Miminko trpí nespavostí

851
20.1.10 11:04

Nespavost

Dobrý den,má nějaká maminka stejnej problém jako já?Mám měsiční holčičku a stává se nám,že někdy i celý den od 8h ráno nespí a usne až následující den kolem 1-2h ráno.Je to normální nebo jak ji mám uspat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1342
20.1.10 12:32

Tak to mi normalni neprijde, konzultovala bych to s Mudr…toto je zaprah i pro dospeleho, natoz pro mimi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
781
20.1.10 12:52

Tak jsem si myslela, že mám nespavé dítě, ale tohle bych asi nezvládla… Taky bych konzultovala s dr.
A když je vzhůru tak je spokojená? Pláče? Vypadá že jí něco bolí?
:nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6882
20.1.10 13:15

No páni, jak to zvládáš? 8-o Určitě bych se poradila s dr. A možná co nejdříve. Takovej malej prďola přeci potřebuje taky na chvíli „vysadit“. :roll:
Já byla hotová, když naše Terka jako mimino se prokoukala a prořvala k dalšímu krmení. Tohle by mně asi porazilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
266
20.1.10 22:06

Ahoj, taky jsem měla nespavce, ale teda těch 10 minut po koju si teda dáchl. První 4 měsíce spal nejdýl 30 minut. Bylo mi u Mudr. řečeno, že pokud prospívá, není moc co řešit. Někdy se to prý stává.
Bohužel jeho snížená potřeba spánku přetrvávala, byly mi pro něj nabídnuty léky na spaní.Ale ty já odmítla. Myslela jsem si, že se to brzy musí zlepšit. Nechci strašit, ale do tří let nespal v kuse dýl než 2 hodiny, mezi 1-2 rokem spával v noci 4-5 hodin (+2hodiny ve dne). Byla to hrůza,byla jsem na to sama.Za rok jsem shodila 25kg, na první dva roky prckova života mám okno,skoro nic si nepamatuju.
Dnes vím, že bych si určitě řekla dřív o pomoc rodině, bylo to strašně vyčerpávájící. Taky vím,že to nebyla moje chyba (jak mi všichni vtloukali důležitost režimu apod.), ale některé děti takové prostě jsou.

Druhé dítě je pravý opak, velký spáč, podle kterého bych si mohla nařídit hodinky. Sám od sebe.Takové děti taky existují, i když bych dříve nevěřila.

Určitě bych zašla pro jistotu k Mudr. A přeju hodně síly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
851
21.1.10 11:46

nespavost

Akoj,někdy přes ten den chvilkama brečí a někdy je zas v klidu,jak kdy.Jak ji mám naučit,pravidelně spát?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
851
21.1.10 11:53

nespavost

No,dr. sme to neříkali,zatím.Malá přes den spí někdy i 2,5h,ale to třeba po 30min.dýl to prostě nedá,toť vše a pak usne až k ránu,kolem té 1h.Ona se jakoby tomu spánku brání.Jí se ty očička zavirají,ale ona je jakoby silou otevírá a u toho vždy začne brečet.Nevím jak ji uspat,vždy usne až je z toho nekonečnýho pláče uplně vyřízená. :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28294
21.1.10 11:56

A jak ji uspáváš? Jako jakým způsobem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9645
21.1.10 12:01

AHoj,
chápu tě.....znám to a je to na mašli :)
Malej má teď 17měsíců a i do dnes spí až od 23h a ve 3h ráno uč čumákuje, ale nechá se už teď ukecat do 6-7h . Přes den maximálně 45minut po obědě.

Poslední 4měsíce používám občas Sedalii - homeopatikum a malinko pomáhá, ale u tak malého miminka bych hold jen zkoušela co zafunguje…u nás to bylo neustálé nošení v šátku :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
851
21.1.10 12:06

Uspávám jí tak,že ji nejdřív v náručí lehce plácám přes zadeček,pak jak se zklidní ji položím do postýlky,dám dudlík a ona buď usne nebo začne řvát…Někdy usne,ale za nějakých 20min se vzbudí a brečí znovu.Někdy už fakt nevím co s ní… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
851
21.1.10 12:09

Hm,ta naše malá nemá ráda,když se nemůže hýbat,plácat rukama a kopat.Jakmile ji dám do zavinovačky,nebo zabalím do dečky,tak začne pištět a když ju rozbalím tak přestane. :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28294
21.1.10 12:11

Je krásná! :-)

No Mates taky moc nespal, prakticky vyžadoval spát na mě nebo u mě, takže jsem ho měla v zavinovačce a on usnul až při houpání na balónu. Pak jak jsem ho dala do posstýlky, hned se vzbudil, tak jsem ho prostě měla radši v náručí, aby se trochu vyspal. Pak jsme přešli do šátku, když někd ymoc plakal, tak pomáhal, pak měl zas období, kdy chtěl spát sám. Teď taky většinou usíná sám.

Tak třeba zkusit, jestli by u tebe nespala dýl… Máš nějaké další děti?

A třeba časem vypozoruješ líp její spánkový rytmus, zezačátku je to takový nevyzpytatelný mi přijde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28294
21.1.10 12:13

A ručičkama se ale nebudí? Mates to zavazoavání taky nesnášel, řval, ale pak se apsoň vyspal. Když usnul jen tak, tak se pak hned vzbudil rozhozenýma rukama, šmrdlal si po obličeji, vytrhnul si dudlík. V zavindě řval sice na začátku a než usnul dělal sklapovačky, ale pak spal…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
851
21.1.10 12:28

Natálka je moje první dítě.A ručičkami se taky budí,to víš,že jo.Když jí dám ručičky třeba do rukávu od halenky a nemůže s nimi hýbat,tak ze začátku brečí,ale pak je v klidu,protože si nemůže vyndat dudlík,šmátrat po tvářích atd… :potlesk: Někdy na mě usne i v dečce i v zavince,ale jak ji položím do postýlky,tak se začne kroutit a snažit se vymotat a těmi pohyby se vzbudí a začne plakat.Tím pádem ji musím znovu uspávat :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
neczuz
21.1.10 13:03

Já tomu moc neroziumím. Nespí vůbec přes den (8ráno-1 v noci), nebo spí lespon ty 2,5 hodiny na kusy? I to by sice nebylo moc, ale něktré děti moc spát nepotřebují. Mě třeba okolo 2. měsíce spal strašně málo. Pak jsem zjistila, že by spal, ale neumí usnout. Do té doby jsem ho nosila dost v kolíbce v šátku a lítala venku s kočárem. tam si zvykl usínat. Ve 2 měsících byl už dost těžký, do pevné kolíbky (kříž s kapsou) už se blbě vešel, nosit jsem přestala, současně venku dost pršelo, ven jsme nechodili. Najednou přestal spát, večer byl děsně uřvanej, já furt, že to jsou prdy. Mě trvalo nějký týden, než jsem přišla na to, že je to nevyspáním, ale že „navolno“ (bez fusku s kombinézou, nebo narvaný v šátku) neumí už vůbec usnout. Tak zkus šátek nebo víckrát denně kočár.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí

SCD 510