Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
ještě mě napadlo, ten fenistil je na zklidnění, zmenšení otoku.. líp se pak kašle.. dáváme ho stále, když nasazujeme spiropent.. pamykon je zřejmě do nosu..
jiank Betty to popsala krásně (do mě tu zrovna hučel syn..tak jsem neměla čas..), právě pro to roztahování průdušek se používá i u astmatu.
taky se přikláním k tomu, ž 5ml měla být denní dávka, /2 = 2.5ml jednotlivá.. raději zítra zavolej dr.
uff, Miriam, chudák brouček,snad pomohlo a už je líp ![]()
ahoj,1roční dcera,necelých 10kg bere aktuálně 2× denně 4ml Spiropentu,po 5dnech zatím žádné lepší změny,tak jsme k němu ještě dnes dostaly Ambrobeme(nebo jak se to píše..)
No mne se zdal taky jak kdyby mimo,porad neco muchla,zvatla,vrti se,proste nervozni.Vsechno ma chudacek naraz-zuby,dnes tlacil o sto sest a ne a ne nic vytlacit-to uz tady taky dlouho nebylo,ze by nekakal,no a jeste to nachlazeni,tak jo holky,diky,dam mu radsi 2,5ml a uvidime.
Spiropent jsme dávali, ale až později, cca kolem roku - měla náběh na zápal plic.
Ahoj, u nas jede Spiropent snad kazdy mesic
vetsinou 2× denne 5 ml, pak snizujeme na 3 ml vecer a 5 ml rano
K tomu vetsinou mame Mucosolvan + kapky do nosu, Zyrtec 2× denne, ale ten mame trvale, maly je alergik.
Ale do 1 roku veku jsme ho tedy nemeli, nebyl vubec nemocny, asi od roku a neco ma bronchitidy a vubec prudusky skoro porad
Ted mi chrci a kasle s prestavkama od rijna ![]()
Zadne nezadouci ucinky po nem nemel a hodne mu pomaha, je to videt…
Dr. by mela asi vedet, jak to v jakem veku davkovat, jestli se ti maly nezda, tak bych ji to uricte rekla.
Ja byla opet dnes u mudr.no a ta mi rekla,ze mu to slezlo na prudusky a predepsala Sporopent.Rano to byl takovy sypot,ted uz je to spis chrceni,davam ho prvni den,tak uvidim,ja jen,ze to vubec neznam ten Spiropent a s pruduskama marodim porad-astma. ![]()
Ja vim,ze mudr.vi co dela,ale po zkusenostech-zloutenka-3mesice-hospitalizace,velka hlavicka-litani-neurologie,ultrazvuk-no a kdybych mudr neupozornovala uz v zacatcich u zloutenky jsem je skoro prosila at nam tu zloutenku zkontroluji hned po porodu,hm pak jsme tam skoncili ve 2.mesici,u hlavicky jsem se ptala jestli je v poho ten tvar a velikost,se mi smala,za dva mesice uz jsme litali,tak se radsi ujistuji,pro klid.
hele to je v pohodě, od toho jsi matka:) Když si nejsem jistá, taky volam a ptám se.
Pamatuju (taky marodim timhle stylem - průdušky astma), že mi jednou pedra napsala prášky. V lékárně se divili, že to je velké dávkování i na dospělého, ale že teda dr ví, co dělá. Druhý den jsem odpoledne volala mamce do práce, že se celá klepu, neudržim na nohou. Sly jsme k dr, ta nás poslala do nemocnice - závěr - předávkování, moc vysoké dávky ![]()
Stát by se nemělo, může..proto je třeba se ptát, ale - doktorů. Laici po netu i zkušenostma, že jsme to užívaly, to prostě nejde ![]()
To je jasny,pokud bych cula neco spatneho,tak okamzite volam mudry,zatim se jen ujistuju a malej je porad v norme,ale pokud mu to chrceni neprejde do patku,tak stejne jdem zase k mudr.,tak nam to i rekla.
často jsme ho dostaly v pátek s tím, že v pondělí máme volat/přijet na kontrolu a podle toho dáme ATB. Z 90% zabral přes ten víkend.
V řádech dvou dnů to začalo být znát, že se průdušky uvolnily?
Ahoj, po přečtení tvého příspěvku musím konstatovat, že u nás to probíhá úplně stejně, do 1 roku neměl nic a teď měsíc co měsíc bronchitidy, kašel, rýma, teplota, špatně s emu dýchá, na alergologii nic nezjistili, někdy máme antb., někdy to zvládneme Spiropentem, Fenistilem a Stoptussinem, je to hrůza, malý má jít v listopadu do školky a to se bojím, že bude pořád doma ![]()
@fragola píše:
Ahoj, já jsem za Spiropent taky hodně vděčná, že existuje, bez něj si to nedovedu představit a jak už psaly holky, taky nás zachránil před ATB.
Mně kombinace léků nepřijde zas tak divoká. Většinou dáváme Mucosolvan + Spiropent, když už bylo hodně zle, dostali jsme ještě navíc ATB, Pamycon a Zyrtec. Sice je toho hodně, ale pořád lepší s prckem něco dělat než aby se zbytečně trápil. I když ta dávka je fakt dost vysoká. U nás jsme nežádoucí účinky nepozorovali, ale mimčo může být neklidné, takové roztřesené…
Držím pěsti, ať jste brzo OK.
Ahojky, prosim te mohu se zeptat, kdyz si davala ten spiropent, tak ten mucosolvan si k tomu davala na odhleneni? jde o to, ze muj syn 14 mesicni, ma pry astma a podle vysledku je alergik.Uz od pul roka s tim bojujeme. Staci jakmile dostane rymu, tak se hned prida kasel, sípe a chrci. K dispozici mame ventolin a ecobek q tqky sirup Aeris.Tak me zajima, jestli ten Aerius k tomu spiropentu nebo jinymu sirupu na roztazeni prudusek, staci? Pred tremi tydny, mozna ani ne, bral spiropent, myslis ze nevadi kdyz se dava casto? minulou zimu nam pomahal Lortenmin, ale ted uz ne a meli jsme spiropent ted prvne a zabral. Jinak by jsme skoncili v nemocnici. Nemohli jsme ho skoro tri tydny z toho dostat, nic mu nezabiralo.No a ted to ma zas.Ja vim, ze celou zimu zase mesic co mesic promarodime.Tak se bojim tech leku, ze je bude brat tak casto. Dekuji.
@zoui08 Ano, Mucosolvan nebo Prospan dávám ke Spiropentu na odkašlávání. S Aeriusem kombinovat Spiropent určitě můžeš, jestli stačí, to ti nepovím, určitě bych se poradila s lékařem, který ty další dva léky předepisuje. Netuším, zda se další dva léky mohou kombinovat, nemám s nimi žádnou zkušenost ![]()
Ahoj,teď v pátek sme se s Petříkem vrátily z nemocnice,ještě neměl ani měsíc a už dostával SPIROPENT/mimo jiných léků jako je VENTOLIN,KLACID,AMBROBENE/ a to ráno 2,5 ml a večer 2,5 ml.