Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
S prvním jsem taky občas šla. Když byly dvě tak to už nebylo téměř možný a se třemi je to total scifi.
@Anonymní píše:
Ahojky, trochu se za sebe stydím, ale chodím si lehnout se svým dítětem a často usnu. Místo toho, abych třeba využila čas a dělala něco užitečného. Už tak půl roku spí celou noc, a spí ještě po obědě. Vstává v 7, od 9-11 jsme venku. Pak spí od 12-14:00 a od 15 do 18 jsme zase venku. Usina kolem 19:30.
Před porodem všichni radili, spát, když dítě spí a mě to zůstalo. Jsou mu 2 a čtvrt.
Je tu někdo, kdo taky tak rád spí?
Jezis a za co se stydis?
Bud rada, ze si s nim můžeš chodit lehnout!
Ja naopak jsem na sebe nastavana, ze jsem se pouckou,,Spi když dítě spi” neridila od te doby co byly děti mimina
![]()
Ja si občas jdu lehnout s malým, když jde spát po obědě, někdy si dodelavam svoje věci, když je doma starší dcera tak si s ni po obědě pustím třeba pohádku a kluk chrní …
Za chvíli jde do skolky, ja do práce a taková pohodicka to nebude ![]()
@Anonymní píše:Člověk se musí šetřit
Ahojky, trochu se za sebe stydím, ale chodím si lehnout se svým dítětem a často usnu. Místo toho, abych třeba využila čas a dělala něco užitečného. Už tak půl roku spí celou noc, a spí ještě po obědě. Vstává v 7, od 9-11 jsme venku. Pak spí od 12-14:00 a od 15 do 18 jsme zase venku. Usina kolem 19:30.
Před porodem všichni radili, spát, když dítě spí a mě to zůstalo. Jsou mu 2 a čtvrt.
@Anonymní píše:
nespala, ale přeju ti to
spánek je důležitý a zdravý, hlavně si to nevyčítej, spokojená a zdravá maminka je základ spokojeného a zdravého dítěte ![]()
Častěji jsem usínala s dcerou do jejích 2 měsíců. Teď už málokdy, ale stane se. Třeba když jdu pozdě spát nebo je náročnější noc.
Ale dělalo mi problém usnout přes den, když jsem chodila do právě na noční.
Nemáš se za co stydět, já taky chodívala, nebo minimálně sem si lehla a odpočívala, třeba u filmu, když už sem nezabrala. Dodnes si občas, když to jde a nejsem zrovna v práci, dávám odpoledního šlofíčka ![]()
Dcera bude mít 4 a o víkendech si chodím lehnout s ní
. S oběma dětma jsem chodila odpočívat po obědě. Jééé kde ty časy jsou…
Já usnula s dětmi přes den párkrát v šestinedělí, pak už ne. Ale mě to vyloženě nedělá dobře. Já když odpo usnu, tak jsem do večera nepoužitelná ![]()
Spím. Syn má 4,5 let a po obědě stále spí a já s ním. Někdy si jej vezmu ze školky i v týdnu, pokud mám prostor, a jdeme spát spolu. A nestydím se. O víkendu s námi spí klidně i manžel ![]()
Jinak obecně když uspává tatínek (čte pohádkyú tak usne vždycky dřív než dítě
![]()
Spala jsem o víkendech se starší, ta dávala ještě ve čtyřech letech ještě 2-3 hodiny. Mladší spí míň, starší už nespí a já jsem začala po MD pracovat. Takže nespim ani ve dne, ani v noci. Buď ráda že můžeš! ![]()