Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ne, ja ten čas nějak využila. Ted se dvěma, je to nereálný a to bych teda kolikrát klidne spát šla. No ale smolík
Syn bez mojí asistence neusne, tak si zrovna poležím a čtu si. Vždy tak 30-60 minut než si mě žádá ta starší. Chodíme tak v 11 ven, prohnat pejska, pak pro dcerku do školky po o, občas menší zastávka na hřišti, oběd a kolem 13 hod lehneme a ta starší si jde užít hračky nebo si pustí pohádku a pak záleží na ni, kdy už mě potřebuje, někdy si nevzpomene i víc než hodinu, tak ležím jak valach. Zrovna teď, mladší se tulí a starší slyším jak v pokoji krámuje hračky. Dopoledne si s mladším synem vše krásně stihnu, tak si to můžu dovolit
. Starší vodí do školky na 7.30 tatínek. Ale nespím, to se bojím, ikdyž má ta starší už 6.5 roku…
Joo, jasně!
kdyz spaly obě děti, vždycky jsem si lehla a spala taky.
Teď starší už bohužel nespíš tak aspoň lezime na gauci a koukame na pohadky.
Obcas uklidim, fakt vyjimecne.
![]()
@Venesí píše:
Já nespím, ale ležím a nic nedělámzrovna teď.
![]()
I já, je to krása
Pokud nejsme na výletě, dáváme si s manzelem o víkendu po obědě sloficka. Děti paří a my chrnime. Win-win situace:)
@Svetluska55 to je jak u nás. Puberťáci zalezou k počítačům a my spinkáme. ![]()
U prvního dítěte jsem měla pocit, že musím čas jeho spánku efektivně využívat. U druhého mě tyhle nesmysly přešly a spala jsem s ním nebo relaxovala u knížky či filmu. Starší chodila ze školky až po spaní. ![]()
Mne to zustalo uz skoro 8 let a chodim po o spat, i kdyz dite uz davno ne ![]()
Když jsem měla děti malé (máme je blízko po sobě). Tak jsem si je naučila, že ve stejný čas po obědě se jde lehnout/ odpočívat. Někdo usnul, někdo pouze ležel. Uměla jsem si takhle s děckama po obědě lehnout a taťka děti taky.
A víš co? U nás se polední klid o víkendu dodržuje někdy dobrovolně stále
. Když je škaredé, uspávací počasí, tak i teď si umíme zalézt do postele nebo na sedačku, pustit si pohádku a po obědě odpočívat, chrupnout si
.
Proč ten anonym snad se za to vážně nestydíš?
A Jo chodím s mrňouskem chrupat a dost často u toho taky usnu a popravdě je mi buřt že ten čas jsem mohla využít na nějaké jiné v uvozovkách užitečnější věci.
člověk si taky musí odpočinout ![]()
PS: bordel neuteče nemá nožičky ![]()
Pokud nečekám návštěvu nebo přeženeme procházku tak taky občas zakukam. Většinou ten čas využijí pro sebe. Film! čaj, káva…
Spím, kazdej den vetsinou hodinu a pul az dve dopo
… prace vzdycky pocka ![]()
Já jsem si celkem často chodila lehat s dítkem. Někdy jsem usnula, někdy ne. Těsně před tím, než šla dcera do školky, tak už odpoledne nespala, ale měly jsme polední klid, koukala z manželské postele na pohádku a já někdy spala vedle ní.:-) Nijak se za to nestydím.
Podle situace
mam dva oba chodí po obědě spát většinou všechno stihnu dopoledne opravdu hned jak vstanu a proběhne hygiena snídaně prevleknu děti a šup vařit uklízet aby jsem to měla co nejdříve pak je dojdu vyvetrat ven doma si dají oběd a šup spát. Někdy jdu spát s nimi celkem často a někdy nee podle toho jak se cítím jestli jsem unavená kolik mám energie… jen si to užívej a klidně si pospi za chvíli ti to skončí a začne koloběh školka práce běžet do školky nakoupit uvařit uklidit spát a zase a zase a zase ![]()
Když můžeš, tak si to užij! A jestli na tebe nějaká super matka nebo příbuzná s názorem kouká skrz prsty, tak ať si trhne, však ona se může klidně strhat, když si přeje ![]()
@Liberalissima píše:
Když můžeš, tak si to užij! A jestli na tebe nějaká super matka nebo příbuzná s názorem kouká skrz prsty, tak ať si trhne, však ona se může klidně strhat, když si přeje
Naprostý souhlas
já vždycky říkám že ono není umění se odrovnat ale je umění si to zařídit tak, aby se člověk nemusel odrovnat
a takový ty paní dokonalý ať mi vlezou na hrb ![]()