Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Do insolvence nemůže?
Jinak tedy pokud nemáš to srdce ji poslat do prčic, tak holt plať…
@Anonymní píše:
A už toho mám dosttáhne se to už asi rok. V podstatě živím svou matku, která má dluhy, kam se podívá. Dokonce jsem zjistila, že měla dluhy v podstatě od mého dětství - je finančně negramotná. Nepracuje, bude jí 60. Dluží prakticky za všechno, na co si člověk může vzpomenout. S manželem jsme na tom byli bídně, oželeli jsme dovolenou, stavbu domu a další věci, jen abychom jí pomohli, tehdy nám slíbila, že do měsíce peníze sežene…je to skoro rok a peníze nikde, naopak - pořád žádá nové. Nemám to srdce ji poslat do prčic, když mi brečí do telefonu.
Prakticky vše, co si vydělám dávám mámě a ještě mě donutila (emoční nátlak), abych si kvůli ní vzala půjčku. Což jsem udělala. A ne jednu. Vím, jsem blbá, ale mám práci a splatím to, nejde o statisíce…prostě nemůžu nechat vlastní matku napospas. Nicméně jsem z toho otrávená, frustrovaná, neskutečně mě to štve, nevím co s tím? Radila jsem ji, ať prodá co to jde, ale říká, že to není řešení, že je to pár kaček..Nejhorší na tom je, že od doby, co jsem s ní ve větším kontaktu mě stahuje dolů a sama řeším půjčky atd, což jsem nikdy nedělala. vždy jsem byla zodpovědna, měla našetřeno, ani korunu dluhu…nyní si uvědomuju, že se jí začínám více podobat a ještě skončím jako ona.
prosím o anonym, citlivé téma.
Jako, že ty nemáš rozum a jsi taky finančně negramotná, to je vidět, když si bereš půjčky, abys pomohla finančně negramotnému člověku, se ještě víc zadlužovat.
Ale že nemá rozum ani tvůj manžel?
![]()
Proč nepracuje? Tohle nedopadne dobře, pokud budeš takhle dále pokračovat ![]()
@izabe píše:
Proč nepracuje? Tohle nedopadne dobře, pokud budeš takhle dále pokračovat
tvrdí, že ji nikde už nevezmou. na pár pohovorech byla, osobně jsem ji tam vezla. Bohužel z toho vždycky nějak sešlo..
@Anonymní píše:
A už toho mám dosttáhne se to už asi rok. V podstatě živím svou matku, která má dluhy, kam se podívá. Dokonce jsem zjistila, že měla dluhy v podstatě od mého dětství - je finančně negramotná. Nepracuje, bude jí 60. Dluží prakticky za všechno, na co si člověk může vzpomenout. S manželem jsme na tom byli bídně, oželeli jsme dovolenou, stavbu domu a další věci, jen abychom jí pomohli, tehdy nám slíbila, že do měsíce peníze sežene…je to skoro rok a peníze nikde, naopak - pořád žádá nové. Nemám to srdce ji poslat do prčic, když mi brečí do telefonu.
Prakticky vše, co si vydělám dávám mámě a ještě mě donutila (emoční nátlak), abych si kvůli ní vzala půjčku. Což jsem udělala. A ne jednu. Vím, jsem blbá, ale mám práci a splatím to, nejde o statisíce…prostě nemůžu nechat vlastní matku napospas. Nicméně jsem z toho otrávená, frustrovaná, neskutečně mě to štve, nevím co s tím? Radila jsem ji, ať prodá co to jde, ale říká, že to není řešení, že je to pár kaček..Nejhorší na tom je, že od doby, co jsem s ní ve větším kontaktu mě stahuje dolů a sama řeším půjčky atd, což jsem nikdy nedělala. vždy jsem byla zodpovědna, měla našetřeno, ani korunu dluhu…nyní si uvědomuju, že se jí začínám více podobat a ještě skončím jako ona.
Ty jo, nezlob se na mě, ale tímhle stylem za chvilku skončíš pod mostem. Tohle není pomoc, máma si z tebe udělala bankomat, a ví, že stačí zabrečet a už běžíš pro půjčku. Prober se ženská. Divím se, že tvůj manžel už dávno nezasáhnul. Atˇsi máma platí dluhy sama proboha.
V jakém bydlí máma bytě? Je na pracáku nebo kde? Co dělá pro to, aby se uživila sama? Takhle to dál nejde. Nenech si zničit život a manželství.
Já to všechno vím. Ale prostě nemám to srdce jí poslat někam, když mi brečí, že když nezaplatí to a to, tak na ni naběhnou exekutoři nebo kdoví kdo..z toho mám samozřejmě strach a nechci, aby tak dopadla. Nikoho jinýho nemá, ségra bydlí v zahraničí, nebaví se spolu.
Jsem z toho na prášky, už jsem to řešila i s terapeutkou..ta mi radila radikální řez, odstěhovat se co nejdál, být asertivní nebo přerušit kontakt, jinak mě máma stáhne s sebou na dno…
@jita22 píše:
V jakém bydlí máma bytě? Je na pracáku nebo kde? Co dělá pro to, aby se uživila sama? Takhle to dál nejde. Nenech si zničit život a manželství.
doplácí hypo, ale tam taky dluží a jsou v tom nějaké čachry, které ani nechápu…Pořád mluví o tom, že prodá velký pozemek - ten má, dost cenný. Jenže za něj chce fakt šílený prachy, které nikdo nedá. Říkám ji, ať to prodá klidně pod cenou, že si teď nemůže dovolit vybírat a čekat roky, než se ozve vhodný kupec…ale to ona nechce… žije na dluh = neplatí, plus z toho, co ji posílám já.
Ono by nebylo na škodu ji v tom nechat vykoupat.
Tvůj manžel musí být ze zlata, nebo je stejně negramotný.. Obětovat dům apod. kvůli nemakacenku co nikdy nepracovalo a stahuje dolů svoje dite ![]()
To nepochopíš. Řekni dost. Je dost stará na to, aby si své závazky platila sama.
Ty holt doplatis co sis vzala na sebe a konec.
Tady už nejde o lítost ale vychcanost.
Ty si myslíš, že je máma negramotná a ty, která si půjčuješ a platíš její dluhy jsi gramotná?
Jste jedna jako druhá. Divím se, že se s tebou manžel ještě nerozvedl, že se necháš táhnout na dno ty, to je tvoje věc, ale nenechala bych tě vzít mě sebou.
Ono by nebylo na škodu ji v tom nechat vykoupat.
Tvůj manžel musí být ze zlata, nebo je stejně negramotný.. Obětovat dům apod. kvůli nemakacenku co nikdy nepracovalo a stahuje dolů svoje dite ![]()
To nepochopíš. Řekni dost. Je dost stará na to, aby si své závazky platila sama.
Ty holt doplatis co sis vzala na sebe a konec.
@Anonymní píše:
doplácí hypo, ale tam taky dluží a jsou v tom nějaké čachry, které ani nechápu…Pořád mluví o tom, že prodá velký pozemek - ten má, dost cenný. Jenže za něj chce fakt šílený prachy, které nikdo nedá. Říkám ji, ať to prodá klidně pod cenou, že si teď nemůže dovolit vybírat a čekat roky, než se ozve vhodný kupec…ale to ona nechce… žije na dluh = neplatí, plus z toho, co ji posílám já.
Jestli tím neručí (hypo).
Ale jak může mít hypo když nikdy nepracovala?
Kdyby byla tak zadlužená už žádný pozemek nemá..
Manželovi brzo dojde trpělivost a požádá o rozvod. Normální mužský už by to dávno udělal. Tvá máma, tě jen zneužívá.
@Anonymní píše:
Já to všechno vím. Ale prostě nemám to srdce jí poslat někam, když mi brečí, že když nezaplatí to a to, tak na ni naběhnou exekutoři nebo kdoví kdo..z toho mám samozřejmě strach a nechci, aby tak dopadla. Nikoho jinýho nemá, ségra bydlí v zahraničí, nebaví se spolu.Jsem z toho na prášky, už jsem to řešila i s terapeutkou..ta mi radila radikální řez, odstěhovat se co nejdál, být asertivní nebo přerušit kontakt, jinak mě máma stáhne s sebou na dno…
A ma svatou pravdu, bohuzel. Financne negramotne jste obe dve - tvoje matka uplne v zakladu a ty ve finale taky, kdyz financne negramotnemu cloveku delas kasicku a nechas se spolu s ni stahovat ke dnu.
@Anonymní píše:
Takže matka má majetek a ty jí ho de facto splacis půjčkama.
A už toho mám dost
táhne se to už asi rok. V podstatě živím svou matku, která má dluhy, kam se podívá. Dokonce jsem zjistila, že měla dluhy v podstatě od mého dětství - je finančně negramotná. Nepracuje, bude jí 60. Dluží prakticky za všechno, na co si člověk může vzpomenout. S manželem jsme na tom byli bídně, oželeli jsme dovolenou, stavbu domu a další věci, jen abychom jí pomohli, tehdy nám slíbila, že do měsíce peníze sežene…je to skoro rok a peníze nikde, naopak - pořád žádá nové. Nemám to srdce ji poslat do prčic, když mi brečí do telefonu.