Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Holky,nedávno jsem řešila estvila a pití,teď se chci zeptat,kamarádka neměla na estvila nervy a tak šoupla dítko k babičce,že prý tam plakala jen jednu noc a pak byl klid,jenže já se bojím,že kdybych malou dala k babičce(a ta je velice ochotná do toho jít),že po návratu třeba za 3 noci zpátky,kdy by u babičky spala,by se to doma vrátilo do starých kolejí.Nebo myslíte,že když se to jednou naučí,že pak bude spát i po změně prostředí?
No nevím, osobně bych byla spektická… Mám ozkoušeno, že doma už Vojta jakžtakž dobře usínal, ale kdekoliv jinde to bylo horší (i když ne tak špatné, jako před tím). Jde o to naučit rituál - a když se napoprvé učí jinde než tam, kde PRAVIDELNĚ usíná, tak si myslím, že to není úplně ono ![]()
Ale je to jen můj názor ![]()
Nasi malou uspavame,nema spani „rada“,nevim proc,rve uz pri pokladani do postylky,ma jakousi uzkost nebo co.Kdyz spi u babicky,je to naprosto bez problemu..
Osobne,kdyz bych se rozhodla praktikovat tuhle metodu,ditko bych si nechala doma..obavam se,aby babicka misto Estvillovych pravidel,nepraktikovala obycejne vyrvavani,coz ma tahle generace v oblibe
![]()
Eemii píše:
Nasi malou uspavame,nema spani „rada“,nevim proc,rve uz pri pokladani do postylky,ma jakousi uzkost nebo co.Kdyz spi u babicky,je to naprosto bez problemu..Osobne,kdyz bych se rozhodla praktikovat tuhle metodu,ditko bych si nechala doma..obavam se,aby babicka misto Estvillovych pravidel,nepraktikovala obycejne vyrvavani,coz ma tahle generace v oblibe![]()
souhlas, kdyz jsem si dneska prohodila pozici s manzelem, abych nemusela furt sumet ja, tak jsem to videla - lezel a delal, ze spi (za revu). kdyz jsem mu rekla, ze mu musi obcas dat dudlicek, nebo na nej zasumet, tak mi rekl, ze to stejne nepomuze, tak proc.
dneska jsem dodelavala obed a manzel s tchanem ramusili pri delani podlahy, malej v kocarku se vzbudil a ja pozadala manzela, at ho chvilku vozi, ze rychle zhltnu obed a vezmu siu ho. Tak prej „nech ho brecet“