atd. a někdy kolem 21-22 padne únavou, přes noc spí krásně co 2 hod kojíme to mi usne u prsa a spí do dalšího kojení, vím, že režim nechat usínat samo v tomoto věku asi není rozumný, ale chci to zkusit, bojím se návyku na houpání atd......

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43031
21.1.10 12:04

souhlas se zoubky a lenkou, u nas v tomhle veku pomahalo (a to i na silenej rev pri kolice) -pevne zavinout, cepicka pres oci, dudlik a pustit fen (pozdeji sum z compu). houpani naopak nepomahalo
pro nas nastesti, protoze tedka rafanek umi usnout sam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297
21.1.10 12:07

Zkusila bych třeba haipa daipa vak, nebo šátek, popřípadě nosítko, třeba manducu. Mě Mates v nosítku nebo šátku během chvilinky spal, když jsem ho tam nechala tak 10min chrupat, tak i po vyndání a probuzení, když jsem ho položila, tak spal dál.
A taky jsem i něco s Matýskem udělala, sice se s tím člověk moc nepředkloní, ale dají se udělat takové věci jako utřít prach, zamést, hodit prádlo do pračky neo uvařit polívku.

Jinak nemyslím, že by se dalo určit, že spí moc málo, každý jsme jiný, nejde to napasovat do nějaké tabulky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9645
21.1.10 12:07
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kapi
21.1.10 12:29

Jako bych četla o nás :roll: Naše 5týdenní holčina je to samé.. přes den je snad pořád vzhůru, taky se jí snažím uspat, ale většinou se prořváváme do dalšího krmení :cry: Zabírá celkem nošení, ale nechci ji na to příliš naučit. Jinak v noci spí aji 5-6hodin v kuse (asi z vyčerpání :roll: )
Zajímavé video, asi zkusíme vysavač 8-)

• Citovat
  • Upravit
9645
21.1.10 12:31

…u nás super fungoval fén cca do 3 měsíců, pak už děti zapomínaj na hluk z bříška, ale v době do 3m je tohle funkční…pak hlavně pevně zavinout :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22026
21.1.10 12:32

Tak mně se u Helenky osvědčila (a i teď u Marečka zatím osvědčuje) snaha o určitý večerní režim od úplného začátku - vykoupat, nakojit, dudlík, pohoupat, uložit do postýlky, pusinku a odejít. Žvatlání a pokníkávání ignoruju, na pláč reaguju vrácením dudlíku, pohlazením, když nezabere, tak pochováním a po uklidnění vrácením do postýlky. Dudlík takhle chodím vracet několikrát, ale funguje to ke všeobecné spokojenosti :-) Asi je to tím, že je to druhé dítě, u prvního jsem reagovala na každé vzdechnutí a vlastně jsem ji tím rušila - teď vždycky chvíli čekám a Mareček se kolikrát doslova „upovídá“ ke spánku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4633
21.1.10 15:14

Máme stejný problém…Náš šestitýdenní Jakub je to samé. V noci spí jakžtakž, ve dne dříve vůbec. Je teda pravda, že jsem tak intenzivně nekočárkovala, beru to, že kdyby byl tak šíleně unavený, tak by prostě usnul.
SOuhlasím, že pomáhá režím…v 18h koupeme a už tak půlhodinku předtím je nervozní a těší se..v kyblíku se krásně zklidní a ve 20h ho nechávám usnout na mém hrudníku v polosedě, což taky moc dobře funguje.
Jinak Kubík hrozně šmidlil ručičkama a stáhnutí dekou je skvělá věc, moc to pomohlo.
Zdeni, skvělé je, že se to u Kuby zničehonic zlomilo a celý tento týden spinká dvakrát denně po 2hodinách, takže mimča se mění a asi to nemusí být trvalý stav :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
21.1.10 15:23

docela tě lituji- tolik hodin v tomhle počasí venku. Pokud je zvyklý na jízdu vyřešil by to košík na doma s kolečky. Měla jsem asi 2 měsíce doma. seděla jsem na gauči a tahala za dolní část nohou - usnula lépe než v postýlce :lol: ( no pochopitelně, muselo to být příjemné). Na druhou stranu je to ten samý zvyk jako v kočárku a stejně nastane moment, kdy se do košíku nevejde a budeš učit na postýlku, takže tě řev nemine.. :cry:
V manduce také začala lépe klimbat, hlavně když jsme nechodily ale jen stály na místě a točily sem tam..
Držím palce..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2318
21.1.10 17:12

Nám se osvědčilo pevně zavinout ručičky k tělu a uhoupat na míči. Zpočátku prostestoval, ale pak si tak zvyknul, že jak se zavinul, hned usínal - ale musí mít ručičky fakt pevně k tělu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
88
22.1.10 19:55

díky za rady, problém je, že v zavinovačce mm pocit že se mu nelíbí, snaží se kopat a rozčiluje se, a já ho nechci omezovat aby si mohl prdnout. O režim se snžím ted je v postýlce asi 30 min dudlík už jsem byla dát tak 10×…ten den je pro mě stále zakopaný pes, občas se stane že jdu jen do obchodu a pak třeba ještě spí v korbě od kočárku třeba 2 hod ale to jen málokdy, mě by nevadilo chodit celý den venku ale víte jak to je, neuvařím neuklidím nic doma prostě… :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí