Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahojte..prosím o radu..dcera od narození špatně spi i usina.. zkousely jsme vše snad. Jednu dobu spala dobře. ale teď od 3let cca už nespi přes den..a v noci taky málo.. řve že spát nechce..přitom vidím i odpo že je unavena..ma krize…a přesto neusne že i kdxz jdu s ni..nikdy neusne Večer se ji snažím uspat 19-21:30…ale přesto spi jen do 5ti hodin:-(..dneska dokonce jen do 3hodin rano
..Vstávám ráno do práce.. a musím říct že už psychicky ani fyzicky nemůžu…A k tomu je dcera celý den silene akcni..nevydrzi sedět..max jen u jídla… ![]()
Nemáte někdo zkušenosti? nemuze mít poruchu štítné žlázy? btw já se lecim se sníženou funkci
Ráno vstáváš do práce, ale dceru máš celý den? Do školky nechodí?
Moje též málo spala od malička, od roka a půl už nespala přes den a v noci takových 8 hodin. Má to tak dodnes, chodí na první stupeň. Neustále má kruhy pod očima a je celá zelená, a ještě k tomu málo jí a je hubená, ale jíst ani spát víc prostě nebude a já už to dávno neřeším, protože to prostě nemá smysl. Má to po mém tátovi, ten spí celý dospělý život nejvíc 6 hodin, ale bohatě mu stačí i míň. Já to teda nepodědila, spala bych klidně celou zimu v kuse jako medvěd a k jídlu mám taky vztah opačný než moje malá ![]()
Syn má taky nižší potřebu spánku. Od cca 2,5 let nespí v poledne. Vstává teď konečně až o půl šesté. Rok mi vstával ve čtyři. Večer po zrušení poledního spánku usíná v 19:30. Taky se celý den nezastaví, ale hyperaktivní fakt není. U nás musíme držet režim, omezovat televizi, sladké a ideálně dítě pořádně unavit. V noci se většinou jednou vzbudí, spí s ním manžel. O víkendu, když spí spolu tak vstává syn občas později. Tento jeho režim už mi teda přijde úplně v pohodě. Holt chodíme brzy spát. Já mám teda ještě druhého nespavce. Dnes jsem taky vstávala ve tři ráno ![]()
Syna teda uspáváme tak, že s ním manžel lehne do postele. Promítnou pohádku a on vcelku rychle usne.
Nejstarší mi spal od půlnoci a ve 4 byl ready.. a já myslela, že zdechnu
prostě to tak některé děti mají..
@JancaS84 dělám na ho ucetni s nj..ve firmě.. dcera doma díky zapalu plic..měsíc bez skolky. pujde až od pondeli
@DoňaPetruňa jj malá taky bleda jak stena a kruhy pod očima…:-(..
Mam 4 holky. Vsechny starsi (4, 5,5 a 7,5 roku) prestaly spat pres den mezi 1. a 2. rokem. Ta nejstarsi dlouho usinala po pulnoci, driv za boha ne, a vstavala v 7 rano. Vsechny se za cely den nezastavi. Ted uz mame pohodu, usnou vetsinou neco po 22. a vstavaji v 7. Nejsou unavene, nemaji kruhy pod ocima. Jsou hubene az vychrtle, ale ji dost. Nejmladsi (1 rok) ma zatim 2 denni spanky. Vecer usina vetsinou okolo pulnoci. No a v 7 vstavame do skoly a skolky. Kdyz mala chce, jeste ji necham dospat, je s ni doma manzel.
@rungirl.sabina píše:
@martina.seto jsem nechtěla slyset
Vím
a to mi od 14 měsíců nespal přes den ![]()
V poledne bych určitě nedávala spát když spí takto špatně. Dcera nespí v poledne od necelých dvou let. Jak usla přes den tak pak večer usínala kolem 22hodony
Moje ted uz 4leta take nespi. Chodi spat v 22 a vstava v 6. Ve skolce nespí. Je to na palici, nekdy dokonce usnu driv jak ona
Tak nase rocni jeste nespi. Az usne, pujdu se osprchovat a spat. V 7 budicek. Klasika ![]()